Stopień nurkowy: GUE Fundamentals
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 18 Gru 2013 Posty: 210 Skąd: Piaseczno
Wysłany: 17-04-2014, 09:19 Twin 2X12 przygarnę!
Cześć
Piszę w nietypowej sprawie, ale kto nie ryzykuje…
Wymieniam pełna konfigurację sprzętową i trochę się zatkałem finansowo. Szukam możliwości nurkowania z tym samym egzemplarzem wypożyczonego twina przez dłuższy czas, powiedzmy 6 kolejnych miesięcy. Mógłbym oczywiście za każdym razem brać z wypożyczalni, ale nigdy nie wiadomo na co się trafi, twin twinowy nie równy, każdorazowe doważanie, trymowanie itd .
Pomyślałem że być może gdzieś w jakiejś piwnicy lub na strychu leży nienurkowany zestaw. Chętnie bym skorzystał gdyby ktoś zechciał użyczyć. W zamian za to oddaję zestaw po:
- Pełnym serwisie butli, zaworów i manifoldu
- Inspekcja ze zdjęciami wnętrza
- Jeżeli potrzebna legalizacja to ją zrobię.
- Dodatkowo myślę o jakimś fajnym upominku
Jeżeli myślisz o sprzedaży twina 2X12, długie lekkie butle ciśnienie robocze 200bar, a rozważysz jakiś dobry system odroczonej płatności, chętnie przegadam.
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
W zamian za to oddaję zestaw po:
- Pełnym serwisie butli, zaworów i manifoldu
- Inspekcja ze zdjęciami wnętrza
- Jeżeli potrzebna legalizacja to ją zrobię.
- Dodatkowo myślę o jakimś fajnym upominku
Nie prościej wziąć kredyt? Jeżeli chcesz kupić twina, to co masz wydać i tak wydasz, natomiast koszt odsetek w skali powiedzmy roku będzie i tak znacznie niższy niż finansowa wartość Twojego "w zamian"
Nie prościej wziąć kredyt? Jeżeli chcesz kupić twina, to co masz wydać i tak wydasz, natomiast koszt odsetek w skali powiedzmy roku będzie i tak znacznie niższy niż finansowa wartość Twojego "w zamian"
Adam, pewnie że jest to jedna z opcji. Nawet kusząca, jednak jakoś organicznie nie lubie się zadłużać . Hipoteka + samochód to życiowa konieczność niestety...
Czasami bywa tak, że samo rozpoczęcie rozmowy jest ważniejsze niż precyzyjny plan prezentowany drugiej stronie. Wyniki bywają zaskakujące. Trochę na to liczę
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 17-04-2014, 11:19
Maciek, tak ja śledzę temat, to sporo twinów obecnie krąży do sprzedaży na forach i FB - może komuś się nie uda i będzie Ci chciał puścić coś w zamian za przeserwisowanie albo w niskim abonamencie Powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum