Stopień nurkowy: nTMX
Ilość nurkowań rocznie: 99
Ubezpieczenie: DAN Silver
Oznaczenie stage: MaRkY Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Sty 2012 Posty: 317 Skąd: Łódź
Wysłany: 14-11-2012, 22:16 Szkolenie z Pierwszej Pomocy Przedmedycznej
Witajcie, na ostatnim treningu BUR zrodził się pomysł zorganizowania Szkolenia z Pierwszej Pomocy Przedmedycznej. Obiecałem odezwać się w tym temacie w listopadzie, co niniejszym czynię . Poniżej znajdziecie informacje o szkoleniu, które zorganizowane jest dla użytkowników tego forum.
Proponuję godzinę 16:00 szkolenie trwa 4 godziny - specjalnie wybrałem piątek, aby można było spędzić miło piątkowy wieczór. Dla osób które chciałyby nocować w Łodzi polecam Hostel Cynamon na hasło nurek w tym dniu 10% zniżki
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-11-2012, 09:28
Marek,
Bardzo dziękuję, że działasz.
Tematyka szkolenia obejmuje materiał, który powinien być znany każdemu z nas - najlepszy pomysł jaki przychodzi mi do głowy, to spędzić zaproponowany przez Marka wieczór razem ze swoją rodziną na tym właśnie szkoleniu. Zabierzcie swoje dzieciaki - będziecie zaskoczeni, jak mały człowiek może skutecznie ratować, nie koniecznie prowadząc resuscytację.
Osobom, które biorą udział w BUR ( klik ), albo przygotowują się do udziału w innych naszych projektach nurkowych, to szkolenie pokrywa podstawowy wymagany zakres umiejętności związanych z podstawami ratownictwa.
Zakres materiału pokrywa także ten, który jest wymagany do podnoszenia swoich kwalifikacji w GUE.
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: Deco proc & CCR
Ilość nurkowań rocznie: 100
Stopień instruktorski: MSDT PADI
Ubezpieczenie: NFZ
Oznaczenie stage: Pawel B Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 30 Cze 2012 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-11-2012, 09:22
Przecież można wziąć 1 dzień urlopu - cel szkolenia spozycjonowałbym znacznie wyżej od pracy w stolycy .
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Oznaczenie stage: Pawel B Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 30 Cze 2012 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-11-2012, 09:48
Wojtek Filip napisał/a:
cel szkolenia spozycjonowałbym znacznie wyżej od pracy w stolycy
Tak właśnie zrobię .
PS. Mam niewielkie lokum w Łodzi, więc pewnie zostanę na noc. Może jakieś "afterparty" na Piotrkowskiej ??
_________________ Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. Mark Twain
Stopień nurkowy: AdvEAN
Ilość nurkowań rocznie: 41
Oznaczenie stage: PTJA Pomógł: 51 razy Wiek: 53 Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 2707 Skąd: Łódź
Wysłany: 16-11-2012, 09:51
Jak ktoś woli weekend, to Jacek Biernacki się ogłasza na FN ze swoim weekendowym (24-25.11) kursem rescue wg SDI (obejmujący pierwszą pomoc przedmedyczną, pierwszą pomoc tlenową, obsługę automatycznych defibrylatorów i "rescue diver").
Ja się (nb z Łodzi) wybieram.
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 16-11-2012, 11:05
Wojtek Filip napisał/a:
Przecież można wziąć 1 dzień urlopu - cel szkolenia spozycjonowałbym znacznie wyżej od pracy w stolycy .
No niestety nie każdemu charakter pracy pozwala, mimo iż cel szkolenia jest bardzo zacny
Jarek Andrzejewski napisał/a:
Jak ktoś woli weekend, to Jacek Biernacki się ogłasza na FN ze swoim weekendowym (24-25.11) kursem rescue wg SDI (obejmujący pierwszą pomoc przedmedyczną, pierwszą pomoc tlenową, obsługę automatycznych defibrylatorów i "rescue diver").
Ja się (nb z Łodzi) wybieram.
Ten termin też mi nie pasuje, tak więc z nieukrywanym żalem będę musiał zrezygnować. Nie poradzi temu nawet taki ewenement, jak informacja o kursie Jacka zamieszczona na DiveTreku Ale jakby ktoś w Warszawie chciał coś fajnego zrobić takiego, jak Marek w Łodzi (zwłaszcza wieczorem) to stanę na głowie, żeby się udało.
Może dałoby radę coś takiego zorganizować np. w sobotę przy okazji tego spotkania w Vertigo???
Stopień nurkowy: T1, Full Cave
Ubezpieczenie: DAN/SPTGLD
Oznaczenie stage: SUS Pomogła: 13 razy Dołączyła: 07 Lut 2006 Posty: 960 Skąd: koniec świata:)
Wysłany: 16-11-2012, 11:31
Adam Jaworski napisał/a:
Może dałoby radę coś takiego zorganizować np. w sobotę przy okazji tego spotkania w Vertigo???
słabo widzę naukę pierwszej pomocy "przy okazji"
_________________ Nie bywam usatysfakcjonowana rozumieniem czegokolwiek, ponieważ wiem, że moja zdolność pojmowania może być jedynie nieskończenie małym ułamkiem tego, co chciałabym zrozumieć. (Ada Lovelace; 1815-1852)
Stopień nurkowy: nTMX
Ilość nurkowań rocznie: 99
Ubezpieczenie: DAN Silver
Oznaczenie stage: MaRkY Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Sty 2012 Posty: 317 Skąd: Łódź
Wysłany: 18-11-2012, 15:59
Widze, że odzew nie jest zbyt duży... szkoda. Zapraszam wszystkich nie tylko z forum, weźcie ze sobą znajomych, rodzinę...
Trochę się zmieniło jesli chodzi o wytyczne Rady resuscytacji. Ci którzy już są po kursie mogą sobie odświeżyć wiadomości - powinniśmy to robić minimum co 2 lata.
Kurs ruszy jeśli zgłosi się chociaż 10 osób.
w użyciu będą środki opatrunkowe,
folia życia.
fantom,
dla chetnych sztuczna krew
Wysłany: 18-11-2012, 20:42
MaRkY napisał/a:
Widze, że odzew nie jest zbyt duży... szkoda.
Powiem szczerze, trochę ręce opadają.... Lepiej iść na komercyjne szkolenie za 250 zł? Nie kumam, dlaczego nie ma chętnych.
_________________ Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. Mark Twain
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum