Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-11-2010, 12:01 Nasze forum na Facebook'u?
Podobno jeżeli ktoś nie ma konta na Facebook'u to nie istnieje .
Jeżeli ktoś ma ochotę dołączyć do naszej forumowej Grupy Fejsbukowej - zapraszam, wystarczy wpisać forum Dive Trek Group i można się jednoczyć 8).
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: Tech Diver IANTD
Oznaczenie stage: MTR Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Lis 2010 Posty: 707 Skąd: łódzkie
Wysłany: 19-11-2010, 19:00
byłem a Facebook jakieś 2,5 roku temu, gdy jeszcze w Polsce "królował" inny portal, ale jakoś....
Mało społeczny jestem. Wole kolegówna forach nurkowych...
_________________ Pozdrawiam
Marcin T.
Art. 54. Konstytucji RP
"1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."
Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 20-11-2010, 12:21
Czy ktoś może mi przystepnie wytłumaczyć, do czego właściwie służy Facebook?
Mam konto na fejsbuku od jakiegoś czasu i jedyne co z tego wynika, to tony e-maili o treści "ktos tam twierdzi że cie zna" - przy czym 90% osób, których dane figurują w takim mailu w życiu nie widziałem na oczy, a ich nazwiska sa mi obce. Mam pokaźną liste "znajomych" oarz takich "którzy utrzymują że mnie znają" i czasem dostaję maila, że "ktoś tam sugeruje, że cos lubię".
Nic więcej dla mnie z tego nie wynika, nie dostrzegłem żadnych korzyści płynących z posiadania takiego konta, poza ewentualnie licytowaniem sie kto ma więcej znajomych na fejsbuku
Do czego to włąściwie służy? Jaka jest funkcja społeczna tego portalu? Jaką wartość do wnosi dla mnie?
Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 20-11-2010, 12:25
TomM napisał/a:
Mam konto na fejsbuku od jakiegoś czasu i jedyne co z tego wynika, to tony e-maili o treści "ktos tam twierdzi że cie zna" - przy czym 90% osób, których dane figurują w takim mailu w życiu nie widziałem na oczy, a ich nazwiska sa mi obce. Mam pokaźną liste "znajomych" oarz takich "którzy utrzymują że mnie znają" i czasem dostaję maila, że "ktoś tam sugeruje, że cos lubię".
Nic więcej dla mnie z tego nie wynika, nie dostrzegłem żadnych korzyści płynących z posiadania takiego konta, poza ewentualnie licytowaniem sie kto ma więcej znajomych na fejsbuku
Do czego to włąściwie służy? Jaka jest funkcja społeczna tego portalu? Jaką wartość do wnosi dla mnie?
Przyłączam się do tego postu, też mam, też nie wiem do czego to służy i jak do tej pory tylko mi zaśmieca skrzynkę.
Właściwie to nie wiem sam dlaczego tego jeszcze nie skasowałem...
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Sens oraz potrzebę bycia na Facebooku przedstawił Wojtek "jeżeli ktoś nie ma konta na Facebook'u to nie istnieje" Odważycie się skasować konto? Co będzie jak się rano w lustrze nie zobaczysz?
_________________ "Ach! ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem,
To tylko nasze, co dziś zjemy i wypijem!"
Przyłączam się do tego postu, też mam, też nie wiem do czego to służy i jak do tej pory tylko mi zaśmieca skrzynkę.
Właściwie to nie wiem sam dlaczego tego jeszcze nie skasowałem...
Stopień nurkowy: Tech Diver IANTD
Oznaczenie stage: MTR Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Lis 2010 Posty: 707 Skąd: łódzkie
Wysłany: 20-11-2010, 15:09
Wygląda to raczej na spuścizna czasów, w jakich przyszło nam żyć. Nie którzy lubią po prostu kolekcionować znajomych, a potem "przy pifku" mówić ile to oni nie mają znajomych- dotyczy to szczególnie osób nie mających innego zajęcia.
Nie mam nic przeciwko, nie chcę także żeby moje wypowiedzi tak były odczytane. Żyjemy w dobie łatwej komunikacji międzyludzkiej poprzez sieć komputerową, ale... no właśnie nie możemy pozwolić, żeby było to uzależnieniem lub kosztem naszego prywatnego życia. Ja naprawdę nie mam czsu tego wszystkiego ogarnąć. Należę do kilku forum i powiem, że ostatnio musiałem poprosić admina o usunięcie mojego konta, bo jak znalazłem czas, żeby je odwiedzić musiałem kasować TYSIĄCE nieprzeczytanych postów. Więc jaki jest tego sens. Nie mówiąc o czyszczeniu co jakiś czas poczty. Pozostaje więc przy nurkowaniu ...
Pozdrawiam
_________________ Pozdrawiam
Marcin T.
Art. 54. Konstytucji RP
"1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-11-2010, 19:44
Cześć Tomek.
TomM napisał/a:
fenomen portali społecznościowych... zaskakujące jest to, że ludzie nie mają tam tajemnic - obwieszczają całemu światu co z kim i jak robią wklejając zdjęcia, filmy, podając w zasadzie wszystkie szczegóły ze swojego prywatnego życia. Portale tego typu często pomagają w wykryciu przestępców, którzy... nie potrafią nie pochwalić się swoimi "osiągnięciami".
Warto dosyć dokładnie oglądnąć film Social Network - to historia oparta na faktach - jak powstawał Facebook - dla jednych to byle jaki filmik, dla innych wstrząsające odkrycie - jest teraz kinach.
Tomek - ten portal może się przydać do znalezienia czegoś - w każdej innej sytuacji to gigantyczna strata czasu - ale to moja opinia, a jako wieloletni użytkownik tego portalu - jakieś podstawowe informacje kontaktowe zamieściłem tam po 3 latach, a pierwszy wpis dzisiaj ... i nie bardzo wiem co się teraz stanie .
Z innej strony - znając Twoje analityczne podejście do życia - dlaczego założyłeś konto na tym portalu?
Pozdrawiam z mokrej zagranicy,
Wojtek
PS.
hehe... no i oczywiście zapraszam na Dive Trekowego Facebooka
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum