Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Podwyżka cen w SANTI
Autor Wiadomość
klon Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: ccr/oc tmx
Stopień instruktorski: ccr/oc ntmx
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: klon
PostWysłany: 16-02-2012, 11:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie oszukujmy się - duża część centrów nurkowych, ostatnimi czasy, zamykana jest właśnie z tego powodu - ludzie nie kupują sprzętu tylko oglądają, przymierzają a kupują bądź u producenta bądź w internecie...
oczywiście jest to normalne zachowanie i nie można mieć pretensji, że ktoś chce zapłacić mniej jak ma mozliwość - ot takie czasy i nie ma lekko

ale może skończyć się an tym, że pozostaną tylko kluby z całą rzeszą członków, którzy opłacają składki a sklepy będą jedynie przystawką - taka ewolucja... w Poznaniu bardzo widoczna ostatnio - stricte sklepy nurkowe tudzież centra padają jeden po drugim... ile można zarobić na bicu powietrza sprężarką?

www.potatos.pl
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

diversonic33 Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: mam
PostWysłany: 16-02-2012, 11:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na szczescie dilerow nie brakuje i jest gdzie robic przymiarki Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

slawek290 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik usunięty z forum

PostWysłany: 16-02-2012, 11:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

diversonic33 napisał/a:
Wystarczy sie umowic i pojechac osobiscie do Santii, z miejsca otrzymuje sie tam dobry rabat, a jak sie nie chce paragonu ani faktury to rabat jest jeszcze lepszy

Człowieku czy ty wiesz co piszesz ? Czy ktoś w Santi zaproponował Ci niższą cenę w zamian za nie żądanie paragonu .Stawiało by to tak poważną firmę w bardzo niekorzystnym świetle i mogło doprowadzić do jej upadku po interwencji urzędu skarbowego .

Z tego co piszesz z tymi gierkami dilersko - producenckimi to cała otoczka o bezpieczeństwie idzie w pierony . Zostaje tylko gadka o czystej kasie i niczym więcej .
Taki jest Twój obraz firmy Santi .

PostWysłany: 16-02-2012, 13:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

diversonic33

Myślę iż było by w porządku względem firmy Santi aby właściciel forum mógł udostępnić Twoje dane firmie o której w ten sposób piszesz .
Ciekawą rzeczą jest czy te praktyki które opisujesz miały miejsce , czy są one tylko wytworem Twojej wyobraźni scratch bo pojechałeś po nich strasznie moim zdaniem nie fer .

piotrkw Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 16-02-2012, 13:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Dzwoniac do Santi sami mi doradzili zeby przymierzyc to co chce kupic w jakims centrum, a z zakupem zglosic sie do nich bo obiecali lepszy rabat niz dostal bym w sklepie.

Dziwię się takiemu postępowaniu, czyzby nie przewidzeli, że znajdzie się je...p który pochwali się tym na ogólnopolskim forum.
Nie chce mi się w to wierzyć , uważam Santi za profesjonalną firmę.
diversonic33 napisał/a:
a jak sie nie chce paragonu ani faktury to rabat jest jeszcze lepszy d

Taaaak .... jeszcze "głośniej" o tym pisz.

Chyba, że to prowokacja ??
Powrót do góry

diversonic33 Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: mam
PostWysłany: 16-02-2012, 14:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To żadna prowokacja, z tego co wiem nie jestem jedynym przypadkiem takiego zakupu. Do takiej transakcji namówili mnie znajomi, którzy podobnie jak ja zakupili bezpośrednio u producenta. Zastanawiam się tylko jak będzie z gwarancja jak nie mam żadnego dowodu zakupu.
Polityka firmy mało mnie interesuje bo nie wnikam kto i gdzie jakie marze daje, ważne ze mi się udało tanio kupić.
Powrót do góry

piotrkw Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 16-02-2012, 14:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

diversonic33 napisał/a:
Zastanawiam się tylko jak będzie z gwarancja jak nie mam żadnego dowodu zakupu.

Nijak będzie , kupując bez rachunku dostałeś zniżkę "serwisową" Wink , czyli serwis gwarancyjny po Twojej stronie . Laughing
Powrót do góry

Marek Cacaj Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Tmx, Cave and Wreck
Stopień instruktorski: IANTD IT, TMX, Cave
PostWysłany: 16-02-2012, 14:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

diversonic33 napisał/a:
To żadna prowokacja, z tego co wiem nie jestem jedynym przypadkiem takiego zakupu

Kolego, specjalnie zarejestrowałeś się na tym forum kilka dni temu aby wypisywać takie głupoty?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

pawelk282 Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: DM
Ilość nurkowań rocznie: 100
PostWysłany: 16-02-2012, 14:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przykladowe ceny w US i tak nadal jest taniej w Polsce hehhehee
Powrót do góry

MiroR Płeć:Mężczyzna
Mirek

Stopień nurkowy: NTMX
PostWysłany: 16-02-2012, 15:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

diversonic33 napisał/a:
Ja bym za bardzo cenami się nie przejmował. Nie warto kupować skafandrów ani ocieplaczy w zadnym centrum nurkowym ani u zadnego dystrybutora. Warto skorzystac z centrum jedynie jako przymierzalnia ale kupowac w Santi bezposrednio.
Wystarczy sie umowic i pojechac osobiscie do Santii, z miejsca otrzymuje sie tam dobry rabat, a jak sie nie chce paragonu ani faktury to rabat jest jeszcze lepszy dlatego zanim zakupicie, zastanowcie sie czy nie warto zamowic skafandra bezposrednio z Santi. Ja mialem blisko to wolalem pojechac osobiscie.

Swoją drogą jeśli już taki zakup ci się "udał" to nie wypisuj takich rzeczy na forum tylko ciesz się,że zaoszczędziłeś a tym bardziej głupotą z twojej strony jest wypisywanie historii o zakupach bez paragonów . Nie wiem kiedy dokonałeś tego zakupu jednak gwarantuje ci ,że kupowanie bezpośrednio w Santi jest już nie możliwe.
Powrót do góry

tomek stachura Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Full Trmx
PostWysłany: 16-02-2012, 15:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Calkiem merytoryczna i wazna dla nas dyskusja , doszla do momentu, w ktorym wypada mi sie wlaczyc

po pierwsze Sklep Firmowy Santi sluzy bardziej jako Show Room czyli miejsce do pokazywania i przymierzania wszystkiego co produkujemy
Codzienna praktyka jest ,ze dilerzy podsylaja do nas swoich klientow , aby ich poprawnie pomierzyc i zademonstrowac wszystkie modele , Po takiej wizycie nastepuje zakup bezposrednio u dilera
Jeszcze nie zdazyla sie u nas sytuacja odwrotna - opisywana powyzej , chocby dlatego ,ze zaden diler nie dysponuje odpowiedznia iloscia sprzetu Santi do przymierzania

Po drugie , to ze klient nie zarzadal faktury , nie znaczy ze nie zostal wystawiony na taki zakup paragon , w obecnych czasach sprzedaz bez rejestracji jest praktycznie niemozliwa

Po trzecie do KAZDEGO naszego skafandra dolaczona jest Karta Gwarancyjna
wiec jesli diversonic33 faktycznie kupiles nasz skafander to poszukaj w torbie takiej czarnej ksiazeczki i bedziesz mogl spac spokojnie

no chyba ze jest innaczej ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Marek Matych Płeć:Mężczyzna
Ortodoksyjna Rekreacja

Stopień nurkowy: ortodoks
PostWysłany: 16-02-2012, 15:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Może już jest nie możliwe a było -nie jestem zdziwiony tym przykładem(choc nikogo nie oskarzam -są ludzie uczciwi)w naszym wspaniałym kraju ,wielu ,bardzo wielu ryzykuje restrykcje skarbówki i psuje rynek aby tylko wyjść na swoje -i wiem co mówię bo przez ostatnich kilka lat ocieram się o dystrybutorów różnorakiego badziewia zwanego towerem.Muszą wymrzeć pokolenia panowie aby mentalność się zmieniła.

Ostatnio zmieniony przez Marek Matych dnia 16-02-2012, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

PostWysłany: 16-02-2012, 15:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

MiroR napisał/a:
Swoją drogą jeśli już taki zakup ci się "udał" to nie wypisuj takich rzeczy na forum tylko ciesz się,że zaoszczędziłeś a tym bardziej głupotą z twojej strony jest wypisywanie historii o zakupach bez paragonów . Nie wiem kiedy dokonałeś tego zakupu jednak gwarantuje ci ,że kupowanie bezpośrednio w Santi jest już nie możliwe.

Myślę że kolegę popier..... i to zdrowo . Proponuję wykasować z forum jego i posty od momentu w którym zaczoł wypisywać brednie . Bo są one po prostu poniżej jakiejkolwiek krytyki . Dziwię się iż Wojtek do tego dopuścił .
Może się komuś nie podobać firma czy Ceny ale żeby aż tak kogoś niszczyć .

klon Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: ccr/oc tmx
Stopień instruktorski: ccr/oc ntmx
Oznaczenie stage: klon
PostWysłany: 16-02-2012, 15:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tomek stachura napisał/a:
Calkiem merytoryczna i wazna dla nas dyskusja , doszla do momentu, w ktorym wypada mi sie wlaczyc

super Tomku, że się włączyłeś bo to co przeczytałem kłóciło się całkowicie z moim poczuciem logiki...

generalnie chyba wypowiedzi kolegi diversonic33 są raczej nieforunne, delikatnie rzecz ujmując, i mogą niepotrzebnie zaszkodzić firmie (i nie mam tutaj na myśli utraconych klientów...)

dobrze, że Tomek zareagował...
k

www.potatos.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Piotr Szpartaluk Płeć:Mężczyzna
Szpargał

Stopień nurkowy: AdvEAN
Ubezpieczenie: DAN/SPTSLV
Oznaczenie stage: SPG
PostWysłany: 18-02-2012, 12:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nurek napisał/a:

Przykladem jest ten sam produkt, tego samego prodecenta, tylko na inny rynek - BLUZA POLAROWA.
- http://santi.pl/index.php?s=8 - 190 zł.
- http://santidiving.com/?q=_af_szczeg&id_prod=1388 - 290 zł.
Mr. Green

Cena tej nurkowej już nieaktualna Laughing
Powrót do góry

Strona 6 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Odpowiedz do tematu