Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 30-08-2012, 21:31
martin napisał/a:
A nie prosciej zaplacic pare pln i miec dodatkowa skrzynie z 20..40 kg na sprzet nurkowy?
Ile tych dodatkowych skrzyń ? Wróciłem z Gozo na 4 osoby miałem 4 walizki kabinowe jako podręczny i 4 torby za dodatkową opłatą po 20 kg .... i nie zmieściły się akumulatory latarki ładowarki laptopy ipady część sprzętu foto i oczywiście wszystkie moje ubrania Płetwy do freedivingu musiałem kupić na miejscu na Malcie
Tak więc założenia podróżne obejmują dodatkowy bagaż ale i też sprzęt zoptymalizowany pod kątem wagi
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 31-08-2012, 08:30
z pomieszczeniem się nie ma problemu ale limit wagi 20 kg na sztukę komplikuje mocno sprawę. Mam ultralekką walizę samsonite + 3 prawie nic nie ważące torby nurkowe na kółkach BTS efekt jest taki że torba leci "pusta" a i tak trzeba się uśmiechać do pani przy odprawie żeby puściła 22 kg
Martin ja mam 3 kobiety muszę brać pod uwagę że prostownica do włosów jest nie mniej ważna niż latarka z ładowarką
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 31-08-2012, 09:58
Dlatego napislem "pusc bagaz jako zdefiniowany nurkowy". Na to nie ma limitu wagi - liczy sie sztuka w LH n.p. 50€ za skrzynie wazaca 30..40 kg nie jest najmniejszym problemem Nadajesz jako "bulk bagage, tam nikt nie wazy".
_________________ [quote:e1aa1c559f="KasiaK"]ja sie nie boje siebie
boje sie tych z ktorymi mialabym plywac[/quote]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum