Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 30-11-2012, 23:17 ktokolwiek widział ?
Link do poszukiwanego Podany przeze mnie link prowadzi do nurkowego noża ale nie jego szukam. Chodzi mi o kompas który widać na zdjęciu, czy ktoś z was widział coś takiego w realu? Czy wie może gdzie taki kompas można kupić ?
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Stopień nurkowy: MSD
Ilość nurkowań rocznie: 60 Pomógł: 27 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Wrz 2011 Posty: 986 Skąd: Łódź
Wysłany: 01-12-2012, 16:15
Jeśli w grę wchodzi modelarstwo nurkowe, to takie coś:
miałem zamontowane (przyklejone) do do sprzętu, który "targałem" przed sobą. Kilka razy zabierałem poniżej 30m. Dzięki temu miałem cały czas pojecie gdzie płynę.
Gdyby zrobić w nich otwory, porządnie napełnić płynem i zakleić, oraz zamontować w jakieś obudowie elastomerowej od kompasu lub komputera...
Koszt zakupu - kilka złotych. Zdemontowane z takich badziewnych zestawów na deskę rozdzielczą w samochodzie.
Większe wersje "samochodowe" (25zł) lub przeznaczone dla łodzi(70-150zł) można zamontować na desce wraz z "digitalem" i mieć:
(deska ze zdjęcia kosztuje marne 1600USD)
Widziałem też taki kompas do założenia na rękę też u jakiegoś spadochroniarza lub pilota - może w sklepach dla pasjonatów przestworzy będzie coś takiego?
Najlepiej u zrodla - butique @St.Giovani piazza we Florencji lub fabryka w Neuchatel w Szwajcarii.
Swoja droga nie tak dawno Sotheby's w NYC sprzedawalo Radiomir Regia Marina nalezacy podobno do ksiecia Borghese z slynej Decima Xmas.
pzdr
Tomek
Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 12-02-2013, 10:47
Tomek, dzięki za namiary
Ten kompas jak się okazało chodzi na aukcjach między 6000 $ a 17000 $ zależności od stanu aukcja
Jest praktycznie nie do kupienia na rynku używek, ponieważ udało mi się zdobyć do kolekcji zegarek Panerai z 1943 Panerai Mare Nostrum to teraz szukam kompasu do kompletu i latarki. Latarkę już mam czekam na dostawę
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum