Wysłany: 10-04-2008, 10:14 Doradzcie z nurkowaniem :)
Witam mam pytanko chce zrobić dla męża taki prezent i zabrać go na takie nurkowanie dla amatorów. On zawsze mówił ze by chciał spróbować sie w nurkowaniu tylko nie wiem od czego zacząć. Pomysł przyszedł mi do głowy z tej stronki http://www.wyjatkowyprezent.pl/pl/prezenty-woda/ ale chce sie poradzić ekspertów czyli was co o tym myślicie? Sorki jak pisze nie do tego działu
Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 10-04-2008, 10:32
Pomysl super, ale niekoniecznie w takim wykonaniu. Podzwon po okolicznych sklepach oraz klubach nurkowych - na pewno znajdziesz miejsce, gdzie zaoferuja ci t.zw. "Intro" gratis. I koniecznie, koniecznie nie puszczaj meza samego - musisz isc z nim .
_________________ [quote:e1aa1c559f="KasiaK"]ja sie nie boje siebie
boje sie tych z ktorymi mialabym plywac[/quote]
Nawet nie wiedziałem, że można w sieci kupić taki prezent...
Pomińmy (czasowo) kwestię "dostawcy usługi".
Z dużym prawdopodobieństwem chodzi o tzw. "intro nurkowe" w wersji basenowej.
Pomysł fajny, albo raczej lepszy niż kolejny krawat , bo daje mężowi możliwość zbliżenia się do nurkowania, a to może go później rozochocić -> kurs nurkowy -> rozmowy tylko o nurkowaniu -> różne kawałki sprzętu nurkowego, których nie wolno dotykać walające się po całym domu -> mąż znika pod wodą w każdy weekend -> hm... może lepiej kupić krawat ?
Tak na poważnie przeglądnij ten kawałek naszej www - zwróć szczególną uwagę na "listę chorób", których występowanie wymaga od kandydata nawet na próbne nurkowanie, konsultacji z lekarzem.
Pozostaje mężowi pogratulować żony .
Wojtek
PS.
Warto sprawdzić czy mąż potrafi pływać - jeżeli tak, to nurkowanie wychodzi zwykle fajniej. Jeżeli nie - nie stresowałbym go -> jednak krawat
hihi mąż jest zdrowy jak ryba i też dobrze pływa hihi ale rym A nie puszcze go samego bo tez chce z nim po nurkowac będę dzwonić jak był by gratis to uuu bomba
Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 2766 Skąd: w-wa
Wysłany: 10-04-2008, 11:52
Nurkowanie wprowadzające na basenie może faktycznie rozochocić, pokazuje przede wszystkim że nurkowanie to nie taka straszna sprawa, jednak nic się w basenie nie zobaczy.
Intro można też zrobić latem w jeziorze albo w którymś z popularnych miejsc takich jak Zakrzówek czy koparki.
Znam kilka osób, które odbyły takie nurkowania wprowadzające (intro dive) w Egipcie i są nadal pod dużym wrażeniem tego co zobaczyli pod wodą. Wtedy naprawdę można się zarazić nurkowaniem.
Oczywiście jak sie mężowi nie spodoba zawsze możesz mu zafundować więcej adrenaliny w powietrzu. Mnie szczególnie podoba się ten pomysł
_________________ Pozdrav
"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Hey w końcu zrobiłam tak od koleżanki mam na miar na ludków wiec na bank będziemy nurkować. I kupiłam lot szybowcem na tej stronce hihi dzięki za rady i za pomoc
Hey I po pierwszym nurkowaniu zaje... hihi fajne uczucie mąż tak samo happy planujemy jeszcze w maju na jakiś otwarty akwen wyskoczyć, naprawdę super sport.
Pozdrawiam wszystkich :*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum