Rok temu bylem w Chorwacji. Pani z pensjonatu grzecznie poprosila o zostawienie paszportu wiec oddalem, bo byla bardzo mila i nawet przez mysl mi nie przeszlo ze bierze paszport bo uwaza mnie za zlodzieja i wandala. Bylem bez paszportu i wlos mi przez to z glowy nie spadl. Moze i nie powinna pytac, a ja nie powinienem dawac, ale tak sie stalo i zyje.
We wrzesniu jade do Colony i nawet jesli ktos poprosi o paszport to nie odwroce sie na piecie i nie poszukam innego centrum. Nie sadze ze ktos bedzie mnie traktowal tam jak jakiegos debila ktory od razu chce sie zabic.
Wazniejsza jest dobra zabawa, bo po to tam jade, a czy papierek jest u mnie w pokoju czy w bazie nie ma dla mnie zadnego znaczenia. Bo ja taki luzak jestem...
Zawsze po sobie staralem sie zostawic dobre wrazenie, niezaleznie od tego gdzie spalem i nikt jeszcze nie powiedzial mi na poczatku ze ja polak to zlodziej i brudas jestem, wiec jak ktos poprosi o karte kredytowa, depozyt, paszport to oddam, zaplace i pojde spac, nie wnikajac po co ktos to robi... Bedzie nam sie obu lepiej spalo.
Pozdrawiam
Marcin
_________________ Stoisz w miejscu? Juz po tobie...
Wysłany: 09-06-2009, 22:05
Szatan napisał/a:
W bazie mogę pokazać moje nurkowe kwity, nic im do paszportu- od tego jest pogranicznik/ambasada, prawo jazdy sprawdza policjant, a wymaz z ucha wykonuje służba zdrowia- nie zabierajcie sobie kompetencji.
Szatan, wyluuuzuj - aneksja paszportowa zniknęła z "technicznegocolonostandardu" ze 2 dni temu ...
_________________ Pozdrawiam
Piotr "Beeker" Braune
diabetesdivers.com
Klub Płetwonurków PASKUDA przy Politechnice Lubelskiej
Stopień nurkowy: GUE Tech2/TDI AdvTMX
Ilość nurkowań rocznie: 150
Ubezpieczenie: DAN PRO SLVR Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 11 Wrz 2008 Posty: 177 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 10-06-2009, 07:43
martin napisał/a:
eston napisał/a:
Od jakiegoś roku podczas zameldowania proszą o kartę kredytowa, na której robią blokadę na kwotę opiewającą na wartość noclegu.
Z ciekawostek w temacie: weekend dwa tygodnie temu bralem samochod w Pradze do oddania w Norymbergii. Dzisiaj otrzymalem telefon od mojego banku, ze SIXT probowal zarezerwowac 1000€ (rachunek byl na niecale 250€), wobec czego wszystkie transfery w ich kierunku zostaly wstrzymane do potwierdzenia przezemnie. Jak widac, co kraj to obyczaj.
Hej, W Europcar, w której to firmie nagminnie wypożyczam samochody od Moskwy po Barcelonę taka praktyka jest rzeczą normalną, kaucja wynosi 800-1000€ w zależności od klasy wypożyczanego autka i jest rozliczana (zwracana na kartę) po jego oddaniu. Co do hoteli to bywa różnie, jak już pisali inni Koledzy.
Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 2766 Skąd: w-wa
Wysłany: 10-06-2009, 12:00
Szatan napisał/a:
Nie wydaje Ci się Plotek, że łatwiej napisać: nie obsługujemy byłych obywateli związku radzieckiego. Następni będą może wysocy bruneci, a potem grubi Włosi?
Zupełnie się z tym nie zgadzam, nie uznaje dyskryminacji z uwagi na pochodzenie, płeć czy wygląd, i nie było moją intencją sugerowanie tego typu oceny, a jedynie faktu że są ludzie dla których kaucja typu 1000Euro nie jest wystarczającą metodą prewencji.
Praca polegająca na wykonywaniu usług dla innych ludzi jest wyzwaniem, którego ja osobiście unikam jak ognia, ponieważ ciężko jest wszystkich zadowolić.
Ponieważ
Beeker napisał/a:
aneksja paszportowa zniknęła z "technicznegocolonostandardu" ze 2 dni temu ...
dlatego
KrzyHo napisał/a:
proponuje zmienić temat wątku na: standardy obsługi hotelowej w europie i zamknąć ten wątek, bo nic ciekawego nie wnosi
_________________ Pozdrav
"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum