oczywiście zgodnie z obecnie posiadanymi uprawnieniami
ponadto myślę, iż mieszanki helowe dobiera się pod konkretne nurkowanie a nie według powyższego... poza tym jeszcze gaz deco ??
_________________ Ocena Ryzyka dla Nurków
Szkolenia BHP dla Nurków
Audyty BHP Prac Podwodnych
www.activebhp.pl
Stopień nurkowy: nTMX
Ilość nurkowań rocznie: 99
Ubezpieczenie: DAN Silver
Oznaczenie stage: MaRkY Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Sty 2012 Posty: 317 Skąd: Łódź
Wysłany: 09-07-2014, 14:54
2014-07-12
Bałtyk Południowy: Wiatr północno-wschodni do północnego 5 do 6 słabnący na 3 do 4 w skali B. Bałtyk Południowo-Wschodni: Wiatr północno-wschodni 5 do 6, później słabnący na 3 do 5 w skali B.
Czy w związku z zapowiadanym silnym wiatrem przewidywane są ćwiczenia np na torpedowni ??
_________________ Ocena Ryzyka dla Nurków
Szkolenia BHP dla Nurków
Audyty BHP Prac Podwodnych
www.activebhp.pl
Stopień nurkowy: IANTD IT
Wysłany: 10-07-2014, 05:50
Hi
No na razie wygląda to tak sobie. Decyzja pogodowa dziś wieczorem\jutro rano.
Jeden dzień wygląda ok ale drugi bardzo słabo. Dam znać tak szybko jak się da.
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 10-07-2014, 13:27
Panowie i Panie, życzę Wam w ramach najbliższego wypłynięcia na BUR z całego serca (i suwaka) piękniej pogody.
Stopień nurkowy: Fundamentals GUE
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN Sport Silver
Oznaczenie stage: Andy Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 841 Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 10-07-2014, 13:43
Czego to człowiek nie zrobi żeby tylko nie nurkować...
_________________ ..." Więszość jest głupia, im większa większość tym głupsza. "
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 10-07-2014, 19:37
leh napisał/a:
Lepiej się pochwal jak to zrobiłeś.
Leszek, ja się po prostu starzeję. Widziałem to do tej pory po coraz większych dzieciach a teraz widzę także po skafandrze. Nie ma się też co oszukiwać - nie jest już nowy, pływam w nim od ponad dwóch lat. Pewnie kilka razy w czasie zapinania za mocno pociągnąłem w martwym punkcie tuż koło lewego obojczyka i materiał - może był słabszy w tym miejscu deczko akurat - puścił. Gdyby to pękło centymetr dalej od metalu, to bym podkleił bez skamłania - ale poszło tam, gdzie poszło i chyba nie ma specjalnych szans na naprawę.
bpiotrek napisał/a:
Być może wystarczy zadzwonić do Santi i wpaść do sklepu na Belwederskiej, a swój skafander wysłać do naprawy?
Wysłałbym do Santi, gdybym miał więcej czasu i więcej pieniędzy. Niestety skafander muszę mieć gotowy na przyszły czwartek, a serwis Santi policzy mnie 8 stów minus rabat, co wyjdzie ok. 650. Wolę poszukać po ludziach zatrudnionych w serwisach w W-wie - jak ktoś już wklejał T-zipy do Espace'ów i będzie miał od znajomych rekomendację, spróbuję zrobić u niego. Za ok. 400 się opłaci, jeśli będzie czasowo praktycznie od ręki. Jak nic nie wskóram, będę się zastanawiał co dalej.
Cytat:
Możliwość wypożyczenia dowolnego modelu skafandra lub ocieplacza Santi do przetestowania na 5 dni jeden raz w ciągu roku
Piotrek, mnie już wystarczy eksperymentów. Jak mam 4 dni kiwać w pożyczanym suchym i ciuchach, to wolę te 4 dni przesunąć na późniejszy termin i w tym czasie porobić coś innego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum