Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-12-2008, 18:59
Nie chwalę się - pokazuję zajętość terminu .
Wyjazd jest prywatny w ustalonym zespole - jeżeli masz kogoś do drugiego team'u - to pewnie nikt nie będzie miał nic przeciwko.
Stopień nurkowy: -)
Stopień instruktorski: OWSDI, MSDT Pomógł: 24 razy Wiek: 54 Dołączył: 02 Lut 2006 Posty: 1577 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-12-2008, 19:36
Porządek i unifikacja sprzętu przede wszystkim.
Elegancko na fotach - od twina po furę identyko.
A jak furia nawali to wiadomo skąd brać części zapasowe
DIR wyłazi z wody. W tym tempie ewolucji zaraz płetwy poodpadają...
Wysłany: 21-12-2008, 10:04
KrzyHo napisał/a:
Jako posiadacz przedłużacza/wieloryba...
...uzyskałeś wstępną kwalifikację .
Mam tylko nadzieję, że do tego czasu Tomek nie sprzeda gdzieś swojego...
Wysłany: 21-12-2008, 14:14
martin napisał/a:
co to takiego przedluzacz?
hm... trudne pytanie (w kontekście tego co napisał Bartek ) - ego z mojego punktu widzenia nie koniecznie musi być obarczone długością, celowałbym raczej w swego rodzaju pojemność/elastyczność 8).
...i całkiem proste jeżeli spojrzeć na to technicznie (C5 kombi)
Z przedłużaczami to oczywiście żart, choć świetnie się nurkowo sprawdzają - Martin, jeżeli będziesz w okolicy, a znasz jakieś ciekawe miejsca to hercliświlkomen.
Istnieje prawdopodobieństwo, że będziemy wszyscy mieli skutery na tym wyjeździe - jeżeli możesz coś śmigłonapędnego załatwić w większej ilości- daj znać.
Tak czy inaczej wstępny plan jest taki, że nurkujemy w zespole (zespołach?) na standardowych gazach od 18/45 począwszy.
Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 21-12-2008, 21:56
Wojtek napisał/a:
w zespole (zespołach?) na standardowych gazach
Hm! Powiedzmy elegancko: kompatybilnych. 18/45 jestem w stanie przeżyć, ale 10/80 nie przeżyję - i to nie finansowo, ale mentalnie. Ja bym tu widział 14/50 lub 12/60. Zreszta na planowanie nurkowań chyba jeszcze czas. Ja to widzę tak: Powstała całkiem prywatna koncepcja wyjazdu na zespołowe nurkowania treningowo-rekreacyjne w łatwym przewidywalnym i bezpiecznym w miarę akwenie. Każdy z projektodawców ma coś do przetrenowania/przetestowania, wstepnie są też w planie nurkowania trzystejdżowe, idealnie jeśli wyjdą na skuterach (specyfika niektórych miejsc nurkowych). Trudno zreszą zakładać w przyszłości jakąś poważniejszą akcję nurkową bez przeprowadzenie akcji treningowych.
Ja myślę, że jeśli stworzą się zespoły z wolą przeprowadzenia własnych nurkowań w tym samym terminie i tym samym akwenie, to walory towarzyskie wyjazdu znacznie się zwiekszą.
Niemniej raczej "nie widzę" nurkowan grupowych. Tym samym akcja "castingowa" która wydaję sie trwać jest chyba troche nieporozumieniem. Ewentualnie jest do rozważenia ktoś ze skuterem do zespołu na nurkowania w okolice 80 m, ale jako partner równoprawny. (Schwarzebruecke z wejścia Offen)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum