Stopień nurkowy: AOWD+DEEP
Ilość nurkowań rocznie: 35
Wiek: 42 Dołączył: 19 Wrz 2010 Posty: 28 Skąd: okolice krakowa trzebinia
Wysłany: 13-10-2012, 23:44 sprzedam lub zamienię Suchy ND Vortex 3 rozm. MLR z ociepl.
Witam
Mam do sprzedania skafander ND Vortex3 w męskim rozmiarze MLR ja mam 179cm wzrostu i 67kg wagi i niestety skafander okazał się za krótki i zbyt szeroki, a dokładniej nogawki są za krótkie po założeniu skrzydła i dociągnięciu pasa krocznego nogawki są naciągnięte. Jeśli chodzi o rękawy są na długość dobre i nie ciągną przy sięganiu do zaworów, natomiast są za szerokie i zawór upustowy opada w dół co powoduje, że musiałem wykonywać dziwne „drapania za głową” aby zrzucić gaz. W moim odczuciu będzie dobry na osobę o wzroście 176 i wadze 80kg + But 42.
Skafander kupiłem przed wakacjami w Niemczech miała to być L-ka ale okazało się, że jest to MLR doszedłem do wniosku, że spróbuję. Wymieniłem w santi manszety na nowe stożkowe i kryzę + zrobiłem test szczelności. Skafander jest w 100% szczelny, zamek w bardzo ładnym stanie, krok nie wytarty nie uszczelniany, nigdzie się nie „poci” ma 5 lat ja po wimianie manszet zrobiłem na nim 2 nurkowania. Nie wymaga żadnego wkładu finansowego (ze względu na moje gabaryty manszety na pewno nie będą zbyt luźne). Co w nim znalazłem: jest jedna łatka w okolicy ściągacza na plecach na zdjęciu (musiał być przebity czymś bardzo cienkim bo z zewnątrz nie ma śladu na skafandrze, druga rzecz która nie ma wpływu na użytkowanie to, to że poprzedni właściciel miał zamontowane pierścienie checkup na ocieplających manszetach neoprenowych i doszczelnił je na obwodzie, zrobione jest to estetycznie i na pewno nie domowym sposobem. Jest to nieoryginalne więc piszę aby nie było niedomówień.
Skafander sprzedaję z oryginalnym kapturem rozm. M, szelkami, torbą i ocieplaczem seacsub z ociepleniem thinsunatle gramatura 100 lub 150.
Cena jak mnie za niego interesuje to 1700zł + wysyłka i oczywiście jest do negocjacji. Chętnie również wymienię go na taki sam w rozmiarze L lub MLT o ile będzie w porównywalnym stanie ( nawet bez dodatków) lub inny trylaminat w moim rozmiarze.
Mój tel. 606 25 92 85. Najchętniej odbiór osobisty aby obejrzeć i wymacać skafander.
Pozdrawiam Adam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum