Stopień nurkowy: TMX, FULL CAVE; CCR
Ilość nurkowań rocznie: 100
Oznaczenie stage: SEBA Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 24 Lut 2011 Posty: 147 Skąd: Ruda Sląska
Cześć. Czy ktoś z Was naprawiał obrotowy wyłącznik w latarce L4M 7XRE. Chodzi mi o to, że obrotowy ring od jakiegoś czasu nie ma wyczuwalnych pozycji "wył" , "moc1" , moc2". Pewnie pozycjonowanie jest na zasadzie kulki wypychanej sprężynką, która się zbiła, rozpadła? Udało mi się odkręcić przednią część głowicy z szybą i dostałem się do płytki z diodami. Płytka jest luźna lecz nie da się jej wyjąć bo przewody nie pozwalają. Trzeba by je odlutować a nie chcę tego robić nie będąc pewien czy trzeba. Po wyjęciu płytki z diodami prawdopodobnie dostanę się do śrub by dalej rozpołowić głowicę i dostać się do mechanizmu. Z tyłu głowicy jest jeszcze metalowy dławik, który być może to też zespala. Czy ktoś ma taką naprawę za sobą i może pomóc?
Oznaczenie stage: SEBA Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 24 Lut 2011 Posty: 147 Skąd: Ruda Sląska
Wysłany: 23-04-2017, 18:54
Nie potrafię wstawić zdjęcia choć jest to jpg i ma mniej niż 256 kB.
Wysłany: 23-04-2017, 19:31
No tak, ale login i hasło z forum nie działa. Jestem mało cierpliwy na takie nieudogodnienia .
Kontaktowałeś się z Piotrem Redkewiczem ? To chyba najprościej i najpewniejszą odpowiedż otrzymasz. . Mam tę latarkę , chyba jedną z pierwszych, naprawiałem we własnym zakresie przewody przy gnieżdzie ładowania ale jeszcze głowicy nie rozbierałem. Tu wszystko działa poprawnie .
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
cześć,
reasumując, czy firma LFM ma serwis, do którego da się zadzwonić i jeszcze ktoś odbierze ?
- mam taką latarkę jak w temacie, na razie bez problemów, ale po gwarancji (a już tak jest) coś tam może się zadziać i wtedy...
- miałem kupić NW7, ale widzę, że to improwizacja, zatem
jaką latarkę diodową, która wąsko świeci kupić z powodu, że fajnie świeci i serwis ma na telefon ?
Stopień nurkowy: Tec Tmx
Ilość nurkowań rocznie: 200
Stopień instruktorski: MSDT
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: BART Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 26 Lut 2014 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-04-2017, 22:43
Serwis Grala jest bardzo zacny, sprawdziłem osobiście
szybki kontakt, szybka naprawa, niska cena (latarka już dawno po gwarancji)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum