Wysłany: 15-06-2010, 13:54 Omnia II i GAP Lite
Szukam kogoś, kto posiada lub testował oprogramowanie GAP na tym telefonie. Podejrzewam, że model telefonu nie ma tu znaczenia. Chodzi raczej o WM 6.5.
Wysłany: 17-06-2010, 06:27
Nikt nie odpowiada. Cóż nie dziwię się. Doczytałem, że GAP Lite działa do wersji PocketPC 2003, więc na OMNI II działać nie może.
W takim razie czy ktoś z Was używa tego oprogramowania, na palmtopie czy innym urządzeniu?
A! jeszcze jedno. Windows Mobile 5 to inaczej PocketPC 2003?
Wysłany: 17-06-2010, 08:44
Na stronie producenta. http://www.gap-software.com/downloads.html
Do tego próbowałem uruchomić GAP Lite na emulatorze WM 6.5 i nie poszło. Na emulatorze WM 5 już się udało.
Bardzo mi się podoba ten program, ale niestety występuje tylko na WM. Może ktoś wpłynie na programistów z GAP, żeby przekowertowali swój soft na Androida?
Ktoś pisał na forum że WM nie nadaje się do obsługi smatphonów.
Stopień nurkowy: tmx, cave, ccr
Wysłany: 17-06-2010, 15:10
Konrad Dubiel napisał/a:
Polluks napisał/a:
Ktoś pisał na forum że WM nie nadaje się do obsługi smatphonów.
WM do niczego się nie nadaje...
Przesada
Sam WM jest rzeczywiście słaby, ale już WM 6.5 z nakładką TouchFLO 3D to szybki i funkcjonalny system.
Tylko warto wgrać świeży i czysty ROM, bo te od operatorów są przeładowane zbędnym softem.
Stopień nurkowy: tmx, cave, ccr
Wysłany: 17-06-2010, 19:55
martin napisał/a:
Grzyb napisał/a:
Po wybraniu numeru telefon już nie ma wiele do roboty...
Mowie o telefonie ktory odbiera wchodzace polaczenie. Na WM trzeba odpalic pare aplikacji.
U mnie to trwa 6 sek.
Akurat za obsługę modułu GSM/3G (i tylko za to) odpowiada nie WM, lecz tzw. radio ROM. Jak każdy ROM jest to bardzo szybka pamięć, co oczywiście nie znaczy, że nie można zwolnić jej działania "zagracając" cały system.
Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 17-06-2010, 21:45
Grzyb napisał/a:
Akurat za obsługę modułu GSM/3G (i tylko za to) odpowiada nie WM, lecz tzw. radio ROM.
Zgadza sie. Tyle ze RADIO ROM nie odpowiada za to co dzieje w warstwie WM. RADIO ROM jest systemem operacyjnym modulu GSM - jest ladowany w trakcie startu systemu.
Nie jest natomiast odpowiedzialny za to co sie dzieje powyzej OS. Problem z nieprzydatnoscia WM jako systemu operacyjnego dla telefonow tkwi w tym, ze sam OS jest wolny a wszystkie funkcje sa obslugiwane przez applety ktore trzeba uruchomic.
Grzyb napisał/a:
U mnie to trwa 6 sek.
jaki telefon?
_________________ [quote:e1aa1c559f="KasiaK"]ja sie nie boje siebie
boje sie tych z ktorymi mialabym plywac[/quote]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum