Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-09-2012, 19:33
Smok - kawał dobrej roboty .
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: MSD
Ilość nurkowań rocznie: 60 Pomógł: 27 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Wrz 2011 Posty: 986 Skąd: Łódź
Wysłany: 12-09-2012, 22:30
Wojtek Filip napisał/a:
Smok - kawał dobrej roboty .
Dziękuję również w imieniu osób piszących i podsyłających poprawki.
Jacek Polak napisał/a:
Zielony smoku a czemu nie ma zaznaczonego smoka na Zakrzówku? Może nie jest on zielony ale to zawsze kolejna atrakcja
Żeby nie było jednak za poważnie
Bardzo proszę o używanie mojego pełnego nick'a na tym forum: ZielonySmok, gdyż ja jestem nurkowo ZIELONY, w przeciwieństwie do innych Smoków.
Do tego - jak to mi opowiedział nurek OSP, ojciec pewnej 6-latki: wg. jego córki (zna się na na tym na pewno, choćby ze względu na wiek!)
- Zielone Smoki są złe
- Fioletowe Smoki są dobre
Proszę więc, nie narażać się na złość złego ZielonegoSmoka
Do tego Smok – jako zwierzę magiczne – jest nienanoszenie* dlatego nie ma go na mapie. Jest za to Jego perłowo biała ochrona posępnego czerepu w samolocie! (chroniona magią zardzewiałej kłódki i zamka szyfrowego).
*Ewentualne pytania proszę kierować na adres Szkoła Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
Jednakże Smoki, niezależnie od barwy i gatunku, są odważne, pewne siebie i mądre Smok Prawdziwy, jako partner nurkowy daje poczucie bezpieczeństwa; ma też przy sobie tlen i podzieli się sprzętem; jest bezinteresowny.
ZielonySmok zamęczy Cię za to pytaniami!
Fani Smoków, oprócz używania stwierdzeń: „Smoki Przyjechały!”, przyozdabiają swoje rydwany odpowiednimi wizerunkami:
(nie pytajcie, nie wiem, na drodze spotkałem...)
Jeśli takowy wizerunek jest również pod woda to poproszę o jego namiary, tak by i ten hołd dla Smoczków i Smoków na mapę nanieść.
Ewentualne żarty na temat dziewic i Smoków, oraz insynuacje o przebiegłości pospólstwa stosującego wypchane barany, skwituję odesłaniem do Sapkowskiego opisującego Złotego Smoka
Ilość nurkowań rocznie: 60 Pomógł: 27 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Wrz 2011 Posty: 986 Skąd: Łódź
Wysłany: 25-09-2012, 19:33
MaRkY napisał/a:
Macie może mapkę jeziora Trześniowskiego (Ciecz) ???
Nie mam i nie wiem czy powstanie z tego powodu, że powyższe mapy są przewodnikami po podwodnych atrakcjach. Czy Trześniowskim zatopiono coś więcej? Powstał tam jakiś tor podwodny?
Chyba, że chodzi Ci o mapę ogólną jeziora z podanymi głębokościami?
Wysłany: 25-09-2012, 23:02
Mapki Maróz i Kłodno przed weekendem trafią do biblioteki.
Na razie poproszę o weryfikację kolejnej mapy - jezioro Łańskie:
Baza na Łańskim będzie czynna jeszcze przez najbliższe 2 weekendy.
Łódeczka na 30m, to 1000 letnia dłubanka leżąca ok 300m od bazy (można zostać zawiezionym łodzią)
Stopień nurkowy: początkujący
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 121 Skąd: Poznań
Wysłany: 30-09-2012, 12:53
To taka mała sugestia - co jakiś czas zebrać wszystkie w jednym pliku pdf. Tak by można było wszystkie na raz wydrukować, wyciąć i zalaminować brakujace
Wysłany: 30-09-2012, 19:00
undefine napisał/a:
To taka mała sugestia - co jakiś czas zebrać wszystkie w jednym pliku pdf. Tak by można było wszystkie na raz wydrukować, wyciąć i zalaminować brakujace
Dopiszę to do listy "to do". Wykonam najpierw kolejne mapki, wprowadzę na nie poprawki, ujednolicę oznakowania i jak nie będzie uwag to będę robić zbiorcze arkusze.
piotrkw napisał/a:
Autobus "jedzie" w drugą stronę
Dzięki. Poprawkę wprowadziłem w pliku źródłowym, ale opublikuje w ciągu kilku dni. Staram się nie nadużywać cierpliwości Tomka i nie wprowadzać za często zmian w bibliotece.
Czy możecie przejrzeć mapę koparek z opisami w języku angielskim? Czy takie tłumaczenie jest OK Kopareki ENG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum