Stopień nurkowy: IAND Adv.Rec.Tmx Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 10 Paź 2006 Posty: 437 Skąd: Złocieniec/Szczecin
Wysłany: 10-10-2006, 20:12 szukam klubu nurkowego w szczecinie
Witam,
Jestem studentem. Studiuje w Szczecinie. Zrobiłem kurs w wakacje i przyznam że bardzo mnie to wciągnęło. Szukam klubu lub jakiś ludzi z którymi mógłbym ponurkować, oraz też gdzie mógłbym wypożyczyć sprzęt.
Masz do wyboru trzy "kluby" w Szczecinie:
- Delfinus na Wojska Polskiego
- DivePoint na MonteCassino (niedaleko Delfinusa)
- DiveDevil na 5ego lipca
Kazdy ma w ofercie sprzet do wypozyczenia i organizuja jakies wypady. DiveDevil i DivePoint maja swoje bazy na Insku. Nie wiem jak DivePoint, ale baza DiveDevil jest otwarta w weekendy (a najlepiej sie z nimi umawiac).
Stopień nurkowy: IAND Adv.Rec.Tmx Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 10 Paź 2006 Posty: 437 Skąd: Złocieniec/Szczecin
Wysłany: 10-10-2006, 20:48
a orientujecie sie na jakiej zasadzie działają powyższe kluby? Bo ja osobiście znam tylko jeden klub w którym robiłem kurs. Jest to "Mares" Koszalin. Tam sie płaci 20zł miesięcznej składki, z czego ładują butle za free i sprzęt jest wypożyczany za symboliczne 5zł(podobno) dla członków klubu. Czy tu jest podobnie????
orientujecie sie na jakiej zasadzie działają powyższe kluby? Bo ja osobiście znam tylko jeden klub w którym robiłem kurs. Jest to "Mares" Koszalin. Tam sie płaci 20zł miesięcznej składki, z czego ładują butle za free i sprzęt jest wypożyczany za symboliczne 5zł(podobno) dla członków klubu. Czy tu jest podobnie????
Dobre pytanie.
W Sz-nie na ma klubów, o jakich Ty myślisz. To sa szkoły nurkowania oraz sklepy. Nie płaci sie żadnych składek a sprzęt jest wypożyczany na zwykłych zasadach tj cennikach.
Wyjazdy owszem sa organizowane przez ludzi przyklejonych do danego centrum lub przy okazji wyjazdów szkoleniowych.
_________________ pozdrawiam
Bogen
Ostatnio zmieniony przez Bogen dnia 10-10-2006, 21:05, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 10-10-2006, 21:01
czyli wypożycznie jest drogie chyba lepiej wziąść pożyczke i kupić własny sprzęcik
Albo poszukać czegoś używanego na początek........ Wielki minus bycia studentem=brak zarobków=brak kasy na sprzęt
Wysłany: 10-10-2006, 21:14
przeczytałem całego posta którego pokazujesz...narazie na pierwszym miejscu chce kupić porządne płetwy i buty....potem pomyśle nad resztą, chociaż ostatnio zaproponowano mi twina 2x8l z noszakiem,automat sherwood i manometr za 500zł. W ten weekend mam wypróbować komplet.....zobcze jak sie spisze.
Jeśli jesteś ze Złocieńca, czyli chyba między Szczecinem, a Koszalinem, to może jednak trzymaj się z Maresem - to duży klub i prężnie działający. Warto poszukać typowego klubu - daje to nie tylko lepsze warunki finansowe korzystania ze sprzętu, ale i łatwiejsze znalezienie partnera na nurkowanie.
Szukam klubu lub jakiś ludzi z którymi mógłbym ponurkować
Jest jeszcze SGFN - szczecińska grupa forum nuras.
Czasem planowane są wspólne wypady.
SGFN przyklejone jest do Dive Devil, gdzie zarejestrowani użytkownicy Forum Nuras mogą kupić nitroks w cenie powietrza, a samo powietrze jest bite taniej niż dla niezarejestrowanych.
SGFN przyklejone jest do Dive Devil, gdzie zarejestrowani użytkownicy Forum Nuras mogą kupić nitroks w cenie powietrza, a samo powietrze jest bite taniej niż dla niezarejestrowanych.
nie wszyscy użytkownicy... 8) na niektórych bardzo sie obrażją a powietrze można nabić taniej równiez w innych centrach nurkowych i... nie tylko
pozdrawiam
_________________ "Odwaga nie polega na nieodczuwaniu strachu, ale na umiejętności działania mimo niego."
Stopień nurkowy: DW Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2006 Posty: 219 Skąd: Piaseczno KS
Wysłany: 12-10-2006, 12:53 Do Rawericka
kolego Raverick jesteś jedyną osobą z forum która nie ma u nas zniżek .A dlaczego to ty dobrze wiesz! Więc nie wprowadzaj innych w błąd. pozdrawiam Tomasz Szymański
SCN Dive Devil Szczecin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum