Znajomy przesłał mi książkę " NSS Cavern Diving Manual". Autorami są: John L. Zumrick, Joseph Prosser, H.V. Grey. Książka w języku angielskim, format PDF. Jako, że takie wydawnictwa są w naszym kraju rzadkością, oferuję ją zainteresowanym kolegom nurkom. Jest to podręcznik traktujący o nurkowaniu jaskiniowym. Chętnych proszę o kontakt na maila: mongoloid@interia.eu
Chętnie się nią podzielę. To nie jest komercyjna oferta. Posiadam wiele innych książek o tematyce nurkowej, lecz głównie w języku rosyjskim. Jeśli ktoś chce, to też pisać.
Pozdrawiam.
Inne wydawnictwa, które posiadam:
1. Advanced Wreck Diving (rus)
2. Angielsko- rosyjski - rosyjsko-angielski słownik płetwonurka
3. Akwalung i nurkowanie, Orlow, Safonow (rus)
4. Łowiectwo podwodne (rus)
5. Z bronią pod wodę (rus)
6. Alfabet przeżycia, podstawy bezpiecznego nurkowania w jaskiniach, Sheck Exley (rus)
7. Doing It Right, podstawy nurkowania (rus)
8. Wiele tabel, różne organizacje, głównie w języku rosyjskim.
9. Standardy organizacji, książki szkoleniowe - język rosyjski
Jeśli mój post łamie zasady forum - proszę go usunąć.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-03-2009, 06:40
mongoloid napisał/a:
Jeśli mój post łamie zasady forum - proszę go usunąć.
Witaj.
Nie łamie, ale warto go umieścić we właściwym dziale czyi "oddam bezpłatnie" lub "sprzedam" .
Napisz proszę, bo nie do końca wynika to z Twojego posta. Swoją drogą super propozycja .
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Oddam bezpłatnie, a dokładniej prześlę na maila zainteresowanym. Wszystkie pozycje są w formacie PDF lub txt. Jedna widnieje jako zeskanowane strony książki. Wystarczy wysłać mi maila i napisać, którym tytułem jest się zainteresowanym. Prześlę w załączniku.
Pozdrawiam.
Doszła mi jeszcze książka "Organizacja i przebieg nurkowań w jaskiniach". Po rosyjsku, wymaga przeglądarki DjVu Viewer. Instalkę przeglądarki też mogę wysłać, jeśli znajdą się chętni.
Oraz "Podręcznik płetwonurka". Wydawnictwo Ministerstwa Obrony ZSRR, 1977 r. Po rosyjsku.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-03-2009, 13:00
no to pozostaje w zasadzie "tylko" kwestia języka...
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Te książki są trudne, bo nie wystarczy znać rosyjskiego jako języka, którego uczą na filologii. Tam nikt nie uczy technicznych pojęć. Ja mam problem bo nie znam angielskiego na tyle by swobodnie czytać takie pozycje, a o nurkowaniu najwięcej jest w "english language" właśnie.
Rosyjski znam, chociaż nie tak jakbym chciał, więc pozostają mi pozycje w tym właśnie języku. Nie przeczytałem sam oczywiście wszystkich, ale jeśli kogoś interesują to proszę bardzo.
Jak będę miał coś więcej to zaktualizuję wątek.
Aktualnie czekam na tabele deco US NAVY, które miał mi znajomy przesłać, ale się chyba nie doczekam.
Stopień nurkowy: Full Cave
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: AK Pomógł: 4 razy Wiek: 57 Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 429 Skąd: Ottawa Ontario
Wysłany: 16-03-2009, 14:07
"NSS-CDS Student Workbook" jak by ktos mial po angielsku w PDF to bym chetnie poczytal. Jesienia wybieram sie na Floryde i tak ja bede musial kupic w drukowanym formacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum