Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Skuterowy weekend w Polsce
Autor Wiadomość
kn_dlugi Płeć:Mężczyzna
Krzysio

PostWysłany: 16-12-2009, 00:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przy okazji można by zorganizować dla nieskuterowych i skuterowych razem konkurencję - który skuter ilu nurków na raz może uciągnąć, albo czy któryś nurek będzie płynał tak szybko i jak długo wytrzyma bez skutera, jak ktoś obok na skuterze Smile
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3411808

PrzybylakMarcin Płeć:Mężczyzna
GUE DIR Fundamentals

Stopień nurkowy: były nurek :)
PostWysłany: 16-12-2009, 00:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kn_dlugi napisał/a:
który skuter ilu nurków na raz może uciągnąć

świąteczny podwodny kulig Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Wojtek A. Filip Płeć:Mężczyzna
Site Admin
Autor Programu Świadome Nurkowanie

Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF
PostWysłany: 16-12-2009, 09:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak dla uporządkowania:
-impreza odbędzie się w któryś weekend lipcowy (przed optymalnymi terminami wyjazdów do Francji, a po wszystkich długich weekendach Smile )

-planowane są 2 dni radosnych pląsów skuterowych
1 dzień -> zawody, popisy, konkurs na najdłuższy skok delfina, bieg z cudem pod górę itp... Wink (nad właściwym planem pracujemy).
2 dzień -> możliwość popływania na skuterach dla osób nie posiadających własnych maszyn (z dużym prawdopodobieństwem pojawią się co najmniej 3 różne typy skuterów).

-jeżeli ktoś chce wystartować w zawodach -> wkleja listę w swoim poście i dopisuje się

Pozdrawiam,
Wojtek

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Tomek Płociński Płeć:Mężczyzna
kiedyś Plotek :)

Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN
PostWysłany: 16-12-2009, 10:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja równie chętnie dołączę do grupy bez skuterowych podglądaczy dnia pierwszego oraz sprawdzaczy dnia drugiego.

Do zawodów dołożyłbym próbę mocy/szybkości w różnej konfiguracji np. SM versus twin, tudzież nurek na Cudzie z 3 stage'ami versus reszta świata bez stage'y Mr. Green

"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Powrót do góry

Adam Frajtak Płeć:Mężczyzna
GUE PSAI TMX FULL CAVE

Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
PostWysłany: 16-12-2009, 10:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wojtek napisał/a:

-jeżeli ktoś chce wystartować w zawodach -> wkleja listę w swoim poście i dopisuje się
Pozdrawiam,
Wojtek

Ta metoda nie działa, oto przykład
jestem na 6 pozycji w Twoim poście po czym znikam po kolejnej wklejce Mr. Green
ps. Tomek pisał że ma zakaz wjazdu na Zakrzówek co jak dla mnie jest wadą tego akwenu poza tym są dodatkowe przeciw np ciasnota, droga i rozproszona baza noclegowa, brak kompresorowni przy akwenie.
Może jednak rozważymy inne alternatywne akweny ? ( dlaczego nie Hańcza? Koparki?)

Numer Gadu-Gadu
100953

PrzybylakMarcin Płeć:Mężczyzna
GUE DIR Fundamentals

Stopień nurkowy: były nurek :)
PostWysłany: 16-12-2009, 10:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niewątpliwie należało by zrobić osobny konkurs dla piankowców i SM lub w regulaminie umieścić zakaz pomykania w piance i SM.
Powrót do góry

Marek Cacaj Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Tmx, Cave and Wreck
Stopień instruktorski: IANTD IT, TMX, Cave
PostWysłany: 16-12-2009, 10:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Adam Frajtak napisał/a:
Może jednak rozważymy inne alternatywne akweny ? ( dlaczego nie Hańcza? Koparki?

Na Hańcze to ja odpadam, ponad 10 godz jazdy ze Szczecina. Może któryś z niemieckich kamieniołomów by si nadawał, np Wildschutz

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Michał Iwicki Płeć:Mężczyzna
GUE T2

Stopień nurkowy: GUE T2
PostWysłany: 16-12-2009, 10:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

TO i ja sie zapisuje z moja Sierra o ile bede w kraju.

anonymus 1
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 16-12-2009, 10:54   

Adam Frajtak napisał/a:
Tomek pisał że ma zakaz wjazdu na Zakrzówek co jak dla mnie jest wadą tego akwenu poza tym są dodatkowe przeciw np ciasnota, droga i rozproszona baza noclegowa, brak kompresorowni przy akwenie.
Może jednak rozważymy inne alternatywne akweny ? ( dlaczego nie Hańcza? Koparki?)

Nie dopisuję się do listy, bo tylko w roli widza mogę wystąpić(a do kiedy zapisy? Mr. Green ) Zakrzówek piękny jest, nie da się ukryć. Z drugiej strony, nawet jak TomM dostałby Maćkową dyspenzę(inna sprawa, czy chciałby skorzystać) i tak pozostaną kłopoty z wjazdem, parkowaniem, przebieraniem, biciem gazów, drogą ewakuacyjną, posiłkami, napojami... Koparki wprawdzie mniejsze, ale oprócz likwidacji powyższych problemów(niejako automatycznie) zapewniają jeszcze nocleg i salkę na pogadanki. Podobno nawet prąd mają mieć. O dostępie służb medycznych nawet nie wspomnę: wjazd nigdy nie jest zablokowany czy zamknięty na kłódkę.
Powrót do góry

TomM Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70
PostWysłany: 16-12-2009, 11:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Organizatorami są - jak rozumiem - Robert i Wojtek. Na kilkunastu/kilkudziesięciu chętnych tylko ja (?) jestem w konflikcie z Curzydłą i byłoby dziwne, gdyby wszyscy mieli sie dopasowywac do mnie.
Po prostu nie wezmę udziału, jeśli impreza odbędzie się na Zakrzówku i tyle.
Organizatorzy organizują, a uczestnicy zgłaszają swój udział lub nie.

PS. Sprawa z Curzydłą jest dziwna, a liczy sobie już parę lat. Swego czasu podjąłem próbę jej wyjaśnienia, ale uzyskałem tylko obraz kliniczny zespołu Kandinskiego-Clerambaulta i wyczerpanie 5 z 7 kryteriów diagnostycznych DSM-IV (ICD-10 F60.0) a mianowicie:

- pozbawiona wystarczających podstaw podejrzliwość, że inni nas wykorzystują, krzywdzą lub oszukują,
- zaabsorbowanie bezpodstawnymi wątpliwościami co do lojalności przyjaciół lub wspólników i co do tego, czy są oni godni zaufania,
- odczytywanie ukrytych, poniżających lub groźnych znaczeń z niezłośliwych uwag lub zdarzeń
- ciągłe noszenie urazów, czyli niewybaczanie zniewag, krzywd lub afrontów,
- dostrzeganie ataków na nasz charakter czy reputację, które zwykle nie są widoczne dla innych, oraz szybkie reagowanie na nie gniewem lub przechodzeniem do kontrataku

Krótko mówiąc - nie zamierzam powracać do tej sprawy i kopać się z koniem w jego stajni. Zostałem posądzony, że działałem świadomie w interesie innych osób na szkodę firmy Maćka, ponieważ miałem zastrzeżenia do sposobu w jaki zostałem potraktowany jako klient. Czysta paranoja.
Powrót do góry

Adam Frajtak Płeć:Mężczyzna
GUE PSAI TMX FULL CAVE

Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
PostWysłany: 16-12-2009, 13:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

TomM napisał/a:
Na kilkunastu/kilkudziesięciu chętnych tylko ja (?) jestem w konflikcie z Curzydłą i byłoby dziwne, gdyby wszyscy mieli sie dopasowywac do mnie. .

Nie patrz tak egocentrycznie na problem Very Happy Nie jesteś jednostką tylko poważnym procentem uczestników ze skuterem w tym konkretnym przypadku ty i twój skuter stanowią dużą grupę objętych zakazem wstępu Mr. Green
A poza tym Zakrzówek nie ma żadnej zalety... Szczególnie w sezonie między czerwcem a wrześniem.

Numer Gadu-Gadu
100953

TomM Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70
PostWysłany: 16-12-2009, 13:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Adam Frajtak napisał/a:
poważnym procentem uczestników ze skuterem w tym konkretnym przypadku ty i twój skuter

Liczba skuterów w naszym kraju nie jest taka mała i rośnie z miesiąca na miesiąc. Moje skutery nie są znaczącym procentem...
Powrót do góry

Tomek Płociński Płeć:Mężczyzna
kiedyś Plotek :)

Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
PostWysłany: 16-12-2009, 13:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Adam Frajtak napisał/a:

Wizura przy skuterowaniu to podstawa i zdaje się, że na zakrzówku jest z tym trochę lepiej, do tego koparki są małe, na skuterze w 10 minut można zwiedzić wszystkie atrakcje Sad
Oczywiście zaletą koparek jest logistyka na powierzchni:)
Hańcza warta jest rozpatrzenia Smile

"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Powrót do góry

Site Admin

PostWysłany: 17-12-2009, 13:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dyskusję związaną z porównywaniem różnych możliwości, różnych skuterów wydzieliłem i przeniosłem TU . Wojtek

Site Admin

PostWysłany: 17-12-2009, 13:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z mojego punktu widzenia nie ma żadnych problemów z tym, żeby zawody zrobić w dowolnym miejscu w Polsce (nie w Niemczech).

To co powinno być dostępne:

-dostępny hotel/inne noclegownie w bezpośredniej odległości od zbiornika

-zbiornik o dużej przejrzystości z bardzo łatwym dostępem do wody, bez gwałtownie opadających ścian w miejscu zawodów (czyli dno zaczynające się praktycznie od powierzchni byłoby optymalne). Zbiornik o zróżnicowanym charakterze krajobrazowym Smile - czyli laski, zakamarki, wrak np. roweru Wink, a jak już będzie to dno, to możliwość wypłynięcia w toń/ściana. Byłoby super gdyby nie był przewidywalny nawigacyjnie czyli nie pływamy wzdłuż brzegów tworzących prostokąt Smile. Na drugi dzień imprezy idealne byłoby stabilne dno na głębokości kilku metrów.

-nitroks 32

-łatwy dostęp do wody, a także możliwość schowania się w razie deszczu

-jakiś barek z sushi, albo przynajmniej z wurstem Smile

-sanitariaty

Trzeba założyć, że na imprezę może przyjechać 20 albo 120 osób i mieć to na uwadze przygotowując miejsce.

Sprawa kategorii startowych. Nie widzę żadnego powodu na dzielenie nurków na tych pływających w czarnych maskach i w maskach pełnotwarzowych, w stroju nurka klasycznego czy w lateksowych majtasach, używających skutera zasilanego bateriami R20 czy najbardziej wypasionej maszyny w skuterowym światku (mam nadzieję, że wszyscy właściwie zrozumieli żarty związane z Cudą).
Zawody mają być przede wszystkim dobrą zabawą, a przy okazji będzie można podglądnąć jak poszło komuś pływającemu w takiej czy innej konfiguracji.

Z dużym prawdopodobieństwem przygotujemy wyścig główny składający się z różnych elementów technicznych, ale nie wykluczone, że będą konkurencje dodatkowe Twisted Evil .

Regulamin "się robi" i po zrobieniu zostanie przesłany zawodnikom, którzy wpisali się na listę.

Pozdrawiam,
Wojtek

Strona 3 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu