Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
I po Baltictechu...
Autor Wiadomość
Tomek Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: CMAS P2
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: ZUS
PostWysłany: 26-11-2013, 19:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

klon napisał/a:
Tomek napisał/a:
vis a vis jest parking przy Almie,

super - zero informacji o tym Smile - Ty jesteś z Gdyni to wiesz gdzie można, w Poznaniu są sklepy które pilnują i jest ryzyko odholowania samochodu dlatego nie parkuję na ich parkingach, na parkingach stacji benzynowych itp.

poza tym nie chodzi o to żebym szukał miejsca w przydrożnych rowach tylko, skoro już płacę za udział w konferencji, fajnie by było jakbym miał gdzie zaparkować po przejechaniu 300km a nie głowić się jeszcze gdzie zostawić auto, w którym mam sprzęt i wolałbym by nie zniknęło jak będę na konferecji...
salut

... takie fajne uroki naszego miasta, mamy takie hasło " uśmiechnij się jesteś w Gdyni"
Przepraszam, miało być nie drążone Smile

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Grzegorz Sierak Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: tmx
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: SIERAK
PostWysłany: 28-11-2013, 10:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dla mnie Baltictech był miłym zaskoczeniem. Byłem pierwszy raz a po poprzednich edycjach różne opinie słyszałem. W mojej ocenie na pewno warto rozwijać część targową (wystawienniczą). Myślę, że prezentacje były bardzo nierówne jeśli chodzi o poziom - ale ich ilość sprawiła, ze pewnie każdy znalazł kilka wartych przyjazdu...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

waterman Płeć:Mężczyzna
D-Diver

Stopień nurkowy: D-Diver
Ilość nurkowań rocznie: 120
Oznaczenie stage: Teoś
PostWysłany: 28-11-2013, 16:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Napiszcie jak wypadli w tym roku "jaskiniowcy"?

Numer Gadu-Gadu
108139

Michał Piechocki Płeć:Mężczyzna
michalp52

Stopień nurkowy: M1, mccr, TMX
Stopień instruktorski: M1 CMAS
PostWysłany: 28-11-2013, 21:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witka
Baltictech minął szybko, nie całkiem oficjalnie prezentowałem moją oddycharkę mccr HALITUS, zainteresowanie satsfakcjonujące, po wykładzie Kevina Gurra : Każdy może zbudować rebreather: mój przyjaciel Maciej Jurasz zaprosił Go do obejrzenia mojej oddycharki, Jego opinia była wyjątkowo pochlebna co do całości konstrukcji a w szczególności do scrubera, określenie "perfect" było wyjątkowe. Przez te kilka lat projektowania, budowania rebów i ich użytkowania mogę powiedzieć, jest OK !
Powrót do góry

ziemia Płeć:Kobieta

Stopień nurkowy: nTmx, technical cave
Pomogła: 4 razy
PostWysłany: 28-11-2013, 22:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem prelekcje o jaskiniach były świetne. Minusem było, że momentami były po trzy wykłady na raz i ciężko było wybrac, chociaż jaskiniowe nie nakładały się na siebie. W fajnych miejscach ludzie nurkują, ale wszystko bardzo daleko i z utrudnioną logistyką, dużo spaleo-nurkowania. Chyba warto nauczyc się jakichś podstawowych technik linowych.
Powrót do góry

Maciek Orłowski Płeć:Mężczyzna
orzel123

Stopień nurkowy: IANTD NTMX, GUE C1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Sport Silver
PostWysłany: 29-11-2013, 10:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Obie prezentacje jaskiniowe, tzn J2 Phila Shorta z krótkim udziałem Marcina Gali i Dmitriego Gorskiego o kompletnie odjazdowej eksploracji Bjuralven były w mojej opinii najmocniejszymi punktami konferencji.

Oba projekty swoim rozmachem i determinacją uczestników pokazują jak mocna może być miłość do swoich pasji ludzi, którzy kochają to co robią. Dla mnie czapki z głów.

2 tygodniowy podziemny marsz do syfonu 4 w J2 czy odkopywanie 5 metrów śniegu i kucie metra lodu, żeby dostać się do jaskini, w którą ledwo można się wcisnąć w sidemouncie w Szwecji to tylko 2 zajawki tego, o czym była mowa Smile

Dla tych, którzy nie byli 2 linki:

https://www.facebook.com/ExpeditionBjuralven

http://www.usdct.org/j2_2013.php
Powrót do góry

Marcin Micek Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Intro To Cave
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN
PostWysłany: 03-12-2013, 12:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kilka fotek z Baltictech oraz ze zwiedzania KOMH:

Galeria
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
581008

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu