Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Rekordowe nurkowanie na 264m Darka "Miodzia" Wilam
Autor Wiadomość
Submariner Płeć:Mężczyzna
Robert Kalchert

Stopień nurkowy: Explorer Trimix
Stopień instruktorski: PSAI Expolorer Trimi
PostWysłany: 26-08-2010, 14:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

macrul napisał/a:

Po obejrzeniu filmu z nurkowania Nuno wydaje mi się, że jedyna zasada obowiązująca to przeżyć nurkowanie a'la winda. Jakoś nie trafia to w moje gusta. Podobno o gustach nich się nie dyskutuje. silent

Jadąc nad Gardę też obawiałem się widoków jak na filmie z Nuno. Jakie było moje zaskoczenie gdy okazało się, że w trakcie nurkowania Darka mamy czas na zrobienie sobie nurka rekreacyjnego. Nie było widać żadnego stresu, koncentracji czy czegoś w tym stylu. cały czas było wesoło i tylko ilość sprzętu świadczyła o powadze tego nurkowania. Darek zrobił swoje, po nurkowaniu nie wymagał opieki, kroplówek czy sprężania w komorze. Powiem więcej, aby wyjść na brzeg musiał wejść po skałach 1,5-2m.
Koleś jest niesamowicie przygotowany kondycyjnie do takiej zabawy dlatego pomimo dużo trudniejszych warunków niż miał Nuno oraz dłuższego czasu był tylko zmęczony. Następnego dnia nurkował jeszcze po depozyty które zostały w wodzie Smile
Oczywiście musiał to wypracować, nie zapomnę jak przed wyjazdem trenował nad Hańczą robiąc pompki z twinsetem 2x12 w seriach po 50szt. To naprawdę robi wrażenie.

Nurkowanie Miodzia to nie winda, tylko poniżej 100m spędził godzinę więc pomijając nawet maksymalną głębokość to bardzo poważne nurkowanie.

Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
6873904

szuwar Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: AOWD
PostWysłany: 26-08-2010, 20:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Od rekordu Gomesa Księga Rekordów Guinessa postanowiła nie prowadzić dalszego rejestrowania rekordów, ze względu na zagrożenie życia i zdrowia...

Miro, wybierasz się w tym roku na jakieś safari? Very Happy

MiroR napisał/a:
Jakie argumenty były przeciw uznaniu rekordu Pascala ? Za mało Świadków ? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu