Stopień nurkowy: NTMX
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 08 Paź 2006 Posty: 483 Skąd: śląsk
Wysłany: 07-03-2013, 10:04
Jarek Andrzejewski napisał/a:
nie. Działa tak "po prostu".
Akurat ja walczylem z protokolem DLNA zeby polaczyc Windows XP (a pozniej 7) z telewizorem Samsunga przez kilka godzin i sie poddalem. Raz widzi, raz nie widzi, a sam protokol jest tak daremny ze sobie dalem spokoj (i przymierzam sie do Apple TV)
Stopień nurkowy: AdvEAN
Ilość nurkowań rocznie: 41
Oznaczenie stage: PTJA Pomógł: 51 razy Wiek: 53 Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 2707 Skąd: Łódź
Wysłany: 07-03-2013, 10:39
Robert Gruca napisał/a:
nie. Działa tak "po prostu".
Akurat ja walczylem z protokolem DLNA /.../ sie poddalem.
co poradzę? U mnie to systemowe strumieniowanie działa (BTW, jakby ktoś szukał, to ustawianie jest tutaj: Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Centrum sieci i udostępniania\Opcje przesyłania strumieniowego multimediów), natomiast parę nieudanych podejść robiłem do softu nie-MS (np. żeby strumieniować filmy z dodanymi w locie napisami) - wtedy rzeczywiście działało to niestabilnie.
Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 07-03-2013, 14:18
Wojtek Filip napisał/a:
Nie przeszedł jednego prostego testu: intuicyjnej obsługi.
Nie. Sprzeciar nie przeszedl testu obslugi tak jak ty jestes przyzwyczajony. Przestan myslec jak cos zrobic tylko po prostu zrob to - na 100% zadziala.
jak wygląda użytkowanie iPhone'a w innych krajach? Da się wyłaczyć transmisję, żeby koszty dostępu do internetu nie przewyższyły ceny helu Smile?
Wylaczasz transmisje w roamingu lub kompletnie. Ta pierwsza jest ustawiona jako wylaczona defaultowo.
A jeśli się wyłączy, to w czym to przeszkadza?
Ano przeszkadza - nie dzialaja mapy online, poczta, facebook, WhatsApp, kursy akcji, pogoda i wszystko inne co potrzebuje dojscia do netu zeby dzialac.
_________________ [quote:e1aa1c559f="KasiaK"]ja sie nie boje siebie
boje sie tych z ktorymi mialabym plywac[/quote]
Stopień nurkowy: AdvEAN
Ilość nurkowań rocznie: 41
Oznaczenie stage: PTJA Pomógł: 51 razy Wiek: 53 Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 2707 Skąd: Łódź
Wysłany: 07-03-2013, 15:13
martin napisał/a:
A jeśli się wyłączy, to w czym to przeszkadza?
Ano przeszkadza - nie dzialaja mapy online, poczta, facebook, WhatsApp, kursy akcji, pogoda i wszystko inne co potrzebuje dojscia do netu zeby dzialac.
czyli da się zadzwonić, SMSa wysłać i pograć w gry? W zasadzie wystarczy
A po połączeniu np. z WiFi w hotelu mamy już znowu pełną funkcjonalność?
Przyznam się, że tkwię w erze aplikacji instalowanych na telefonie i korzystających z połączenia w razie potrzeby (ale oczywiście rozumiem różnice w działaniu np. Google Maps i Automapy)...
Stopień nurkowy: IANTD nTMX Pomógł: 10 razy Wiek: 63 Dołączył: 31 Sty 2006 Posty: 339 Skąd: Kraków
Wysłany: 07-03-2013, 19:19
Robert Gruca napisał/a:
Akurat Wink ja walczylem z protokolem DLNA zeby polaczyc Windows XP (a pozniej 7) z telewizorem Samsunga
w analogicznym wypadku kupiłem serwerek Zyxel NSA-310 i wsadziłem do środka dysk 2TB.
dodatkowy soft (FFP stick) startuje z klucza USB, dając działający z Samsungiem serwer DLNA, z napisami z polskimi literkami (*.SRT) w trybie 2D ORAZ 3D
jest prawie bezgłośny, stoi zdala od pokoju z TV, dodatkowo działa bardzo dobry klinet torrentów (transmission), serwer FTP i parę innych bajerów. no i konsola linuxowa
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 07-03-2013, 21:45
czyli da się zadzwonić, SMSa wysłać i pograć w gry?
Tak.
A po połączeniu np. z WiFi w hotelu mamy już znowu pełną funkcjonalność?
Tak.
Adam Frajtak napisał/a:
Nie wyłączam korzystania z netu na iPhone w roamingu
Ja nie - wkladam miejscowe prepaidy, wychodzi miedzy 10...15€ na miesiac. W pl. nawet duzo taniej, prepaid 1..2GB kosztuje 20 PLN. Ale ja do bycia "osiagalnym" ma jeszcze druga komorke....
Wysłany: 07-03-2013, 21:50
Te_Pe napisał/a:
w analogicznym wypadku kupiłem serwerek Zyxel NSA-310
Jak ktos ma wiecej kasy, proponuje Qnap TS-869L - rozwiazuje wszystkie problemy, lacznie z mozliwoscia podpiecia go pod TV i puszczenia na nim Chrome albo XBMC.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum