Stopień nurkowy: T1+,C2,DPV1/Av.TMX
Ilość nurkowań rocznie: 180
Stopień instruktorski: TDI TMX
Ubezpieczenie: DAN PROSLV
Oznaczenie stage: HUBI Pomógł: 10 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Wrz 2008 Posty: 877 Skąd: Svärtinge, Szwecja
Wysłany: 17-09-2011, 20:09 Nitroksowe soboty
Wraz z Jackiem Biernackim, mam przyjemność zaprosić do udziału w cyklu szkoleń pod nazwą "Nitroksowe soboty". W każdą pierwszą sobotę miesiąca na nurkowisku Jaworzno - Koparki, odbędzie się - w promocyjnej cenie 199zł/osobę - cykl szkoleń na stopień "TDI - Nitrox Diver" - nitroks podstawowy. Celem szkoleń jest promocja nitroksu jako podstawowej mieszanki oddechowej, zarówno wśród nurków, jak i - poprzez popularyzację i upowszechnianie uprawnień - zwrócenie bazom uwagi na sens i opłacalność posiadania nitroksu w ofercie podstawowej i traktowania go na równi z powietrzem.
Kurs "TDI - Nitroks Diver" upoważnia absolwenta do używania nitroksów o zawartości tlenu od 22 do 40% w zakresie posiadanych uprawnień. Czyli: daje niezbędną wiedzę o sprzęcie, procedurach, korzyściach i zagrożeniach, aby komfortowo korzystać z tej mieszanki.
Kurs "TDI - Nitrox Diver" jest kursem czysto teoretycznym, więc nurkowania nie są wymagane a zalecany przez federację czas zajęć to ok. 3 godziny, zakończone egzaminem. Egzamin ma na celu zorientowanie się wykładowców, czy temat zostały w należytym stopniu zrozumiany i zapamiętany a w razie ewentualnych braków: omówienie ich i uzupełnienie.
Cena kursu zawiera koszt certyfikatu. Cena kursu nie zawiera ceny wejścia na bazę Jaworzno-Koparki.
Dlaczego Koparki? Ponieważ baza jest w centrum największej aglomeracji w Polsce, ponieważ jest najlepiej zorganizowaną i prowadzoną bazą w Polsce, ponieważ w przerwach można zanurkować w jednym z najpiękniejszych polskich nurkowisk, ponieważ jest dostępny nitroks, ponieważ baza socjalno-noclegowa jest na miejscu, ponieważ przejrzystość wody rzadko spada poniżej 7m... itd.
Najbliższy termin: 01 październik 2011, godzina 11-00. Zgłoszenia na priv do mnie lub do hubert68.
Pozdrawiam. Hubert Urbańczyk
instruktor SDI/TDI 15659
Oznaczenie stage: HUBI Pomógł: 10 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Wrz 2008 Posty: 877 Skąd: Svärtinge, Szwecja
Wysłany: 19-09-2011, 18:29
hubert68 napisał/a:
Zgłoszenia na priv do mnie lub do hubert68.
Oczywiście, tak jak napisał
PadreKris napisał/a:
ogłoszenie JackaPlacka z Nurasa tylko nie wszystko zmodyfikował
Mój błąd, przepraszam.
Inicjatywa jest nasza wspólna i takież będzie wykonanie. Jacka nie ma tym forum, więc ogłoszenie publikuję ja. Jak ktoś woli, może kontaktować się z Jackiem na FN.
wszystkim którzy będą brali czynny udział w projekcie i jedynym kryterium stojącym na przeszkodzie będzie brak certyfikacji nitroxowej będziemy robić kursy nitrox w cenie certyfikatu
Dyskusję na temat zasadności prowadzenia kursów nitroksowych w sposób teoretyczny przeniosłem do działu TDI - klik
Wojtek
_________________ Pozdrav
"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Wysłany: 26-09-2011, 19:12
Miło mi powiadomić, że do naszej akcji postanowili dołączyć Instruktorzy Jacek Trembowelski i Piotr Płucienik. Zajęcia będą prowadzić w rejonach Polski, w których mieszkają. Szczegóły Jacek i Piotr podadzą sami.
Przypominam, że w najbliższą sobotę o 11.00, na Koparkach, rozpoczynamy naszą akcję.
Wysłany: 01-10-2011, 19:07
Dzisiaj z Jackiem Biernackim (Jackiemplackiem) rozpoczęliśmy naszą akcję na Koparkach. Pierwszych trzech szczęśliwców (w tym dwie panie ) ukończyło szkolenie. Sewis fotograficzny jeszcze nie dotarł ale jest w drodze
Wojtku przepraszamy za turbulencje z wiatą, myślałem rezerwując, że nikt nie wpadnie na pomysł dwóch różnych kursów w jednej wiacie
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-10-2011, 19:12
hubert68 napisał/a:
Wojtku przepraszamy za turbulencje z wiatą,
No problem - zaczęliśmy wcześnie, więc część teoretyczną przenieśliśmy do okolicznej jadalni .
Głód nie pozwolił na racjonalne myślenie, więc jak dzikus nie powiedziałem nawet "do widzenia" - przepraszam.
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: CCR Diver
Stopień instruktorski: Trimix Instructor
Oznaczenie stage: JT Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Lip 2006 Posty: 271 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-10-2011, 23:45
hubert68 napisał/a:
Miło mi powiadomić, że do naszej akcji postanowili dołączyć Instruktorzy Jacek Trembowelski i Piotr Płucienik. Zajęcia będą prowadzić w rejonach Polski, w których mieszkają. Szczegóły Jacek i Piotr podadzą sami.
(...)
Heja
Zapraszam na kursy basic nitrox według standardów IANTD.
Koszt kursu wynosi 199 pln obejmuje wykłady (2 spotkania), podręcznik i licencję.
Spotkania w Gdyni.
Pierwsze spotkanie 7 października 2011 - piątek godzina 18.00
Drugie spotkanie (powtórka i egzamin) 13 października 2011 - środa godzina 18.00
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum