Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Moje przygody z zakupem Bare w ECN Systemy Nurkowe
Autor Wiadomość
ElBacio Płeć:Mężczyzna
Klub nurkujących poziomo POZIOMKI

Stopień nurkowy: T2
Stopień instruktorski: IT
PostWysłany: 15-12-2008, 22:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

aleXandra napisał/a:
Jak dla mnie żenujące jest to iż ani ten ani poprzedni wątek nie został zaszczycony komentarzem najbardziej zainteresowanych, czyli firmy ECN...

Mój e-mail do ECN swego czasu nie dotarł lub został zignorowany. Ale po wyjaśnieniu sprawy (zupełnie przypadkiem na forum FN) ECN się ze mną skontaktował i chyba po 3 dniach skafander był u mnie w domu. Okazał się za duży, więc po kolejnych kilku dniach miałem u siebie mniejszy. Odesłałem na doklejenie kieszeni itp., po kolejnych dniach wrócił taki jak miał być (z kieszeniami, zmienionymi butami na większe).

Więc w trybie ekspresowym stałem się posiadaczem pasującego *) skafandra.

*) po gwałtownym schudnięciu teraz jest znowu za duży i będę chyba go musiał zmienić na mniejszy Sad

El Bacio
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

kulas Płeć:Mężczyzna
PADI-IANTD-TDI-ACUC-NACD

Stopień nurkowy: Full Cave
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: AK
PostWysłany: 15-12-2008, 22:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja kupilem Bare z tego wzgledu ze jest robiony na miejscu.
Jak sie rozgladalem za SS to akurat Santi w tym czasie niemialo dystrybutora w mojej okolic. Teraz jest, z tym ze za taka cene klik moge kupic DUI szyty na miare albo dwa Bare Trilam HD Tech Dry. Mam nadzieje ze serwis Santi jest w US tak samo dobry jak w Polsce.

Adam
Powrót do góry

lkulos Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 16-12-2008, 15:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dzieki bardzo jak sszukalem opini o bare (przed zakupem) to wszedzie super hiper .

ateraz bare kupione i psy sie wiesza Sad
biedny ja Crying or Very sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

kulas Płeć:Mężczyzna
PADI-IANTD-TDI-ACUC-NACD

Stopień nurkowy: Full Cave
Oznaczenie stage: AK
PostWysłany: 16-12-2008, 16:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

lkulos napisał/a:
ateraz bare kupione i psy sie wiesza Sad

Ja jestem bardzo zadowolony i z serwisem niemam problemu z tego co widac polski dystrybutor jest do d...

Adam
Powrót do góry

Adam Frajtak Płeć:Mężczyzna
GUE PSAI TMX FULL CAVE

Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
PostWysłany: 16-12-2008, 19:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam
Miałem Bare Tech Dry i byłem z niego bardzo zadowolony, to bardzo dobry skafander. Różnica jest tak że kupiłem w Czechach skafander dostępny od ręki i o 30% taniej.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
100953

dzinks Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 16-12-2008, 21:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pytanie do ECN.
Boozy napisał swoją wersję, a jak wygląda temat z drugiej strony - jako sprzedawcy?

Nie zamierzam bić piany tylko zawsze uważam, ze trzeba wysłuchać obu stron.

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1089374

Adam Frajtak Płeć:Mężczyzna
GUE PSAI TMX FULL CAVE

Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
PostWysłany: 16-12-2008, 21:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dzinks napisał/a:
Boozy napisał swoją wersję
Właściwie to jej nie napisał bo została usunięta na jego prośbę.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
100953

martin Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST
PostWysłany: 16-12-2008, 21:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Właściwie to jej nie napisał bo została usunięta na jego prośbę.

Z czego wynika, ze strona przeciwna wie jak pogrozic. Ciekaw jestem czy postraszyli go ruska mafia - bo na proces to chyba nikt nie da sie nabrac Wink

TomS Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: -)
Stopień instruktorski: OWSDI, MSDT
PostWysłany: 16-12-2008, 23:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

martin napisał/a:
chyba nikt

a jednak...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

ecn Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-12-2008, 15:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam,
naszym zdaniem sytuacja nie wymagała komentarza ponieważ klient ma zawsze rację.
Z naszej strony możemy jedynie przeprosić za zaistniałą sytuację i obiecać że dołożymy wszelkich starań aby nie miały miejsca w przyszłości

Pożdrawiam
Powrót do góry

Forest Gump Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-12-2008, 15:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niekiedy trza zrobic troche halasu, zeby ktos zauwazyl biednego klienta. A najlepiej to od razu ( choc nie we wszystkich przypadkach ) zapukac do drzwi tego co na samej gorze piramidy siedzi.
Przypomniala mi sie historia z Rock butami DUI i malym plastikowym szczegolem.

A zycie nie jest czarno-biale i duzo w nim zaleznosci, pewnie dlatego post Boozeg wyzionol ducha.

I jak Boozy? Dystrybutor obdarzyl Ciebie szacunkiem, ktory gdzies po drodze sie mu zgubil?

piotrkw Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-12-2008, 15:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ecn napisał/a:
ponieważ klient ma zawsze rację.

Nie zawsze, i pewnie dobrze o tym Wiecie, ale w tych opisanych przypadkach na pewno.

Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry

Beeker Płeć:Mężczyzna
D-Diver

PostWysłany: 17-12-2008, 20:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ze 2 lata temu wpadła mi do łba myśl: "A może Bare?"

Udałem się więc do lokal dajwing centra i popatrzyłem co tam na wieszakach słychać.
Słychać było ze 2 sztuki nie w moim ówczesnym sajzie, więc na podstawie tabelki z kolegą prowadzącym dajw centra wykoncypowaliśmy, że do przymiarki trzeba ściągnąć XL i 2XL. Tak też się stało w czasie bardzo niedługim. W XL nie udało mi się nawet nogi włożyć (wysokie podbicie + wąska nogawka), 2XL leżał jak ulał, ale tylko jak się nie ruszałem - zapadła decyzja próbujemy 3XL.

Kolega dajw center master poprosił o czas na zorientowanie się na kiedy może ściągnąć z wiadomego miejsca - najpierw było że za 2-3 tygodnie, potem że może za 6 tygodni, bo muszą zrobić taki na Malcie żeby dystrybutor miał co ludziom udostępniać do przymiarki, a finalnie postawiono mnie przed decyzją: Chcesz 3XL? To sobie zamów i kup ... Mimo że SS mi się podobał to nie zdecydowałem się na wybór rozmiaru w ciemno.

Klub Płetwonurków PASKUDA przy Politechnice Lubelskiej
Powrót do góry

sskijop Płeć:Mężczyzna
Tomasz75

Stopień nurkowy: normoxic trimix
Oznaczenie stage: tomasz
PostWysłany: 09-02-2011, 23:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kupilem bare w divezone czas na jaki czekalem to 7 miesiecy dopiero gdy postraszylem prokuraturą przyslali -poprostu wczesniej wcisneli mi z trylaminatu i dokleili kieszen ktorej nie chcialem i komu potem to sprzedac?
z kombinezonu crash neopren 4mm jestem zadowolony ale teraz gdy chcialem rozpoczac przygode z nurkowaniem technicznym kiszka- nie siegam zaworów

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
10332584

Sławomir Choroś Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Ciągle się szkolę...
PostWysłany: 10-02-2011, 11:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Co do zakupów przez ECN to nie bardzo mogę napisać bo skafander BARE Trilam HD Tech Dry kupowałem w 2006 roku i faktycznie trochę to trwało (jakieś 2-3 miesiące) choć przyszedł ten co chciałem i taki jak chciałem bo brałem inny rozmiar butów, kieszeń i jakieś tam pierdoły dodatkowe.

Natomiast co do serwisu w ECN to mogę napisać po zeszłorocznym doświadczeniu same superlatywy.
Na początek napisałem maila co chciałbym zrobić ze skafandrem w serwisie. Chyba jeszcze tego samego dnia lub następnego otrzymałem maila z wyceną itp.
Do wymiany był zamek gazoszczelny, manszety nadgarstkowe, oraz chciałem wyciąć takie suwaki na łydkach co niby służą do tego żeby mniej powietrze wchodziło w nogi.
Skafander wysłałem do serwisu. Chyba za 2 dni zadzwoniłem żeby sprawdzić czy dotarł. Przemiła Pani poinformowała mnie że skafander jest już na warsztacie. W międzyczasie przypomniałem sobie że na którymś wyjeździe delikatnie naderwałem róg kieszeni na nogawce (takie odklejenie na 2-3 cm) i poprosiłem żeby panie to dodatkowo podkleiły na co usłyszałem ku mojemu miłemu zresztą zaskoczeniu że panie już to podkleiły.
Skafander w tym samym tygodniu dotarł do mnie. Zapłaciłem zgodnie z przesłaną wcześniej wyceną bez dodatkowych kosztów podklejania. Wycięcie suwaków na nogawkach zostało wykonane bardzo estetycznie tak że mógłbym powiedzieć że tak było oryginalnie.
Ponieważ za tydzień miałem być na Zakrzówku a ode mnie to 300km postanowiłem przy okazji pływackiej wizyty na basenie ubrać wdzianko na parę minut i sprawdzić szczelność. Tu po raz kolejny profesjonalizm serwisu ECN został potwierdzony, suchutko ……
Z obsługi serwisowej w ECN jestem bardzo zadowolony i spokojnie mogę polecić. salut

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu