Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Skafander "bera" ATR light
Autor Wiadomość
Puchatek_123 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 23-04-2008, 20:46   Skafander "bera" ATR light Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam po długim czasie i zastanowieniu podiełem decyzje kupie Skafander "bera" ATR light
Wiem że ten model skafandra nie jest juz produkowany tylko wyłącznie jest dostępny na zamówienie. Jest ktoś z was kto posiada może ten skafander na sprzedaż lub ktoś z waszych znajomych :>Jesli tak to prosze o Kontakt ..szukam skafander do wg.60kg wzrostu nie podaje z tego względu że nie jestem pewny rozmiarówki ,bo wiem że jest on różna
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Dorota i Wojtek
Site Admin

PostWysłany: 23-04-2008, 20:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ATR Light "działa" w przedziałach:

M - 165-170 (normalna budowa)
L - 170-175 (normalna budowa)
XL 175 -180 (normalna budowa)

Jedyną zmienną są dłuższe/krótsze nogi u różnych nurkujących osobników Smile wymagające ewentualnych zmian konstrukcyjnych.
But XL = wygodne 43

W podanych przedziałach można w pełni wykorzystać zalety tego skafandra wynikające m.in. z teleskopowej budowy.

Wojtek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

PostWysłany: 23-04-2008, 21:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzięki ci Wojtku:)za ta rozmiarówke .Teraz wiem że M-ka Bendzie jak najlepsza ,bo mój wzrost mieści sie w tym przydziale ,ale dobrze Bendzie chyba dobrać tak skafander by był on trochę większy ,żeby pasował pod najgrubszy mi dobrany ocieplacz:>
Powrót do góry

Dorota i Wojtek
Site Admin

PostWysłany: 23-04-2008, 21:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

"przedziały" podałem pod kątem skafander + ocieplacz klasy "thinsulate 400" + bielizna

Wojtek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

PostWysłany: 23-04-2008, 21:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to jeszcze lepiej:) czyli jednak wprowadzono mnie w błąd ,ale to nic .Teraz tylko Czekaja mnie poszukiwania skafandra;/ale może sie uda .Bo do wyboru ,rozważałem dwa typy 1.był Bare Trilam HD Tech Dry vs 2.ATR Light Wojtku bo wy z Dorota mięliście ATR light do testów ..co stało sie z tymi sucharami .Są waszymi prywatnymi. Nurzacie w nich czy?? zrobiliście coś z nimi:>
Bo bodajże Dorota jest tego samego wzrostu co ja i posiada suchara w roz. "M",może go nie używa ,lub ma swoi lepszy i chciała by go odsprzedać..co o tym myślisz
Powrót do góry

Dorota i Wojtek
Site Admin

PostWysłany: 23-04-2008, 22:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Puchatek_123 napisał/a:
Dorota jest tego samego wzrostu co ja i posiada suchara w roz. "M"

Na dodatek jest to model damski Smile.
O używane skafandry BARE pytaj w ECN - nasze nie są na sprzedaż.

Wojtek
Powrót do góry

Przemo_C Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 24-04-2008, 09:51   Re: Skafander "bera" ATR light Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Puchatek_123 napisał/a:
....Witam po długim czasie i zastanowieniu podiełem decyzje kupie Skafander "bera" ATR light .....

Jeżeli myślisz o nowym skafandrze to weź pod uwagę terminy oczekiwania na dostawę. Jakiś czas temu zamawiałem dwa skafandry, Santi i Bare, na Santi szytego na miarę czekałem 4 tygodnie, przyszedł i pasuje idealnie. Bare, razem z czasem potrzebnym na przymiarki (wysyłanie, odsyłanie) idzie już 10 tygodni, mam nadzieję, że skończy się na 12, żałuję, że nie zamówiłem dwóch espace.
Myślę, że warto rozważyć czy zamiast ATR-a, nie lepiej zdecydować się na Santi Espace, akurat gospodarze tego forum znają dobrze oba skafandry więc są w stanie obiektywnie wskazać Ci różnice.

Wartość dodana w postaci terminu dostawy, serwisu, świetnej obsługi, czasu ewentualnych poprawek lub napraw wskazuje na rodzimego producenta.

www.potatos.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Michał Iwicki Płeć:Mężczyzna
GUE T2

Stopień nurkowy: GUE T2
PostWysłany: 24-04-2008, 10:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Puchatek_123 napisał/a:
ATR light

chyba juz tego modelu nie produkuja

Dorota i Wojtek
Site Admin

PostWysłany: 24-04-2008, 12:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

iwiki napisał/a:
chyba juz tego modelu nie produkuja

Właśnie rozmawiałem z Chłopakami z ECN - skafander mimo, że nie występuje w oficjalnej ofercie jest dostępny na specjalne zamówienia.
Info dla Puchatka: w magazynie BARE jest w tej chwili jeden skafander ATR Light - męska, krótka M-ka. Cena ponoć też interesująca.
Jeżeli zdecydujesz się na ATR'a, to proponuję kontakt z Danielem z ECN. Powołaj na ten temat na forum.

Pozdr,
Wojtek
Powrót do góry

Michał Iwicki Płeć:Mężczyzna
GUE T2

Stopień nurkowy: GUE T2
PostWysłany: 24-04-2008, 14:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dorota i Wojtek napisał/a:
Właśnie rozmawiałem z Chłopakami z ECN - skafander mimo, że nie występuje w oficjalnej ofercie jest dostępny na specjalne zamówienia.

o super. bardzo mi sie podobał ten skafander. mialem możliwość go obejrzeć ale nigdy pływać...
a czy może orientujesz się Wojtku w cenie?

Dorota i Wojtek
Site Admin

PostWysłany: 24-04-2008, 15:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

iwiki napisał/a:
czy może orientujesz się Wojtku w cenie

Ten, który leży w magazynie (męski MS) ma kosztować jakoś bonusowo ok 3kpln.
Cena kolejnych zamawianych jest mi nieznana. W przyszłym tygodniu na forum powinien się pojawić Daniel z ECN, to będzie można pytać u źródła.

Wojtek
Powrót do góry

Łukasz Błażejewicz Płeć:Mężczyzna
młodszy helowiec

Stopień nurkowy: IAND Adv.Rec.Tmx
PostWysłany: 24-04-2008, 17:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pisałem na prv.

Kolega ma do sprzedania Bare HD Tech dry wraz z ocieplaczem BAre Hi-Loft polarwear extreme. Rozmiar M. Cena wywoławcza za komplet 3500 pln.

Numer Gadu-Gadu
1884013

Odpowiedz do tematu