Stopień nurkowy: nTmx, technical cave Pomogła: 4 razy Wiek: 50 Dołączyła: 08 Paź 2011 Posty: 157 Skąd: lublin
Wysłany: 20-03-2013, 22:26
Widziałam na eBuy'u Dirty Bist już z 2 lata temu i nie były wcale tańsze od zwykłych. Lanserskie są, chyba poobdzieram swoje .Dobre butle w dobrej cenie. Wojtku, a S40 też są?
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-03-2013, 07:40
ziemia napisał/a:
Wojtku, a S40 też są?
Jeszcze nie. W ofercie mogą pojawić się 5,7, 7l i kilka argonówek.
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-03-2013, 10:50
crowley napisał/a:
Wojtku mam pytanie. Pływałeś z nimi? układają się jak LUXFER/nowa Catalina? czy jakoś inaczej?
Nie, nie pływałem, więc nie wiem.
S. Lem
Stopień nurkowy: CACIB Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 294 Skąd: Białystok
Wysłany: 21-03-2013, 10:58
Wojtek Filip napisał/a:
Z doświadczenia:
Butle aluminiowe lakierowane, spopularyzowały się dopiero kilka lat temu. Do tego czasu używaliśmy flach bez jakiejkolwiek powłoki. Setki takich butli można pomacać np. w Egipcie.
Patrząc na zdjęcie tych nowych butli mam wątpliwości czy to są takie same powłoki zewnętrzne jak te w Egipcie. Myślę że te w Egipcie są dodatkowo polerowane ale nie lakierowane, a tu nie widać tego polerowania.
Wysłany: 23-03-2013, 22:07
4 istotne sprawy, które pojawiły się w międzyczasie.
1. Przelew za butlę i przesyłkę proszę robić dopiero po otrzymaniu potwierdzenia, że butla jest gotowa do wysyłki - staram się reagować w miarę sprawnie, ale zwykle cały dzień jestem gdzieś w okolicach jakieś wody i na korespondencję odpowiadam wieczorem - przepraszam za tę niedogodność.
2. Wysyłka za granicę jest oczywiście możliwa, ale wymaga indywidualnej wyceny takiej usługi, więc przed przelewem środków za butle, proszę o kontakt w celu ustalenia ceny przesyłki - przelew środków oczywiście w euro *.
3. Mam nadzieję, że podana cena utrzyma się jak najdłużej, ale nie mogę tego zagwarantować, więc jeżeli ktoś planuje zakupy za 1-2 miesiące, poproszę o kontakt kiedy zakup będzie możliwy, potwierdzenie cen i akcja.
4. Wszystkie osoby chcące otrzymać fakturę, proszę o przesłanie danych do jej wystawienia. Będzie ona wysłana niezależną przesyłką lub emialem.
Pozdrawiam,
Wojtek
* dane do przelewów w kraju i zza granicy podaję emialem, albo można znaleźć tu:
Wojciech Filip
Dive Trek PRO
Ul. Mikołajska 38a/5
02-455 Warszawa
Numer rachunku IBAN: PL91 1140 2004 0000 3102 7063 7600
BRE Bank S.A. Internet Banking, al. Piłsudskiego 3, 90-368 Łódź
kod BIC/SWIFT BRE Banku: BREXPLPWMBK
SORT CODE/numer rozliczeniowy - 11402004
S. Lem
Wysłany: 24-03-2013, 13:41
22zł / 1 dzień.
"Kilka", zaczyna mieć inny wymiar od chyba 4szt. w górę.
S. Lem
Wysłany: 25-03-2013, 09:39
MaRkY napisał/a:
Czy można zamówić z zaworem lewym i/lub prawym ??
Oczywiście - wystarczy podać jaki ma być dołączony.
Kierunkowość zaworu oceniamy tak jakby butla była na plecach - jeżeli zakręcam go z prawej strony to prawy, z lewej - lewy, czyli odwrotnie niż w side mount.
Jak ktoś potrafi lewą ręką z prawej strony, to dostaje zawór na "chybił - trafił "
Ważne.
Dwie palety butli rozeszły się w 3 dni . Na dzisiaj dostępne są jeszcze tylko 2 butle - kolejna dostawa w przeciągu ok. tygodnia.
S. Lem
Wysłany: 25-03-2013, 13:38
Adam, to byłoby możliwe, gdyby nie to, że te nowe Polarisy w Niemczech są normalnie dystrybuowane - więc chyba nie o to chodzi, ale pewności nie mam.
S. Lem
Wysłany: 25-03-2013, 17:07
Kolejne butle powinny być pod koniec tygodnia.
Jeżeli ktoś ma ochotę na dostawę w pierwszej kolejności - zapraszam do składania zamówień.
Wojtek
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum