Witam,
Jak w temacie sprzedam pSCR Tres Presidentes. Zakupiony nowy w czasie kursu w 2011 roku.
Sprzedaje z butlami 8.5litra i sztywną ramą. W zestawie jest okrągły switchblock OmniSwivel oraz z shut-off valvami od OmniSwivel.
Głowica okrągła z miejscem na czujnik i podłączeniem w zestawie Fischer kabel (widoczny na zdjęciu).
Sprzedaje z automatami Apeks ale moge sprzedać samego reba bez automatów.
W zestawie jest worek Agir Niord 44 lub TecLine Special Edition (do wyboru).
Wszystko jest zadbane i gotowe do nurkowania.
Cena całości 15 000PLN. Wszystko do obejrzenia i obnurania (jeżeli zainteresowany ma certifikat) w 3miescie.
_________________ Friendship is like pishing your pants, everyone can see it, but only you can feel the true warmth.
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 13-12-2012, 22:18
Ale fajne. Ile trzeba się uczyć, żeby bezpiecznie używać czegoś takiego i się nie zabić?
Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 13-12-2012, 22:36
Adam Jaworski napisał/a:
Ile trzeba się uczyć, żeby bezpiecznie używać czegoś takiego
Jest kilka odpowiedzi. Kurs po AEAN obejmuje 4 nurkowania.
Realnie skłaniam sie do tezy, że trzeba zrobić porównywalna do OC liczbę godzin, albo chociaż rząd wielkości godzin, aby znaleźć się w tym samym miejscu. Jeśli wyznajemy tezę budowania umiejętności przez doświadczenie. Ja osobiście nie wierzę w drogę na skróty.
Adam Jaworski napisał/a:
i się nie zabić?
Niestety, to inna bajka. Rebreather to tępa maszyna. Jeśli postanowisz się na nim zabić - posłusznie cię zabije. Jeśłi jestes trudny do zabicia - nawet kumulacja awarii nic nie poradzi...
@iwiki
Drogo. Mnie zasadniczo interesuje goły TP. Nie potrzebuję płyt, worków, automatów, wężyków i całego tałatajstwa. Ewentualnie rama z butlami i goły TP.
Czy jesteś zainteresowany wycenieniem:
- goły TP
- rama z butlami
Używany komplet za 15 kPLN mnie słabo interesuje, jako, że ja swój nowy (bez ramy, na szybkozłączkach) skompletowałem za ok. 13 k PLN.
Ostatnio rozważałem używany za 8 k PLN (ready to dive) - ale był z pierwszej serii, więc nie byłem zainteresowany.
Najbardziej mnie interesuje używany, goły TP w kompletacji fabrycznej (goły) z głowicą z czujnikiem i cienkimi miechami.
Mnie zasadniczo interesuje goły TP. Nie potrzebuję płyt, worków, automatów, wężyków i całego tałatajstwa. Ewentualnie rama z butlami i goły TP.
Mogę sprzedać gołego ale podejrzewam że i tak nie będzie blisko ceny która Ciebie interesuje.
Cytat:
Drogo.
Tomek reb jest zadbany i jak nowy. Mały switchblock a nie ciężki blok stali od rodzimego producenta. Łącznik butli LOLI a nie robiony z rdzewiejących złączek. Wiem ile ja płaciłem za niego jak go kupowałem i ile w niego włożyłem. Nie chce zarobić a cena jest do negocjacji.
Nie zrozum mnie źle...nie mam ciśnienia żeby go sprzedać i nie będę go sprzedawał za 8k tylko dlatego że widziałeś gdzieś za tyle.
Jak ktoś rozsądnie chce porozmawiać o zmianie ceny to jestem otwarty ale za 8k to raczej nie ma sensu prowadzić dyskusji.
_________________ Friendship is like pishing your pants, everyone can see it, but only you can feel the true warmth.
Stopień nurkowy: T1/TMX/CCR
Stopień instruktorski: rTMX IANTD
Ubezpieczenie: DAN PROSLV
Oznaczenie stage: BOLO Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Cze 2012 Posty: 120 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 14-12-2012, 18:30
@Michal: a mnie ciekawi powod - nie chodzi mi o finanse ale sam fakt sprzedazy. Czy pozostajesz czy pSCR/CC czy wracasz do OC ?
Bogusław: sprzedaje bo od zeszłego roku spędzam mniej czasu na nurkowanie niż powinienem żeby podwyższać swój poziom wyszkolenia a nawet go utrzymać. Pozostaje przy nurkowaniu ale nie będę już nic robił overhead bo się boję...to chyba tyle.
Tomek: dam Ci znać w przyszłym tygodniu.
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 26-12-2012, 23:45
Michał Iwicki napisał/a:
Pozostaje przy nurkowaniu ale nie będę już nic robił overhead bo się boję...to chyba tyle.
Powiem Ci, że czasami to mi się robi gęsia skórka na plecach, jak takie rzeczy czytam. Siedzę sobie, planuję jakieś kursy jaskiniowe za 2-3 lata zaczynać a tu ktoś, kto ma więcej nurkowań i doświadczenia niż ja będę miał za lat lekko licząc 10 czy 15 pisze, że właśnie rezygnuje z czegoś, co ja naiwnie mam w planach. Brrr...
Powiem Ci, że czasami to mi się robi gęsia skórka na plecach, jak takie rzeczy czytam. Siedzę sobie, planuję jakieś kursy jaskiniowe za 2-3 lata zaczynać a tu ktoś, kto ma więcej nurkowań i doświadczenia niż ja będę miał za lat lekko licząc 10 czy 15 pisze, że właśnie rezygnuje z czegoś, co ja naiwnie mam w planach. Brrr...
Adam, w ciągu 2-3 lat jesteś w stanie zdobyć wystarczająco dużo doświadczenia żeby robić nurkowania jaskiniowe, jest tylko jeden warunek, odpowiedni instruktorzy i odpowiednia ilość czasu na nurkowania.
To że ja rezygnuje lub inaczej odchodzę od nurkowań jaskiniowych ma trochę inne podłoże. Wydaje mi się że jeżeli bardzo chcesz nurkować w jaskiniach to powinieneś spróbować. Zdobądź doświadczenie na wodach otwartych i poczuj się swobodnie tam, a potem idz na kurs jaskiniowy.
Powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum