Stopień nurkowy: żaden Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 117 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 20-07-2014, 16:57 :-)
W nocy z wczoraj na dzisiaj.
Pogoria 4, dziesięć godzin z minutami, dystans 20420 metrów (wg GPS). Pływanie w nocy po jeziorze jest fantastyczne. Ból mięśni jest oszałamiający, niewyspanie powalające, a głód okrutny.
Oczywiście w autobusie powrotnym przespałem swój przystanek. A dzisiaj - jak zimowy misiek - spać-jeść-spać-jeść..
Stopień nurkowy: AdvEAN
Ilość nurkowań rocznie: 41
Oznaczenie stage: PTJA Pomógł: 51 razy Wiek: 53 Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 2707 Skąd: Łódź
Wysłany: 26-07-2014, 15:56 Re: :-)
mamut napisał/a:
Pogoria 4, dziesięć godzin z minutami, dystans 20420 metrów (wg GPS). Pływanie w nocy po jeziorze jest fantastyczne.
wow!
Ja sobie tu Wigry przemierzam, ale tak z godzinkę-dwie i z 6km maksimum. Głód potwierdzam, powroty mam szybsze
Pływasz w płetwach? W okularkach czy masce? Z fajką? Ja się przyzwyczajam powoli do maski i rurki i zazwyczaj młócę płetwami, bo mi to zwiększa zasięg w zadanym czasie (zazwyczaj pływam z Gawrych Rudy do obiadu ).
Stopień nurkowy: żaden Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 117 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 15-03-2015, 20:29
Złota łopata dla mnie
W zeszłym roku było bez płetw, pianki i maski. Kąpielówki, okularki i krem nivea.
Na holu - bojka asekuracyjna. Na bojce 1,5 litra wody, batony z owsianki, nóż, worek z ubraniem i butami. Do noża przyczepione zielone światło chemiczne. Na trasie zabunkrowane jeszcze dwie butelki z napojami (2x1,5litra) - do nich też przyczepiłem zielone świetliki.
Jako ostateczny uspokajacz sumienia - na bojce przymocowane dwie morskie flary - czerwone - 60 sekundowe. Choć na zdrowy rozsądek -zbędne obciążenie bo i tak ich nikt by nie zobaczył
W tym roku rozłożyła mnie grypa na tydzień przed Otyliadą 2015 - szlag. Bo na basenie trenowałem już z 8kg obciążeniem- i 20+ było pewne, a chciałem podejść do 25km.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum