Stopień nurkowy: AdvEAN
Ilość nurkowań rocznie: 41
Oznaczenie stage: PTJA Pomógł: 51 razy Wiek: 53 Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 2707 Skąd: Łódź
Wysłany: 12-11-2012, 11:00 Stary komputer
Pacjent to zgrabny i niewielki Siemens Nixdorf ProNet S z końca lat 90-tych, z procesorem pentium MMX 200 (albo 233) MHz, 64 MB RAM, bez stacji dyskietek i bez CD-ROMu (ale do instalacji systemu można podłączyć, bo 2 gniazda ATA są na płycie), karta grafiki na płycie (Matrox), wyjście VGA, PS/2 (klawiatura i mysz).
Jakiś dysk (ze 4GB) znajdę i dorzucę.
Czytnika kart chipowych nie ma w komplecie.
Komputer jest sprawny, ale "zabytkowy" i po prostu w ramach "robienia miejsca" w domu postanowiłem się go pozbyć.
Stopień nurkowy: AdvEAN
Ilość nurkowań rocznie: 41
Oznaczenie stage: PTJA Pomógł: 51 razy Wiek: 53 Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 2707 Skąd: Łódź
Wysłany: 13-11-2012, 11:01
Niezły pomysł. Można by obrabiać filmiki jeszcze przed wynurzeniem
A skrzynka z prądem jest niedaleko ostatniej platformy, więc z zasilaniem nie powinno być problemu...
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 13-11-2012, 12:26
Jakie ma algorytmy liczenia deko i czy da się przełączyć w tryb gauge?
Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 13-11-2012, 14:14
szyderca napisał/a:
Zatop na Koparkach tam chyba jeszcze nie ma komputera
Jest.
IMHO oddaj do punktu, gdzie przyjmują zużyty sprzęt elektroniczny, np. do Media.
Po co zaśmiecać jakiś akwen? To jakaś atrakcja będzie, czy co? Nie trafia do mnie idea "uatrakcyjniania" przez zatapianie złomu. Ale może ja jakiś dziwny jestem?
Komputer jest sprawny, ale "zabytkowy" i po prostu w ramach "robienia miejsca" w domu postanowiłem się go pozbyć.
to fajny wysokiej klasy komputer . Zobacz sobie w jaki sposób to było wykonane .
Jeśli ten komputer ma port ( ajoł czy coś takiego ) to idealnie nadaje się do sterowania Japońskiej Hafciarki przy pomocy programu Transmit . Wejdz po prostu do pierwszej lepszej hafciarni w której mają maszyny Tajima i wezmą z pocałowaniem ręki .
_________________ "Choćbym szedł ciemną doliną, Zła się nie ulęknę, boś Ty ze mną..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum