Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Chińczycy chodzą w polskiej odzieży :-)
Autor Wiadomość
Marcin Klimczuk Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: kilka :)
Ubezpieczenie: DAN
PostWysłany: 14-02-2013, 15:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tomek Płociński napisał/a:

Marcino, tutaj chyba nikt oprócz Ciebie się nie oburza, jest to wyłącznie kwestia "preferencji konsumenckich" Twisted Evil

ależ ja się absolutnie nie oburzam na czyjeś "preferencje konsumenckie" Smile
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Wojtek Komocki Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: ISSF Instr.+ GUE Fun
Oznaczenie stage: WJK
PostWysłany: 14-02-2013, 22:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Andysky napisał/a:
Wojtek jeden skafander wciśnięty między ekspres do kawy a stolik z forlderami biura podróży nie jest powaznym kierowaniem oferty..

Wiesz to w zasadzie może być także pytanie do lokalnej dystrybucji - czy tak powinna wyglądać reprezentacja ? Jednym słowem temat rzeka salut

Pozdrawiam
Wojtek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Wojtek Komocki Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: ISSF Instr.+ GUE Fun
Oznaczenie stage: WJK
PostWysłany: 14-02-2013, 22:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Daria Boruta napisał/a:
No Gravity.
Wyglądają super...

Daria chłopaki ocieplacze czy dziewczyny z filmu ? Twisted Evil

Teraz poważniej:
Miałem okazję rozmawiać z ludźmi na Piechcini którzy testowali NoGravity, rozmawiałem z Tomkiem Pawęską który pływa w NoGravity ( człek z ich reklamy ), nurkowałem niedawno z kolegą z 3M także używającym NoGravity - same pozytywne opinie co do jakości, wykończenia oraz termiki. Pewnie Jacek Trembowelski powie coś więcej na ten temat.
Oglądałem ich ocieplacze na Targach - wygląda to całkiem całkiem nieźle.
Pozdrawiam
Wojtek
Powrót do góry

Fox. Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 14-02-2013, 23:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Adam .
Raz DUI na zawsze DUI.
Kto DUI nie uzywal oczywiscie nie takìego po starszym bracie , ten nie powinien tego produktu porownywac do innych skafandrow .
Co do ocieplaczy. Mimo ze wyglada jsk obzarty spaslak jest rewelacyjny czuje sie w nim jak w kalesonach z rekawami cyclops ..... powaznie nie czuje jakichkolwiek skrepowan.Jest cieply oddycha , nie stosuje w nim jakiejkolwiek wymyslnej bielizny ,gacie i Tschort.Uzywam skafander Dui 450 Explorer`.
Adam polecam przetestuj sam ten ocieplacz..http://www.scubatoys.com/store/detail.asp?PRODUCT_ID=DUIXM450 mysle juz teraz ze postawisz na DUI i w opcji ocieplaczy.

Pozdrawiam.
Powrót do góry

Fox. Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 14-02-2013, 23:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

http://www.underwater-no1.com/DUI-XM-450-Thinsulate-Jumpsuit-1
Powrót do góry

Adam Frajtak Płeć:Mężczyzna
GUE PSAI TMX FULL CAVE

Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
PostWysłany: 15-02-2013, 01:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dzięki za linka, przy okazji przymierzę zobaczę jak się będę w nim czuł.

Numer Gadu-Gadu
100953

Andrzej Wardziukiewicz Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: IDCS
Ilość nurkowań rocznie: 400
PostWysłany: 15-02-2013, 02:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Całe piękno wolnego rynku polega na możliwości wyboru.
Jeden lubi Santi a inny Dui.

Tak ten cholerny świat wygląda i firmy mają do wyboru:

-być masowym produktem (tanim w przyzwoitej jakości)
lub
- elitarnym, solidnym produktem cenionym na świecie.

Chcemy nowości i dążenia do perfekcji, ale nie zapominajmy, że za tym idą setki prób i ludzie, którzy te produkty wdrażają. Nie sztuką jest skopiować gotowy produkt i wypuścić na rynek pod maką Xanti w cenie 2000PLN. Santi jest(i chwała mu/im za to) wiodącą marką skafandrów. Zobaczcie ilu producentów ma w ofercie materiał typu E.Motion. Tylko czołówka. To kosztuje i musi nieść za sobą zmianę cen. Racja. Rynek krajowy jest pomijany(patrz targi nurkowe) ale na świecie marka zdobyła renomę nie gorszą niż inne TOP skafandry. OK. Lokalnie tracimy, ale taka jest kolej rzeczy. Cieszyliśmy się najwyższą jakością w przystepnej cenie, ale świata nie zmienimy. Każdy może poczekać na Xtani i kupić "E.Motian" za 2000PLN wykonane małymi rączkami chińskich niewolników.

Ja jestem dumny, że Santi to wybór numer 1 lub 2 przez wielu nurków.
Pływam w Bare, ale zawsze mówię dobrze o rodzimych producentach.
Powrót do góry

piotrkw Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 15-02-2013, 07:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Fox. napisał/a:
Kto DUI nie uzywal oczywiscie nie takìego po starszym bracie , ten nie powinien tego produktu porownywac do innych skafandrow .

Niestety Wink masz rację . Coś w tym jest , najprawdopodobniej diabeł tkwi w szczegółach . Czujesz się w nim ...... jakbyś go nie miał . ( i nie wiesz za co zapłaciłeś Wink ) Ja już go nie mam Sad , zabrał mi syn, ale jego odczucia są identyczne . Wróciłem do moich dwu starych skafandrów po modyfikacjach i naprawach. Niby sucho , pewnie , ale w ruchach inaczej .
I podejrzewam że tego chińczycy nie dadzą rady skopiować . Skafander pewnie tak , i to niejednej firmy.
Powrót do góry

Daria Boruta Płeć:Kobieta
Torpeda

Stopień nurkowy: CCR HH
Stopień instruktorski: MSDT
PostWysłany: 15-02-2013, 11:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wojtek Komocki napisał/a:
Daria Boruta napisał/a:
No Gravity.
Wyglądają super...

Daria chłopaki ocieplacze czy dziewczyny z filmu ? Twisted Evil

Ujmę to tak: produkt jest atrakcyjnie wyeksponowany Wink

A wracając do tematu, nie miałam nigdy okazji pływać w DUI, ale te tańsze (he he he, DUI i tańsze) skafandry nie wyglądały jakoś rewelacyjnie. Wierzę na słowo, że mogą być wygodne, ale prezencja wora mnie osobiście odstrasza.
Mojego sanciaka e.lite cenię sobie bardzo za wygodę- nie krępuje ruchów, ubieram się w niego szybciej niż większość piankowców w swoje skafandry, wzmocnienia na kolanach też się przydają Smile, ale też za wygląd. Prosty, czarny, ładnie leży.
Wieśniowe pomarańczki są fantastyczne - ale ten kolor Shocked

Mój nurkowo-podróżniczy blog Smile
Powrót do góry

GUE PSAI TMX FULL CAVE

PostWysłany: 15-02-2013, 11:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Daria Boruta napisał/a:

A wracając do tematu, nie miałam nigdy okazji pływać w DUI, ale te tańsze (he he he, DUI i tańsze) skafandry nie wyglądały jakoś rewelacyjnie. Wierzę na słowo, że mogą być wygodne, ale prezencja wora mnie osobiś cie odstrasza.

Zaskakujące bo te tańsze czyli 5,7 kilo pln 30/30 50/50 to jeden z najbardziej dopasowanych wręcz taka jest jego idea Exclamation żeby przylegał do ciała nawet przy cienkim ocieplaczu. Założenie sprawdza się idealnie wiem bo mam taki i nuram w nim. Dowolny inny w tym najpopularniejszy tls 350 przy wyborze 18 rozmiarów standardowych też trudno uznać z workowaty. Chyba że widziałaś takie o których napisał Fox - Po starszym bracie albo "wylicytowane" na Allegro Very Happy

Ciekawy jest tez syndrom wyparcia Mr. Green
DUI TLS 350 z 7 letnią gwarancją można kupić bez negocjacji i nie czekając na promocję za 8 tysi
SANTI w podstawowej wersji kosztuje 6999 zł z 3 letnią gwarancją
Jak doliczę opcję typu p-valve itd wezmę pod uwagę że w Santi nie mam zip seala to nijak mi nie wychodzi ze Santi jest tańsze
A tym czasem Daria pisze w takiej formule jakby DUI było nie wiadomo jak drogie alien

Nie chodzi o to aby porównywać DUI vs SANTI ale aby porównać 1:1 dwa produkty nie opierając się na mitach lub wyimaginowanym poziomie cenowym
Każdy też ma prawo do swojego własnego postrzegania cen vs wartość nabywana - ja patrzę na różnicę w cenie DUI do Santi jak na wartość kilku nurkowań na TMX clown

Numer Gadu-Gadu
100953

Daria Boruta Płeć:Kobieta
Torpeda

Stopień nurkowy: CCR HH
Stopień instruktorski: MSDT
PostWysłany: 15-02-2013, 13:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przyznaję, widywałam raczej takie "po starszym bracie" Wink
E.lite, kiedy go kupowałam, był dla mnie bezkonkurencyjny pod względem proporcji jakości do ceny - zamówiła go na miarę dziewczyna o posturze niemal identycznej jak moja (zgadzał się nawet nr. buta) i zrezygnowała, więc ja zapłaciłam za nieśmiganą nówkę, szytą na miarę, w moim ulubionym czarnym kolorze 3,9 PLN Wink

Poza tym, urzekła mnie w santi obsługa klienta. Nie sprawdziłam, nie przymierzyłam i wybrałam kaptur w rozmiarze pasującym raczej na mojego kota, niż na mnie. Zdecydowałam się go wymienić rok później (pływałam przez ten czas w innym pożyczonym) i nie było żadnych problemów - santi załatwiło sprawę błyskawicznie i na swój koszt, mimo, że wina leżała po mojej stronie.

Mój nurkowo-podróżniczy blog Smile
Powrót do góry

Tomek Płociński Płeć:Mężczyzna
kiedyś Plotek :)

Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
PostWysłany: 15-02-2013, 22:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Daria Boruta napisał/a:
santi załatwiło sprawę błyskawicznie i na swój koszt, mimo, że wina leżała po mojej stronie.

Daria, ale tylko dlatego że Ci z dobrze z oczu patrzy, ja musiałem sobie kupić drugi Evil or Very Mad

Ja nie widzę jakieś strasznej przewagi DUI w 18 rozmiarach, dla mnie było ważniejsze żeby suchy był szyty na miarę, i z patriotycznych względów oraz dlatego, że jestem zadowolony z obecnego następny mój skafander też będzie od Santi. Wcześniejsze modele santi jak espace (w takim pływam) nie wygląda tak fajnie jak DUI czy nowy E.Lite, ale też były kiedyś tańsze.

Co nie zmienia tego że dyskusja co jest lepsze DUI versus Santi versus .... jest tak samo skazana z góry na porażkę jak pytanie na forum fotograficznym co lepsze canon czy nikon Twisted Evil Twisted Evil

Adam Frajtak napisał/a:
Nie chodzi o to aby porównywać DUI vs SANTI ale aby porównać 1:1 dwa produkty nie opierając się na mitach lub wyimaginowanym poziomie cenowym

Chyba jednak ciężko będzie złożyć dwie identyczne konfiguracje scratch
Adam nie każdy jest sławnym instruktorem i dostaje na wejściu 20% zniżki, ale żeby nie było że ceny są wyimaginowane, wszystkie jakie znalazłem to wartości cennikowe bez rabatów salut

"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Powrót do góry

piotrkw Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 15-02-2013, 22:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jest tak samo skazana z góry na porażkę jak pytanie na forum fotograficznym co lepsze canon czy nikon Twisted Evil Twisted Evil

Wcale nie jest skazana , pewnie , że Canon Wink Wink Wink
Powrót do góry

GUE PSAI TMX FULL CAVE

PostWysłany: 15-02-2013, 22:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

piotrkw napisał/a:
jest tak samo skazana z góry na porażkę jak pytanie na forum fotograficznym co lepsze canon czy nikon Twisted Evil Twisted Evil

Wcale nie jest skazana , pewnie , że Canon Wink Wink Wink

Ale o co kruszyć kopię wiadomo przecież że Nikon to najlepsze aparaty a Canon to chyba o drukarki chodzi? Smile

Numer Gadu-Gadu
100953

GUE PSAI TMX FULL CAVE

PostWysłany: 15-02-2013, 22:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Adam nie każdy jest sławnym instruktorem i dostaje na wejściu 20% salut

Nic mi o tym nie wiadomo ale jeżeli instruktorzy mogą liczyć na jakieś rabaty to chyba dotyczy to wszystkich marek , więc można taki rabat pominąć w kontekście naszej rozmowy. Idea

Numer Gadu-Gadu
100953

Strona 3 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu