Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 30-11-2013, 22:32
Gotowanie jest super. Majki at his best. Zaraz wysylam linka Strugalskiemu
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 30-11-2013, 23:17
MaRkY napisał/a:
popłakałem się ze śmiechu
No biorąc pod uwagę nowy certyfikat, którym gdzieś tam się chwaliłeś, nie pamiętam nawet gdzie, to Ty już wykonujesz same nieprawidłowe nurkowania. Nawet potrawa z ziemniaków nie jest w stanie Ci zaszkodzić
Wysłany: 30-11-2013, 23:30
Zaczęło się znacznie wcześniej. Ja już to miałem na kursie podstawowym, tylko jeszcze filmów z tego nie było 8)
Stopień nurkowy: instruktor TDI/SDI
Ilość nurkowań rocznie: 12345
Stopień instruktorski: CCR instruktor TDI
Ubezpieczenie: Hestia
Oznaczenie stage: D@ek Pomógł: 1 raz Wiek: 57 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 389 Skąd: PiotrkówTryb.
Wysłany: 01-12-2013, 08:56
przejrzałem te filmiki Strugala, i wbrew pozorom wcale nie są takie śmieszne.
Polacy jak większość narodów post muszą być w każdej dziedzinie super Pro. Nie ważne czy mentalnie i fizycznie to ogarniają. Ma swoją filozofię i konsekwentnie się jej trzyma i chwała mu za to.
Stopień nurkowy: D-Diver
Ilość nurkowań rocznie: 120
Oznaczenie stage: Teoś Pomógł: 6 razy Wiek: 60 Dołączył: 17 Maj 2006 Posty: 400 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-12-2013, 11:48
Też obejżałem ten filmik i nasuneło mi sie jedno....... nie szydź nie oceniaj bo i ciebie wyszydzą. Nie jestem zwolennikiem TS jego baze odwiedzilem dwa razy ( pierwszy i ostatni) nie podoba mi sie jego zachowanie, ale cenie go za odwage propagowania wlasnej inności. TS ma grono zwolennikow. Jego baza w lecie tętni życiem czego i innym bazom nurkowym życzę
A czy dowcikpujący z TS Majki nie mial potknięć? czy to aby nie o nim mowią w towarzystwie jaskiniowym, że eksploruje w jaskiniach poreczówki?
Pokory, pokory panowie nurki, zacznijmy krytykę od siebie.
Stopień nurkowy: Owd Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 183 Skąd: Stockholm
Wysłany: 01-12-2013, 11:48
Miec sobie ją moze, jego prawo...
Tylko dlaczego ludzią Wciska glupote przez co pozbawia ich dalszego rozwoju (a przynajmniej go spowalnia)
Takiego betonu dawno nie widzialem. Gdybym trafil na tego czlowieka na starcie swojej przygody z nurkowaniem to z powodu takiego belkotu nie nurkowal bym jak nurkuje, nie zobaczyl bym tego co widzialem...
Przeciez idac tokiem myslenia tego czlowieka to 99.9 % instruktorow to "hochsztaplerzy wciskajacy nam ciemnote..."
Dobrze ktos napisal ze pan S to taki macierewicz swiata nurkowego...
Pan S wspominal ze napisal ksiazke, przyznac sie. Kto przeczytal?? (Tez tam taki beton jest??)
Stopień nurkowy: AdvEAN
Ilość nurkowań rocznie: 41
Oznaczenie stage: PTJA Pomógł: 51 razy Wiek: 53 Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 2707 Skąd: Łódź
Wysłany: 01-12-2013, 12:10
YaCa napisał/a:
Tylko dlaczego ludzią Wciska glupote przez co pozbawia ich dalszego rozwoju (a przynajmniej go spowalnia)
Yaca, a dlaczego uważasz, że szybkie parcie naprzód aż do nurkowań deko i dalej pod strop jest jedyną i najlepszą drogą? Przecież nie tylko młodzi bezdzietni kawalerowie nurkują...
Mi zdanie "Wszyscy muszą wrócić" jest bliskie, choć niekoniecznie zgadzam się ze wszystkimi argumentami Tomasza (i zdecydowanie nie podoba mi się odsądzanie od czci i wiary inaczej podchodzących do naszego hobby).
Poza tym: czy wierzysz w każde słowo każdego instruktora? Czy sam nie starasz się zrozumieć i potem podejmować na tej podstawie swoje decyzje?
YaCa napisał/a:
Pan S wspominal ze napisal ksiazke, przyznac sie. Kto przeczytal?? (Tez tam taki beton jest??)
Ja: "Wypadki nurkowe" (mam, mogę pożyczyć) i obejrzałem jego wykłady (pożyczone, na DVD, nie pamiętam tytułu).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum