Wiek: 76 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 68 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 02-07-2008, 16:16 Łazy k/Koszalina gdzie zanurkować
Od 21.07 planuję pobyt w Łazach k/Koszalina. Gdzie w tym rejonie zanurkować i nabić butlę. Czy są w pobliżu czynne bazy nurkowe.
No i oczywiście poszukiwany partner od 21 - 28 lipca.
W samych Łazach i okolicy (Mielno, Unieście) raczej nie ponurkujesz. Jezioro Jamno jest mocno zanieczyszczone, a w morzu przy brzegu raczej atrakcji nie znajdziesz. Jedyna o której wiem to resztki siłowni zatopionego przy brzegu parowca (właściwie resztki maszyny parowej) Miejsce jest na wysokości Mielna około 100m od brzegu.
Jeśli namówisz właściciela łodzi rybackiej, to może Cię podrzucić (o ile będzie wiedział gdzie) na wrak chemikaliowca zatopionego gdzieś w latach 70-tych. Ale namiary na to miejsce nie są mi znane.
_________________ W gruncie rzeczy nie chodzi wcale o to co umiesz, lecz o to w jaki sposób korzystasz ze swoich umiejętności.
Stopień nurkowy: IAND Adv.Rec.Tmx Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 10 Paź 2006 Posty: 437 Skąd: Złocieniec/Szczecin
Wysłany: 03-07-2008, 09:22
Co do nabijania butli prawdopodobnie w łazach/mielnie/uniesciu nie znajdziesz sprężarki. Najbliżej bedzie w klubie mares koszalin . Skontaktuj się z nimi to napewno podpowiedzą gdzie jest coś ciekawego w okolicy. Z tego co wiem to dosyć prężnie działający klub, więc może znajdzie się osoba chętna do ponurowania. Zadzwoń bezpośrednio do Błażeja Pruskiego (609060679) lub prezesa-Mariana Kurtiaka (605 351 574).
P.S. Numery które podałem są dostępne ogólnie na stronie klubu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum