Stopień nurkowy: T2
Stopień instruktorski: IT Pomógł: 6 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 521 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-12-2008, 22:27
aleXandra napisał/a:
Jak dla mnie żenujące jest to iż ani ten ani poprzedni wątek nie został zaszczycony komentarzem najbardziej zainteresowanych, czyli firmy ECN...
Mój e-mail do ECN swego czasu nie dotarł lub został zignorowany. Ale po wyjaśnieniu sprawy (zupełnie przypadkiem na forum FN) ECN się ze mną skontaktował i chyba po 3 dniach skafander był u mnie w domu. Okazał się za duży, więc po kolejnych kilku dniach miałem u siebie mniejszy. Odesłałem na doklejenie kieszeni itp., po kolejnych dniach wrócił taki jak miał być (z kieszeniami, zmienionymi butami na większe).
Więc w trybie ekspresowym stałem się posiadaczem pasującego *) skafandra.
*) po gwałtownym schudnięciu teraz jest znowu za duży i będę chyba go musiał zmienić na mniejszy
Stopień nurkowy: Full Cave
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: AK Pomógł: 4 razy Wiek: 57 Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 429 Skąd: Ottawa Ontario
Wysłany: 15-12-2008, 22:59
Ja kupilem Bare z tego wzgledu ze jest robiony na miejscu.
Jak sie rozgladalem za SS to akurat Santi w tym czasie niemialo dystrybutora w mojej okolic. Teraz jest, z tym ze za taka cene klik moge kupic DUI szyty na miare albo dwa Bare Trilam HD Tech Dry. Mam nadzieje ze serwis Santi jest w US tak samo dobry jak w Polsce.
Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 16-12-2008, 19:08
Witam
Miałem Bare Tech Dry i byłem z niego bardzo zadowolony, to bardzo dobry skafander. Różnica jest tak że kupiłem w Czechach skafander dostępny od ręki i o 30% taniej.
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Witam,
naszym zdaniem sytuacja nie wymagała komentarza ponieważ klient ma zawsze rację.
Z naszej strony możemy jedynie przeprosić za zaistniałą sytuację i obiecać że dołożymy wszelkich starań aby nie miały miejsca w przyszłości
Niekiedy trza zrobic troche halasu, zeby ktos zauwazyl biednego klienta. A najlepiej to od razu ( choc nie we wszystkich przypadkach ) zapukac do drzwi tego co na samej gorze piramidy siedzi.
Przypomniala mi sie historia z Rock butami DUI i malym plastikowym szczegolem.
A zycie nie jest czarno-biale i duzo w nim zaleznosci, pewnie dlatego post Boozeg wyzionol ducha.
I jak Boozy? Dystrybutor obdarzyl Ciebie szacunkiem, ktory gdzies po drodze sie mu zgubil?
_________________ Stoisz w miejscu? Juz po tobie...
Wysłany: 17-12-2008, 20:43
Ze 2 lata temu wpadła mi do łba myśl: "A może Bare?"
Udałem się więc do lokal dajwing centra i popatrzyłem co tam na wieszakach słychać.
Słychać było ze 2 sztuki nie w moim ówczesnym sajzie, więc na podstawie tabelki z kolegą prowadzącym dajw centra wykoncypowaliśmy, że do przymiarki trzeba ściągnąć XL i 2XL. Tak też się stało w czasie bardzo niedługim. W XL nie udało mi się nawet nogi włożyć (wysokie podbicie + wąska nogawka), 2XL leżał jak ulał, ale tylko jak się nie ruszałem - zapadła decyzja próbujemy 3XL.
Kolega dajw center master poprosił o czas na zorientowanie się na kiedy może ściągnąć z wiadomego miejsca - najpierw było że za 2-3 tygodnie, potem że może za 6 tygodni, bo muszą zrobić taki na Malcie żeby dystrybutor miał co ludziom udostępniać do przymiarki, a finalnie postawiono mnie przed decyzją: Chcesz 3XL? To sobie zamów i kup ... Mimo że SS mi się podobał to nie zdecydowałem się na wybór rozmiaru w ciemno.
_________________ Pozdrawiam
Piotr "Beeker" Braune
diabetesdivers.com
Klub Płetwonurków PASKUDA przy Politechnice Lubelskiej
Stopień nurkowy: normoxic trimix
Ilość nurkowań rocznie: 100
Oznaczenie stage: tomasz
Wysłany: 09-02-2011, 23:12
kupilem bare w divezone czas na jaki czekalem to 7 miesiecy dopiero gdy postraszylem prokuraturą przyslali -poprostu wczesniej wcisneli mi z trylaminatu i dokleili kieszen ktorej nie chcialem i komu potem to sprzedac?
z kombinezonu crash neopren 4mm jestem zadowolony ale teraz gdy chcialem rozpoczac przygode z nurkowaniem technicznym kiszka- nie siegam zaworów
Stopień nurkowy: Ciągle się szkolę...
Ubezpieczenie: DAN
Wiek: 50 Dołączył: 29 Sie 2010 Posty: 61 Skąd: Jabłonna/Warszawa
Wysłany: 10-02-2011, 11:04
Co do zakupów przez ECN to nie bardzo mogę napisać bo skafander BARE Trilam HD Tech Dry kupowałem w 2006 roku i faktycznie trochę to trwało (jakieś 2-3 miesiące) choć przyszedł ten co chciałem i taki jak chciałem bo brałem inny rozmiar butów, kieszeń i jakieś tam pierdoły dodatkowe.
Natomiast co do serwisu w ECN to mogę napisać po zeszłorocznym doświadczeniu same superlatywy.
Na początek napisałem maila co chciałbym zrobić ze skafandrem w serwisie. Chyba jeszcze tego samego dnia lub następnego otrzymałem maila z wyceną itp.
Do wymiany był zamek gazoszczelny, manszety nadgarstkowe, oraz chciałem wyciąć takie suwaki na łydkach co niby służą do tego żeby mniej powietrze wchodziło w nogi.
Skafander wysłałem do serwisu. Chyba za 2 dni zadzwoniłem żeby sprawdzić czy dotarł. Przemiła Pani poinformowała mnie że skafander jest już na warsztacie. W międzyczasie przypomniałem sobie że na którymś wyjeździe delikatnie naderwałem róg kieszeni na nogawce (takie odklejenie na 2-3 cm) i poprosiłem żeby panie to dodatkowo podkleiły na co usłyszałem ku mojemu miłemu zresztą zaskoczeniu że panie już to podkleiły.
Skafander w tym samym tygodniu dotarł do mnie. Zapłaciłem zgodnie z przesłaną wcześniej wyceną bez dodatkowych kosztów podklejania. Wycięcie suwaków na nogawkach zostało wykonane bardzo estetycznie tak że mógłbym powiedzieć że tak było oryginalnie.
Ponieważ za tydzień miałem być na Zakrzówku a ode mnie to 300km postanowiłem przy okazji pływackiej wizyty na basenie ubrać wdzianko na parę minut i sprawdzić szczelność. Tu po raz kolejny profesjonalizm serwisu ECN został potwierdzony, suchutko ……
Z obsługi serwisowej w ECN jestem bardzo zadowolony i spokojnie mogę polecić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum