Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Hej.
Tak naprawdę, to chyba bardziej chodzi o kogoś z pogranicza elektorniki/informatyki i motoryzacji. Na dodatek szukam speca nie bojącego się wyzwań.
Chodzi m.in o podłączenie dodatkowego odtwarzacza MP3, który byłby obsługiwany przez dotykowy ekran zmieniarki i podłączenie kilku innych elementów mających zamieszkać głównie pod konsolą kierowcy.
Ważne, aby ktoś taki miał doświadczenie w tego typu pracach, a nie zgodził się spróbować "bo potrafi posługiwać się komputerem, miernikiem i lutownicą" .
Jeżeli znacie taką osobę działającą w Warszawie, albo stosowną firmę , to bardzo proszę o namiary.
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 03-11-2012, 16:06
Wojtek Filip napisał/a:
Tak naprawdę, to chyba bardziej chodzi o kogoś z pogranicza elektorniki/informatyki i motoryzacji.
Tak jak bym slyszal o sobie
Wojtek Filip napisał/a:
Chodzi m.in o podłączenie dodatkowego odtwarzacza MP3, który byłby obsługiwany przez dotykowy ekran zmieniarki i podłączenie kilku innych elementów mających zamieszkać głównie pod konsolą kierowcy.
Jaki samochod. Jak wyglada architektura, sa dostepne (n.p. w pakietach full wypas) urzadzenia o ktorych piszesz?
Wojtek Filip napisał/a:
Jeżeli znacie taką osobę działającą w Warszawie, albo stosowną firmę , to bardzo proszę o namiary.
Mozemy pogdybac, ale podejrzewam ze nie znajdziesz. Potrzebujesz na wstepie CDD (CAN Data Dictionary) i troche szczescia, zeby interesujace cie rzeczy byly na CANie. Potem "tylko" odpowiednio napisas soft ktory to obsluguje.
_________________ [quote:e1aa1c559f="KasiaK"]ja sie nie boje siebie
boje sie tych z ktorymi mialabym plywac[/quote]
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-11-2012, 16:36
martin napisał/a:
Jaki samochod.
Mój .
martin napisał/a:
sa dostepne (n.p. w pakietach full wypas) urzadzenia o ktorych piszesz?
- w innych autach tej marki tak, ale w moim nie
martin napisał/a:
Potrzebujesz na wstepie CDD (CAN Data Dictionary) i troche szczescia, zeby interesujace cie rzeczy byly na CANie. Potem "tylko" odpowiednio napisas soft ktory to obsluguje.
Znalazłem importera podzespołów, które w teorii są gotowe do podpięcia w istniejące wiązki, mają dołączone schematy i instrukcje "dla ciemniaków", czyli powinno zagrać, ale...
Udałem się grzecznie do ASO w celu wyczucia co na to lokalny specjalista: się dowiedziałem, że jeżeli nie jest to oryginalna cześć Toyoty, to na 100% nie będzie pasować, więc szkoda mojego i jego czasu .
...a że podobne ustrojstwa jednak tajemniczym sposobem działają w autach różniacych się od mojego co najwyżej kolorem, to się uparłem i postaram się znaleźć kogoś kumatego - sam wolę tam nie gmerać, bo na milion procent wybuchnę jakąś poduszkę, albo wyciągnę obudowę zmieniarki, która potem okaże się być skrzynią biegów.
Graty, które chcę założyć można zobaczyć na stronie importera denken.com.pl - choć nie wiem czy ma to jakieś znacznie?
S. Lem
Wysłany: 03-11-2012, 16:54
Git - Adam dziękuję.
Jeżeli nie uda się w stolycy, to działam tam.
S. Lem
Wysłany: 03-11-2012, 22:54
tkexit (bosz...kto Ci dał takie imię ) - sprzęt mam, szukam warsztatu, a i ten już w zasadzie na południu, ale namierzony.
S. Lem
tkexit (bosz...kto Ci dał takie imię ) - sprzęt mam, szukam warsztatu, a i ten już w zasadzie na południu, ale namierzony.
Pozostało po dawnych czasach.
Nie wiedziałem, że akurat to ustrojstwo masz.
Widziałem to w działaniu w BMW E39. Kolega miał to zamontowane w bagażniku przy zmieniarce (przełączył wtyczki i działało)
Jak byś przejeżdżał przez Kołobrzeg to mogę ci polecić Dejera (kilkanaście lat na rynku) lecz pewnie w większych miastach będziesz mieć większy wybór.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum