Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 23-05-2013, 10:13
Trochę jeszcze daleko w kalendarzu, ale jasne, że tak
Stopień nurkowy: Deco proc & CCR
Ilość nurkowań rocznie: 100
Stopień instruktorski: MSDT PADI
Ubezpieczenie: NFZ
Oznaczenie stage: Pawel B Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 30 Cze 2012 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-05-2013, 11:09
A na ten to chyba się i ja załapię
1. Marek Spiżewski
2. Adam Jaworski
3. Paweł Boruta
_________________ Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. Mark Twain
Stopień nurkowy: IANTD IT
Wysłany: 18-06-2013, 09:35
Witam
Najbliższy termin BUR'owy to 27-28 lipca.
Tym razem, ze względu na ostatnie doświadczenia, listę na warsztaty zamykam dwa tygodnie przed terminem, czyli 13 lipca. Do tego czasu jest możliwość wpisania się na listę. Chodzi o to aby osobom planującym wyjazd nad morze nie zmieniać planów w ostatniej chwili, dlatego że ktoś nie może, albo nie traktuje swoich wpisów poważnie.
Chodzi także o zaplanowanie przez nas czasu i działań. My też przygotowujemy się do Waszego przyjazdu, rezerwujemy łódki i czas.
Proszę o ustalenie listy osób oraz, proszę każdą osobę wpisującą się na listę o maila do mnie (popeks@balticwrecks.com) z jasną deklaracją udziału, która zgodnie z projektem będzie deklaracją partycypacji w kosztach wypłynięcia niezależnie od uczestnictwa w wypłynięciu. Chciałbym uniknąć sytuacji, z poprzedniej zimy, gdzie w związku z brakiem kilku osób deklarujących przyjazd koszt łodzi wyniósł po ponad 200 PLN za wypłynięcie na Groźnego (zarezerwowana łódź na 14 osób a przyjechało 5).
BUR jest projektem otwartym i dostępnym dla każdego ale też wymagającym odrobiny zaangazowania i uczciwości wobec innych uczestników. Dlatego też bardzo bym prosił aby swoje deklaracje traktować poważnie.
Stopień nurkowy: IANTD IT
Wysłany: 19-06-2013, 08:31
MaRkY napisał/a:
jakie jest minimum do rozpoczęcia warsztatów ??
9 osób na warsztaty lub 6 na warsztaty + 3 na działania burowe.
Na ten termin zarezerwowana jest duża łódka więc minimum aby koszty były w miarę sensowne to 11-12 osób. Dodatkowo jestem Ja i Tymek więc przy trzech zespołach tójkowych daje to 11 osób.
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 27-06-2013, 22:23
Marcel, 5 postów wyżej jest rozpoczęta lista. Wiesz, co trzeba zrobić
Stopień nurkowy: SSI AOWD - zielony Pomógł: 4 razy Wiek: 51 Dołączył: 29 Sie 2011 Posty: 241 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 04-07-2013, 23:32
Zadam być może głupie pytanie.
Jeśli się nie było na koparkach to można dołączyć czy nie?
Na koparki na treningi nie pojadę, bo nie mam za bardzo na takie wypady kasy.
Jestem z Sopotu czyli Bałtyk mam praktycznie na miejscu.
Szkoda by projekt upadł, ze względu na brak uczestników, ale jeśli większość "pokoparkową" stanowią koleżanki/koledzy z południa to z frekwencją jak widać może być krucho.
I jeszcze jedno pytanie.
Czy dla uczestników są jakieś wytyczne dotyczące posiadanych umiejętności oraz sprzętu. Trzeba mieć Twina, siedem latarek itp.???
Stopień nurkowy: GUE FUND
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 2 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 199 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 10-07-2013, 17:33
Wojtek Maciejewski napisał/a:
Jeśli się nie było na koparkach to można dołączyć czy nie?
Z tego co zrozumiałem z postów wątku dotyczącym BUR to można dołączyć.
Wojtek Maciejewski napisał/a:
Czy dla uczestników są jakieś wytyczne dotyczące posiadanych umiejętności oraz sprzętu. Trzeba mieć Twina, siedem latarek itp.???
W drugim wątku dotyczącym BUR jest napisane, że dla chcących zaangażować się w projekt zawsze znajdzie się jakieś zadanie niezależnie od posiadanego stopnia. Pewnie jak ktoś w ogóle nie nurkuje to też znajdzie się dla niego zadanie jako support powierzchniowy.
Wysłany: 10-07-2013, 17:43
Darek Zaremba napisał/a:
Z tego co zrozumiałem z postów wątku dotyczącym BUR to można dołączyć.
A z tego, co ja zrozumiałem, to kolejność była obowiązkowa - nie mogłem uczestniczyć w treningu bałtyckim, zanim nie "zaliczyłem" pierwszej części...
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-07-2013, 20:31
Dobry wieczór.
Tak, drugi BUR jest pierwszym .
Uczestnictwo w części bałtyckiej wymaga wcześniejszego treningu na wodach "zamkniętych".
Możliwe, że Sebastian przy odpowiedniej ilości chętnych będzie w stanie przygotować zajęcia dla 2 grup?
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum