Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-05-2013, 22:05 Jetfin Scubapro XL
Hej.
SPro w rozmiarze XL wyprodukowane w US chętnie kupię.
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 04-05-2013, 22:29
Tutaj masz gościa, co miał jedne, kiedy ja myślałem, że szukam właśnie tego rozmiaru.
Stopień nurkowy: Rescue
Ilość nurkowań rocznie: 80
Ubezpieczenie: DAN Family Pomogła: 12 razy Wiek: 50 Dołączyła: 20 Lis 2010 Posty: 175 Skąd: Chrzanów
Wysłany: 05-05-2013, 16:51 Re: Jetfin Scubapro XL
Wojtek Filip napisał/a:
Hej.
SPro w rozmiarze XL wyprodukowane w US chętnie kupię.
Moich nie sprzedam , ale kupiłam je (made in USA, ale rozmiar X-large, nie X-L - o to chodzi?sprawdzałam przed chwilą) w Divemasterpro (teraz już chyba Hydrozagadka) w Katowicach.
I takie głupie pytanie (bo Adam też się pytał, jakie mam płetwy) - to oprócz zamieszania z rozmiarami jeszcze są różnice, jeśli chodzi o miejsce produkcji?
Doczytałam:
Yavox napisał/a:
I cannot find any new in the shops here, because what we get here in Poland are fins made in Taiwan, which are quite flexible - I am looking for old good heavy black jets made of stiff rubber, which I cannot find in my country.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-05-2013, 17:11
Dziękuję za podpowiedzi.
X-large to XL
arkac123 napisał/a:
I takie głupie pytanie (bo Adam też się pytał, jakie mam płetwy) - to oprócz zamieszania z rozmiarami jeszcze są różnice, jeśli chodzi o miejsce produkcji?
Pytanie wcale nie głupie. Od jakiegoś czasu Jetfiny SPro produkowane są na Tajwanie, a tamtejsi producenci jakoś tak zmieszali składniki, że płetwa wyszła wyraźnie bardziej miękka . Być może posiadaczom to nie przeszkadza, ale ja muszę robić groźną minę żeby ktoś nie pomyślał że wymiękam... i twierdzić, że wszystko ma wpływ na... hmm wszystko więc wolę te twarde (chcę kupić drugą, zapasową parę).
Przy okazji weź do ręki taką tajwańską i potrząśnij nią - myślę, że bez kłopotu poczujesz różnicę.
Ciekawostka: na ostatnich targach Boot można było dostać tylko wersję "made in Taiwan".
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum