Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 2766 Skąd: w-wa
Wysłany: 18-09-2008, 21:46
Zarezerwowalem ostatni pokoj w Hotelu Wodnik, przy czym Pani ostrzegla mnie ze maja w ten weekend wesele i moze byc glosno.
Moze wesele organizuja w innej sali niz ta o ktorej myslisz?
_________________ Pozdrav
"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Stopień nurkowy: NTMX
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 08 Paź 2006 Posty: 483 Skąd: śląsk
Wysłany: 18-09-2008, 22:01
Plotek napisał/a:
Zarezerwowalem ostatni pokoj w Hotelu Wodnik, przy czym Pani ostrzegla mnie ze maja w ten weekend wesele i moze byc glosno.
Moze wesele organizuja w innej sali niz ta o ktorej myslisz?
Prawde mowiac nie wiem - bylem w tym hotelu tylko raz przez kilka minut zobaczyc jak wyglada sala. Nie sprawdzalem czy sala konferencyjna ma szanse byc wolna w sobotnie "dopoludnie" - rzucilem tylko luzna propozycje do rozwazenia jako alternatywe. Jutro zadzwonie do hotelu i zobacze jak wyglada sprawa sali (i czy wogole jakos wyglada w zwiazku z tym weselem). Ciekawe czy weselnicy byliby bardzo zdziwieni jakbysmy wparowali na impreze w suchaczach z butlami na plecach
Osobiscie wolalbym calosc przeprowadzic na Koparkach - wszystko na miejscu - ale poniewaz wiem, ze dla niektorych tempertatura moze okazac sie zbyt niska - mozemy zastanowic sie nad innymi opcjami. Teoretycznie moznaby wynajac sale wykladowa w Katowicach z tym ze to lekko liczac 30km i pewnie nie kazdemu bedzie sie chcialo jezdzic.
Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 2766 Skąd: w-wa
Wysłany: 18-09-2008, 22:09
Ja bym pozostal na koparkach. Nurek z zasady wody sie nie boi, wiec kilka kropel deszczu nie zaszkodzi. O ile wykladowcy wytrzymaja to sluchacze zapewne rowniez.
Zrobisz jak uwazasz
_________________ Pozdrav
"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 08 Paź 2006 Posty: 483 Skąd: śląsk
Wysłany: 18-09-2008, 22:29
Plotek napisał/a:
Ja bym pozostal na koparkach. Nurek z zasady wody sie nie boi, wiec kilka kropel deszczu nie zaszkodzi. O ile wykladowcy wytrzymaja to sluchacze zapewne rowniez.
Zrobisz jak uwazasz
No i bardzo dobrze - wczoraj stalem 2h na dworze i ogladalem pokazy walk rycerskich jako element "imprezy" firmowej (bezalkoholowej niestety wiec rozgrzewaczy nie bylo) to i w weekend damy rade
Stopień nurkowy: były nurek :)
Wysłany: 19-09-2008, 08:54
Gdyby było naprawdę zimno to w odległości 1 km od koparek jest pub/restauracja w którym spokojnie można by się zadekować. Jedzenie i picie mają nawet OK.
Stopień nurkowy: leń Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 156 Skąd: Łódź
Wysłany: 19-09-2008, 09:11
O ile drogi będa nadal asfaltowe i nie dopadnie nas kryzys przemysłu naftowego a także koła będą nadal okrągłe to pojawimy się na koparkach w składzie 2 sztuki w sobotę o poranku (hihihi) i zostaniemy do późnego wieczora.
do zobaczenia zatem
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-09-2008, 10:14
Hej.
Właśnie kończę upychanie wszystkich kartonów do przedłużacza i za 2-3 godz ruszam na Koparki - jeżeli ktoś ma jakieś extra życzenia to proszę - jeszcze mogę zabrać to i owo, a potem będę pisał już z trasy.
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-09-2008, 12:38
PrzybylakMarcin napisał/a:
Ja poproszę ocieplacz BZ200
Ocieplacze/skafandry i inne takie dostałem w kartonach i niewiele mogę z tym zrobić - będą takie jakie przysłali...
Jest tam 1szt BZ200 S/M - proponuję zapolować na niego wczesnym rankiem i posiąść z tradycyjnym nurkowskim "mój ciż on, mój..." potem biała chustka, i klasyczny hopsasadyrdymasa i masz ocieplacz...
Procedura jest pewnie znana, więc tak sobie tylko napisałem
Wysłany: 19-09-2008, 12:55
Cytat:
polujacych na niego moze byc wiecej
Wobec tego zadecyduje obertas (oczywiście mam na myśli pełny freestyle)
Wysłany: 20-09-2008, 06:23
Hej.
Wilgotność względna powietrza wynosi 96%, więc wejście w testowym sprzęcie do wody powinno być pozbawione dużych kontrastów .
Wysłany: 20-09-2008, 09:21
Impreza rozpoczeta. Pogoda może średnia jak na końcówkę lata, ale przynajmniej nie pada (czasami... ). Ale pod wodą na pewno jest cieplej niż na powietrzu.
Za chwilę z lekkim poślizgiem rozpoczynamy wykłady w namiocie koło bufetu. A wszystkich, którzy chcą oglądać sprzęt, pomacać, poprzymierzać, a nawet zanurkować zapraszamy do wiaty E - nie da się nie trafić
W zwiazku z niewielka iloscia wezykow do suchych skafandrow prosimy w miare mozliwosci o zabranie swoich wezykow (koncowka inflatorowa)
Wysłany: 20-09-2008, 21:50
No i pierwszy dzień testów za nami. Jak na razie bez strat w ludziach i sprzęcie...
Pogoda, mówiąc delikatnie mogła być lepsza jednak mimo deszczu znalazła się spora grupa twardzielek i twardzieli żądnych wiedzy i wrażeń, którym nie straszna woda (na powierzchni)...
Przynajmniej pod wodą było ciepło
Poniżej krótka fotostory z testów...
Nie zdazylismy jeszcze rozlozyc calego sprzetu, a juz wiata pelna byla zainteresowanych
W koncu udalo sie rozwiesic zestaw skafandrów i ocieplaczy Santi - do wyboru do koloru:
Testy rozpoczęły się wykładami na temat suchych skafandrów... Jako że pogoda sprzyjała wykładom, sala była pełna
Zaczęło się spokojnie, ale gdy do akcji wkroczył szpikulec, napięcie z każdą chwilą rosło...
Dalej było już tylko bardziej ostro...
Chłopcy pozazdrościli i sami postanowili spróbować
Wojtek nie próżnował - w zanadrzu miał schowane kolejne rekwizyty:
W międzyczasie pojawili się chłopcy z Yellow Diving:
I wyciągnęli swój sprzęt... Wszyscy łakomym okiem patrzyli się na skutery
Po przerwie rozpoczął się wykład z dopasowania suchego skafandra z Anią jako modelką w roli głównej... Wojtek nie mógł się powstrzymać i... ubrał ją w suchacza...
...w którym wyglądała tak pięknie, że aż się Wojtek za serce złapał...
Po skończonych wykładach uczestnicy mogli nareszcie pooglądać sprzęt, który udostępniony był testującym. Każdy mógł porównać ze sobą latarki roznych producentow.
Chłopaki z Yellow Diving
oraz Bartek Grynda cierpliwie odpowiadali na pytania testujących:
Dostepne byly tez HIDy Sea Monster'a
Chwilę później Weronika i Wojtek wyruszyli razem na wspólne nurkowanie pamiętając, aby przestrzegać podstawowych zasad komunikacji światłem...
Jak widać w zasięgu latarki były rzeczy ciekawe...
.. jak i przedziwne
Na końcu grupa najbardziej zaciętych uczestników wykonala nurkowanie nocne.
W tym czasie organizatorzy pełni radości i entuzjazmu już nie mogli doczekać się jutrzejszych testów...
A jutro od 10.00 - trym i balans, potem conieco o GUE... a w miedzyczasie kazdy bedzie mogl wejsc do wody zeby przetestowac wybrany sprzet (co biorac pod uwage pogode na powierzchni wydaje sie calkiem rozsadne 8))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum