Stopień nurkowy: tmx
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: dan Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 399 Skąd: Stolyca
Wysłany: 15-04-2013, 14:46
W weekend udało mi się zanurać na Zakrzówku.
Aparat- telefon Iphone 4S,, obudowa Watershot- podstawowa.
Zdjęcia niczym nie obrabiane-prosto z telefonu.
tu płyciutko, około 3 metrów
tu około 5m
15 metrów
coś jak pamietam 22-24
_________________ DiveProject-nurkujemy nawet w wodzie
Stopień nurkowy: Owd Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 183 Skąd: Stockholm
Wysłany: 15-04-2013, 19:41
mam takie pytanie, czy obudowa jest tylko do aparatu czy podłączona jest tez do telefonu i po ściągnięciu odpowiedniego appa można iphona używać jako komputera??
Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ubezpieczenie: DAN
Stopień nurkowy: tmx
Ubezpieczenie: dan Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 399 Skąd: Stolyca
Wysłany: 16-04-2013, 16:18
YaCa napisał/a:
mam takie pytanie, czy obudowa jest tylko do aparatu czy podłączona jest tez do telefonu i po ściągnięciu odpowiedniego appa można iphona używać jako komputera??
Telefon jest wsadzony w zwykłą obudowę, dzieki aplikacji Watershot do pobrania z Appstore
(ważne żeby był w tym miejscu jak na zdjęciu) mamy dostęp do trochę innego prgramu do robienia zdjęć
wchodząc w tą aplikację otwiera nam się aparat z widocznymi funkcjami do których mamy dostep
Nie bardzo rozumiem o czym piszesz z używaniem jako komputera ?
_________________ DiveProject-nurkujemy nawet w wodzie
Stopień nurkowy: Owd Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 183 Skąd: Stockholm
Wysłany: 16-04-2013, 18:43
Paweł Seweryniuk napisał/a:
Nie bardzo rozumiem o czym piszesz z używaniem jako komputera ?
mianowicie obudowa w która "wpinasz iphona" i ozywasz go jako komputera pod woda.
wszystkie sensory i czujniki są w dedykowanej obudowie, a sam iphon podłączony i zamknięty w niej robi za wyświetlacz dla danych sensorów (plus kamera, latarka)
oczywiście to będzie tylko hmm taki tam sobie shit, i jakoś nie widzę tego by mój iphon robił mi za komputer, ale kto wie co będzie za parę lat, kiedyś potrzebowałem tylko telefonu a dziś bez iphona jak bez reki, w jednym zdaniu "cały czas się uwsteczniam"
kiedyś o tym czytałem, ale teraz nie mogę znaleźć, jedyne na co trafiłem to ten filmik
Stopień nurkowy: CCR, CAVE, TMX Diver
Ilość nurkowań rocznie: 150
Ubezpieczenie: PROSLV
Oznaczenie stage: DYNAR Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Lut 2011 Posty: 473 Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 17-04-2013, 00:14
Dzięki Pawka za pożyczenie aparatu, ku również i mojemu zaskoczeniu, faktycznie robi świetne zdjęcia pod wodą. Nie jest to może "haj baj lajf" ale solidne foty na poziomie klasycznych małych aparacików. Przy dobrej przejrzystości wody, szczególnie w Egiptowie i podobnych miejscach może wystarczyć do zrobienia fajnej pamiątki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum