Stopień nurkowy: ccr/oc tmx
Stopień instruktorski: ccr/oc ntmx
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: klon Pomógł: 2 razy Wiek: 49 Dołączył: 09 Paź 2009 Posty: 530 Skąd: Poznań
Wysłany: 16-02-2012, 11:09
nie oszukujmy się - duża część centrów nurkowych, ostatnimi czasy, zamykana jest właśnie z tego powodu - ludzie nie kupują sprzętu tylko oglądają, przymierzają a kupują bądź u producenta bądź w internecie...
oczywiście jest to normalne zachowanie i nie można mieć pretensji, że ktoś chce zapłacić mniej jak ma mozliwość - ot takie czasy i nie ma lekko
ale może skończyć się an tym, że pozostaną tylko kluby z całą rzeszą członków, którzy opłacają składki a sklepy będą jedynie przystawką - taka ewolucja... w Poznaniu bardzo widoczna ostatnio - stricte sklepy nurkowe tudzież centra padają jeden po drugim... ile można zarobić na bicu powietrza sprężarką?
Wystarczy sie umowic i pojechac osobiscie do Santii, z miejsca otrzymuje sie tam dobry rabat, a jak sie nie chce paragonu ani faktury to rabat jest jeszcze lepszy
Człowieku czy ty wiesz co piszesz ? Czy ktoś w Santi zaproponował Ci niższą cenę w zamian za nie żądanie paragonu .Stawiało by to tak poważną firmę w bardzo niekorzystnym świetle i mogło doprowadzić do jej upadku po interwencji urzędu skarbowego .
Z tego co piszesz z tymi gierkami dilersko - producenckimi to cała otoczka o bezpieczeństwie idzie w pierony . Zostaje tylko gadka o czystej kasie i niczym więcej .
Taki jest Twój obraz firmy Santi .
_________________ "Choćbym szedł ciemną doliną, Zła się nie ulęknę, boś Ty ze mną..."
Myślę iż było by w porządku względem firmy Santi aby właściciel forum mógł udostępnić Twoje dane firmie o której w ten sposób piszesz .
Ciekawą rzeczą jest czy te praktyki które opisujesz miały miejsce , czy są one tylko wytworem Twojej wyobraźni bo pojechałeś po nich strasznie moim zdaniem nie fer .
_________________ "Choćbym szedł ciemną doliną, Zła się nie ulęknę, boś Ty ze mną..."
Dzwoniac do Santi sami mi doradzili zeby przymierzyc to co chce kupic w jakims centrum, a z zakupem zglosic sie do nich bo obiecali lepszy rabat niz dostal bym w sklepie.
Dziwię się takiemu postępowaniu, czyzby nie przewidzeli, że znajdzie się je...p który pochwali się tym na ogólnopolskim forum.
Nie chce mi się w to wierzyć , uważam Santi za profesjonalną firmę.
diversonic33 napisał/a:
a jak sie nie chce paragonu ani faktury to rabat jest jeszcze lepszy d
Stopień nurkowy: mam
Wysłany: 16-02-2012, 14:16
To żadna prowokacja, z tego co wiem nie jestem jedynym przypadkiem takiego zakupu. Do takiej transakcji namówili mnie znajomi, którzy podobnie jak ja zakupili bezpośrednio u producenta. Zastanawiam się tylko jak będzie z gwarancja jak nie mam żadnego dowodu zakupu.
Polityka firmy mało mnie interesuje bo nie wnikam kto i gdzie jakie marze daje, ważne ze mi się udało tanio kupić.
Stopień nurkowy: Tmx, Cave and Wreck
Stopień instruktorski: IANTD IT, TMX, Cave
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 399 Skąd: Szczecin
Wysłany: 16-02-2012, 14:33
diversonic33 napisał/a:
To żadna prowokacja, z tego co wiem nie jestem jedynym przypadkiem takiego zakupu
Kolego, specjalnie zarejestrowałeś się na tym forum kilka dni temu aby wypisywać takie głupoty?
Stopień nurkowy: NTMX
Wiek: 53 Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 151 Skąd: Władysławowo
Wysłany: 16-02-2012, 15:03
diversonic33 napisał/a:
Ja bym za bardzo cenami się nie przejmował. Nie warto kupować skafandrów ani ocieplaczy w zadnym centrum nurkowym ani u zadnego dystrybutora. Warto skorzystac z centrum jedynie jako przymierzalnia ale kupowac w Santi bezposrednio.
Wystarczy sie umowic i pojechac osobiscie do Santii, z miejsca otrzymuje sie tam dobry rabat, a jak sie nie chce paragonu ani faktury to rabat jest jeszcze lepszy dlatego zanim zakupicie, zastanowcie sie czy nie warto zamowic skafandra bezposrednio z Santi. Ja mialem blisko to wolalem pojechac osobiscie.
Swoją drogą jeśli już taki zakup ci się "udał" to nie wypisuj takich rzeczy na forum tylko ciesz się,że zaoszczędziłeś a tym bardziej głupotą z twojej strony jest wypisywanie historii o zakupach bez paragonów . Nie wiem kiedy dokonałeś tego zakupu jednak gwarantuje ci ,że kupowanie bezpośrednio w Santi jest już nie możliwe.
Stopień nurkowy: Full Trmx
Wysłany: 16-02-2012, 15:24
Calkiem merytoryczna i wazna dla nas dyskusja , doszla do momentu, w ktorym wypada mi sie wlaczyc
po pierwsze Sklep Firmowy Santi sluzy bardziej jako Show Room czyli miejsce do pokazywania i przymierzania wszystkiego co produkujemy
Codzienna praktyka jest ,ze dilerzy podsylaja do nas swoich klientow , aby ich poprawnie pomierzyc i zademonstrowac wszystkie modele , Po takiej wizycie nastepuje zakup bezposrednio u dilera
Jeszcze nie zdazyla sie u nas sytuacja odwrotna - opisywana powyzej , chocby dlatego ,ze zaden diler nie dysponuje odpowiedznia iloscia sprzetu Santi do przymierzania
Po drugie , to ze klient nie zarzadal faktury , nie znaczy ze nie zostal wystawiony na taki zakup paragon , w obecnych czasach sprzedaz bez rejestracji jest praktycznie niemozliwa
Po trzecie do KAZDEGO naszego skafandra dolaczona jest Karta Gwarancyjna
wiec jesli diversonic33 faktycznie kupiles nasz skafander to poszukaj w torbie takiej czarnej ksiazeczki i bedziesz mogl spac spokojnie
Stopień nurkowy: ortodoks Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 04 Lut 2011 Posty: 16 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-02-2012, 15:24
Może już jest nie możliwe a było -nie jestem zdziwiony tym przykładem(choc nikogo nie oskarzam -są ludzie uczciwi)w naszym wspaniałym kraju ,wielu ,bardzo wielu ryzykuje restrykcje skarbówki i psuje rynek aby tylko wyjść na swoje -i wiem co mówię bo przez ostatnich kilka lat ocieram się o dystrybutorów różnorakiego badziewia zwanego towerem.Muszą wymrzeć pokolenia panowie aby mentalność się zmieniła.
Ostatnio zmieniony przez Marek Matych dnia 16-02-2012, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Swoją drogą jeśli już taki zakup ci się "udał" to nie wypisuj takich rzeczy na forum tylko ciesz się,że zaoszczędziłeś a tym bardziej głupotą z twojej strony jest wypisywanie historii o zakupach bez paragonów . Nie wiem kiedy dokonałeś tego zakupu jednak gwarantuje ci ,że kupowanie bezpośrednio w Santi jest już nie możliwe.
Myślę że kolegę popier..... i to zdrowo . Proponuję wykasować z forum jego i posty od momentu w którym zaczoł wypisywać brednie . Bo są one po prostu poniżej jakiejkolwiek krytyki . Dziwię się iż Wojtek do tego dopuścił .
Może się komuś nie podobać firma czy Ceny ale żeby aż tak kogoś niszczyć .
Stopień nurkowy: ccr/oc tmx
Stopień instruktorski: ccr/oc ntmx
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: klon Pomógł: 2 razy Wiek: 49 Dołączył: 09 Paź 2009 Posty: 530 Skąd: Poznań
Wysłany: 16-02-2012, 15:57
tomek stachura napisał/a:
Calkiem merytoryczna i wazna dla nas dyskusja , doszla do momentu, w ktorym wypada mi sie wlaczyc
super Tomku, że się włączyłeś bo to co przeczytałem kłóciło się całkowicie z moim poczuciem logiki...
generalnie chyba wypowiedzi kolegi diversonic33 są raczej nieforunne, delikatnie rzecz ujmując, i mogą niepotrzebnie zaszkodzić firmie (i nie mam tutaj na myśli utraconych klientów...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum