Chcialbym zrobic kurs instruktorski chodzi o szkolenia owd, aowd, rescue ale slyszalem ze ludzie nie chetnie podchodza do tej organizacji. Co o tym myslicie?
Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 12-09-2012, 07:35
statystycznie ludzie najchętniej podchodzą do PADI szczególnie w kurortach nadmorskich może tam spróbujesz?
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
anonymus 2 -Usunięty-
Gość
Wysłany: 12-09-2012, 07:47
Adam Frajtak napisał/a:
statystycznie ludzie najchętniej podchodzą do PADI szczególnie w kurortach nadmorskich może tam spróbujesz?
ale Adam mówisz o polskich kurortach nadmorskich? czy ciepłomorskich kurortach?
Ja nie mam rozeznania dotyczącego wszystkich nadbałtyckich kurortów, ale w mojej okolicy IANTD cieszy się sporą popularnością
Stopień nurkowy: IANTD Trimix
Stopień instruktorski: IANTD Normoxic Tmx
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2006 Posty: 492 Skąd: Warszawa
Chcialbym zrobic kurs instruktorski chodzi o szkolenia owd, aowd, rescue ale slyszalem ze ludzie nie chetnie podchodza do tej organizacji. Co o tym myslicie?
Nie do organizacji się podchodzi tylko do instruktora, jeśli już...
Co do samego IANTD to nie zauważyłem póki co żeby reakcją na fakt że tam szkolę był grymas obrzydzenia u kursantów. Natomiast nie jest to droga gwarantująca szybki i łatwy zarobek - trzeba się napracować...
~S
_________________ Someday we are all gonna di(v)e..
Nie do organizacji się podchodzi tylko do instruktora, jeśli już...
Co do samego IANTD to nie zauważyłem póki co żeby reakcją na fakt że tam szkolę był grymas obrzydzenia u kursantów. Natomiast nie jest to droga gwarantująca szybki i łatwy zarobek - trzeba się napracować...
~S
nie chodzi o zarobek, lecz chce szkolic dobrze a szkolenia Padi wydaja mi sie malo ciekawe. Juz wolałbym CMAS
Stopień nurkowy: IANTD Trimix
Stopień instruktorski: IANTD Normoxic Tmx
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2006 Posty: 492 Skąd: Warszawa
Stopień nurkowy: NTmx, Tech Wreck, Te
Stopień instruktorski: NTMX Inst IANTD, Gas
Oznaczenie stage: Alien
Wysłany: 14-09-2012, 08:10
Jest dokładnie tak, jak pisze Sebastian. To nie federacja szkoli, a instruktor. A wybierając federację, w której chce się szkolić trzeba tez zwrócić uwagę np. na jakość materiałów jakimi będziesz dysponował jako instruktor.
A same kursy ... programy na większości poziomów i tak są dość podobne
Stopień nurkowy: CCR HH NTMX
Stopień instruktorski: Adv rec trimix
Ubezpieczenie: DAN PROSILVER
Wysłany: 23-10-2012, 00:34
zeszliscie na manowce panowie.nadalodpowiedz jesy nie jasna. tez jestem zainteresowany odbyciem szkolenia ,jakie sa kryteria i przebieg szkolenia do poziomu instruktor advance nitrox.pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum