Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-10-2012, 21:23 zima?
Jestem w górach - nie za wysokich, ale zawsze .
Pada tu deszcz, albo nie pada...
Przez przypadek zerknąłem co tam w Warszawie i... zima na całego!
Przekładka opon w przyszłym tygodniu, bo wymyśliłem, że sprytnie wyprzedzę wszystkie spadki temperatur i nie udało się (przynajmniej z osłonięciem wiaty zdążyliśmy...).
W Bielsku śniegu nie ma, a jak tam u Was?
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 27-10-2012, 21:34
Pada. Może chociaż w czwartek wieczorem nie będzie, jak będziemy gliniankę w Zielonce w nocy eksplorowali
Stopień nurkowy: AOWD
Wysłany: 27-10-2012, 22:07
Ja zimówki z kolcami wrzucilem już 10 dni temu, wczoraj popruszyło troche śniegu ale nie wiele. Temperatura juz naczyna spadać w nocy do -1 w dzien 4-6 stopnni. Tak że oczekuje już zimy
Stopień nurkowy: Deco proc & CCR
Ilość nurkowań rocznie: 100
Stopień instruktorski: MSDT PADI
Ubezpieczenie: NFZ
Oznaczenie stage: Pawel B Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 30 Cze 2012 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-10-2012, 22:29
Nawaliło "pod korek", cały czas pada.
PS. Zimówki mam chyba jako pierwszy, bo... kupiłem na nich samochód jakiś czas temu, stwierdziłem że już się nie opłaca zmieniać i teraz jak znalazł
_________________ Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. Mark Twain
Stopień nurkowy: P4 full TMX
Ilość nurkowań rocznie: 90 Pomógł: 8 razy Wiek: 62 Dołączył: 10 Wrz 2012 Posty: 1082 Skąd: Koszalin
Wysłany: 28-10-2012, 00:14
Co Wy z tą zimą? Do zimy jeszcze daleko, a ten październikowy śnieżek pewnie pojutrze zniknie.
Tutaj jesień. Chłodna, ale jesień. Bez śniegu. Więc na zimówki przyjdzie czas, gdy rzeczywiście przyjdzie zima.
Jutro (a właściwie dziś) Czarnogłowy albo Ińsko. Zobaczymy.
_________________ Pozdrawiam
-----------------------------------------------------
"Wiem tylko to, co sam widziałem." - Ernest Hemingway
"Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum..." - Michał Zabłocki
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-10-2012, 07:19
Cytat:
W Bielsku śniegu nie ma, a jak tam u Was?
Ciekawe kto to napisał ?
Od rana w Bielsku biało i dalej sypie...
Na dodatek, gdyby ktoś zapomniał, to w nocy zmieniliśmy czas na zimowy, czyli cofnęliśmy zegarki o godzinę. Informacja bardziej zrozumiała dla śpiochów: mamy + 1 godzinę na drugim boku 8) .
Pozdrawiam,
Wojtek
PS.
Dla przypomnienia: opony zimowe zakładamy kiedy temperatura spada poniżej +7st. Sprawność opony letniej w takich warunkach jest znacznie niższa. To czy w tym czasie mamy śnieg czy nie jest sprawą drugorzędną. Zainteresowanych zapraszam do forumowego działu "Nurkowozy" i tematu traktującego o oponach: klik
S. Lem
Stopień nurkowy: MSD
Ilość nurkowań rocznie: 60 Pomógł: 27 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Wrz 2011 Posty: 986 Skąd: Łódź
Wysłany: 28-10-2012, 10:07
W Łodzi pełno śniegu - na trawniku miejscami nawet 20cm! Wczoraj przez cały dzień i noc sypało (teraz już nie pada).
Niestety, na bocznych drogach dużo błota pośniegowego.
Stopień nurkowy: GUE T1 Pomógł: 8 razy Wiek: 41 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 229 Skąd: Tarnów
Wysłany: 28-10-2012, 11:08
Wczoraj jechałem z Tarnowa do Siedlec o dziwo w małopolskim i swietokrzyskim zima nie zaskoczyła drogowcow jeżdżą odśnieżarki.
W mazowieckim bloto. Cały czas sypalo i śr temp 0.5
Stopień nurkowy: P4 full TMX
Ilość nurkowań rocznie: 90 Pomógł: 8 razy Wiek: 62 Dołączył: 10 Wrz 2012 Posty: 1082 Skąd: Koszalin
Wysłany: 29-10-2012, 00:17
MaRkY napisał/a:
Bałwan postawiony tak jak mowi Smok 20 cm sniegu
Obejrzałem. Kurczę, w Łodzi wygląda groźnie.
Na zachodzie zima jak zwykle łagodniejsza. Choć przymrozki są, śniegi nie ma.
Dziś w Czarnogłowach świeciło piękne słońce i było sporo nurków. Temp. powietrza ok. południa - 7 st., temp. powierzchniowa wody - 10 st. Prawie jak w Egipcie.
_________________ Pozdrawiam
-----------------------------------------------------
"Wiem tylko to, co sam widziałem." - Ernest Hemingway
"Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum..." - Michał Zabłocki
Wysłany: 29-10-2012, 08:47
judas napisał/a:
Ciekawe czy w Zalesiu stawy zamarzły?
Chyba trochę za szybko na tak dużą zmianę temperatury wody.
Ale za to... może wreszcie będziemy mieli zimę taką jak pamiętam z "tamtych czasów' ?
1 listopada śnieg, mróz... i tak aż do lutego 8) .
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum