Stopień nurkowy: CD NAUI
Wysłany: 26-02-2009, 18:19 Warsztaty Nurkowania Jaskiniowego wg szkoly amerykanskiej
Witam,
Sa jeszcze wolne miejsca na dwudniowe Warsztaty Nurkowania Jaskiniowego wg tzw. szkoly amerykanskiej (w terminie 28-29 marca 2009).
Miejsce: Zakrzowek lub Koparki - nie jest to jeszcze uzgodniowe w 100%
W programie: 4 nurkowania + duzo teorii w sobotni wieczor, min:
- poreczowanie, uzycie markerow i zasady nawigacji,
- poruszanie sie przy poreczowce, boczne ciagi i skrzyzowania,
- pozycje i zadania czlonkow zespolu, komunikacja (manualna, swiatlem i dotykowa),
- wybrane procedury awaryjne,
- zarzadzanie gazem, czasem i planowanie nurkowania,
- wiele innych...
Wymagany sprzet: Pelna konfiguracja techniczna typu "Hogarthian" (bez butli bocznych), 2 kolowrotki dowolnego typu (mozliwosc pozyczenia), 2 narzedzia tnace, tabliczka lub notes, suchy skafander,
No i po warsztatach. Były to dwa dni intensywnego nurkowania. Polecam wszystkim którzy kiedykolwiek myśleli aby wejść do jaskini bez solidnego przygotowania.
Przed warsztatami wiedziałem że jaskinia jest niebezpieczna i łatwo jest o wypadek, po warsztatach mam pewność że jaskinia wybacza drobne potknięcia ale tylko po to aby w kolejnym nurkowaniu zażądać najwyższej ceny.
Dziękuję przesypatycznej partnurce za obecność w doli i niedoli.
ps. zdjęć i filmów nie posiadam, ale może ktoś umieści
anonymus 1 -Usunięty-
Gość
Wysłany: 31-03-2009, 21:23
Robert napisał/a:
No i po warsztatach.
No to opisz, jak żeście tę Nyskę(avatar) z Zakrzówka wytaszczyli
Stopień nurkowy: Xdiver
Stopień instruktorski: NAUI/ DAN/ EFR
Wysłany: 05-05-2009, 09:37
Robert,
dopiero przeczytalam posta... pozno, ale za to serdecznie:
- to ja TOBIE bardzo dziekuje za podwodne "bycie w doli i niedoli"
- stales sie dla mnie wzorem kursanta jaskiniowego - pracuje caly czas, zeby choc troche Cie dogonic
- dzieki Twojemu stoicikiemu spokojowi i swietnemu partnurowaniu pokonalam swoja najgorsza bariere (czytaj: brak gazu przy powrocie bez widocznosci)
- dzieki tym warsztatom i przeswietnemu Nauczycielowi czulam sie teraz komfortowo w prawdziwej jaskini... bedziesz zachwycony!!!
P.S. a fotki i filmiki powiesimy po kursie, ok? 8)
_________________ "Na świecie nie ma nic bardziej giętkiego ani delikatnego niż woda;
a jednak nie ma też niczego, co przewyższa ją twardością i siłą" Z PASJĄ DO GŁĘBI... http://www.xdivers.bloog.pl/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum