Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Oszukany przez naszego "kolegę" na allegro
Autor Wiadomość
crowley Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Technical Cave Diver
Stopień instruktorski: SDI/IDF Instructor
Oznaczenie stage: STASZEK
PostWysłany: 08-10-2012, 11:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jest takie dobre angielskie przysłowie:
If you buy cheaply, you pay dearly 8)

www.divingrunner.pl
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4054774

Piotr Głoskowski Płeć:Mężczyzna
UGoL Underwater Group of Lodz

Stopień nurkowy: nTMX, Cave, GUE FT
Ilość nurkowań rocznie: 60
PostWysłany: 08-10-2012, 11:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pewnie Cię to nie pocieszy ale kiedyś kupiłem maskę pełnotwarzową "rarytas kolekcjonerski" za 69 pln.
W zasadzie wszystko się zgadzało. W końcu to moja wina, że uznałem, że to maska nurkowa tylko na podstawie faktu, że była umieszczona w dziale "sprzęt nurkowy".
No i mam. Fajna przeciwpyłowa maska górnicza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Tomasz Pawęska Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Tmx
Stopień instruktorski: TDI/SDI
PostWysłany: 08-10-2012, 16:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Piotr(G) napisał :
Cytat:
Z drugiej strony, już nie tak społecznikowskiej a Twojej prywatnej:
Domyślam się, że skoro pokusiłeś się na suchara za 800 pln to nie masz w tylnej kieszeni spodni 4-5tys na kolejny ( zignoruj mój post jeśli się mylę). Pytanie czy chcesz zamrażać kolejne pieniądze w sprawie sądowej a suchara trzymać na kołku. Do wygrania, prócz satysfakcji, masz 200-300 złotych bo jak od 800 odejmiesz cenę checkupów, które i tak byś musiał kupić to niewiele zostanie. W końcu kupiłeś go w cenie zaworów i rękawic. A do stracenia masz x nurkowań.

dzieki Smile wyjąłes mi to z ust, a jakoś nie chiało mi się już tego komentować

choć z drugiej strony nurkowie na allegro trochę przesadzają ( często to ich hobby - handel starymi gratami )

"butle tlenowe" z lat 70tych i inne podobne ogłoszenia

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

kace Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: DM
PostWysłany: 08-10-2012, 16:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Piotr(G) napisał/a:
Pewnie Cię to nie pocieszy ale kiedyś kupiłem maskę pełnotwarzową "rarytas kolekcjonerski" za 69 pln.
W zasadzie wszystko się zgadzało. W końcu to moja wina, że uznałem, że to maska nurkowa tylko na podstawie faktu, że była umieszczona w dziale "sprzęt nurkowy".
No i mam. Fajna przeciwpyłowa maska górnicza.

ahahahahahhaha
Piotr, gdybyś jeszcze kiedyś potrzebował pełnotwarzówki daj znać zarobie jakiś rabat Smile Maski pełnotwarzowe dla przemysłu też mam ale skoro masz jedną to chyba Cię nie zainteresuje Very Happy
Powrót do góry

Bogusław Rzepka Płeć:Mężczyzna
Bolo

Stopień nurkowy: T1/TMX/CCR
Stopień instruktorski: rTMX IANTD
Ubezpieczenie: DAN PROSLV
Oznaczenie stage: BOLO
PostWysłany: 08-10-2012, 17:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

@offtopic a moze nie offtopic:

=========
Przychodzi klient do sklepu i mówi do sprzedawcy:
- Chce kupić dobry i tani "XXX"

Na to sprzedawca patrzy na klienta, spogląda na regał, znów zerka na klienta i mówi:
- A po co Panu dwa ???!?!
=========

......pod XXX podstawić każdy artykuł np. telewizor, suchy skafander, samochód itp...

PostWysłany: 08-10-2012, 17:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tomasz3city napisał/a:
Piotr(G) napisał :
Cytat:
Z drugiej strony, już nie tak społecznikowskiej a Twojej prywatnej:
Domyślam się, że skoro pokusiłeś się na suchara za 800 pln to nie masz w tylnej kieszeni spodni 4-5tys na kolejny ( zignoruj mój post jeśli się mylę). Pytanie czy chcesz zamrażać kolejne pieniądze w sprawie sądowej a suchara trzymać na kołku. Do wygrania, prócz satysfakcji, masz 200-300 złotych bo jak od 800 odejmiesz cenę checkupów, które i tak byś musiał kupić to niewiele zostanie. W końcu kupiłeś go w cenie zaworów i rękawic. A do stracenia masz x nurkowań.

dzieki Smile wyjąłes mi to z ust, a jakoś nie chiało mi się już tego komentować

choć z drugiej strony nurkowie na allegro trochę przesadzają ( często to ich hobby - handel starymi gratami )

W imię zasad Panowie w imię zasad:D Ludzie niestety nie ogarniają prawa. Fakt jest ono ułomne ale w moim mniemaniu przy odrobinę wysiłku i czyjeś życzliwości wszytko można ogarnąć. 286kk jest ścigane z urzędu więc nic Cię to nie kosztuje. Powództwo cywilne to groszowe sprawy, a kasa ta i tak finalnie wraca do Ciebie Smile
Powrót do góry

Darek Zaremba Płeć:Mężczyzna
ZET

Stopień nurkowy: GUE FUND
Ubezpieczenie: DAN
PostWysłany: 08-10-2012, 19:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Podczas procesu karnego można już przy okazji prowadzić postępowanie cywilne o odszkodowanie tzw "Postępowanie adhezyjne". Trzeba to tylko zgłosić na początku. Często jest stosowane właśnie podczas oszustw internetowych czy kradzieży.
Powrót do góry

Jarosław Futro Płeć:Mężczyzna
futrzak

Stopień nurkowy: OWD
Ilość nurkowań rocznie: 10
PostWysłany: 08-10-2012, 19:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zetoriush napisał/a:
Podczas procesu karnego można już przy okazji prowadzić postępowanie cywilne o odszkodowanie tzw "Postępowanie adhezyjne".
Po co? Lepiej poczekać na zakończenie karnego, następnie szybki cywilny na podstawie wcześniejszego wyroku, który wiąże sędziego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1548205

Darek Zaremba Płeć:Mężczyzna
ZET

Stopień nurkowy: GUE FUND
PostWysłany: 08-10-2012, 19:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jarosław Futro napisał/a:
zetoriush napisał/a:
Podczas procesu karnego można już przy okazji prowadzić postępowanie cywilne o odszkodowanie tzw "Postępowanie adhezyjne".
Po co? Lepiej poczekać na zakończenie karnego, następnie szybki cywilny na podstawie wcześniejszego wyroku, który wiąże sędziego.

Nie mam praktyki więc się nie będę wymądrzał. Słyszałem, że pozew adhezyjny jest wygodniejszy właśnie dlatego, że nie musisz tego cywilnego robić.
Powrót do góry

PostWysłany: 08-10-2012, 20:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jarosław Futro, Próbowałem wczoraj napisać do Ciebie na priw ale coś mi sie nie udaje napisz do mnie na priv może uda mi sie odpisać
Powrót do góry

undefine Płeć:Mężczyzna
Andrzej Dopierała

Stopień nurkowy: początkujący
Ilość nurkowań rocznie: 40
PostWysłany: 08-10-2012, 23:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tomasz3city napisał/a:

a co jest złego w butlach tlenowych z lat 70tych?

kupiłem taką flaszkę z niemiec. Za 200pln. Do tego gratis dostałem skrzynię i reduktor tlenowy wraz z resztą wężyków. Ubiegłowiecznego reduktora się trochę bałem więc.. sprzedałem na allegro za 100pln. Klient który to kupił był wniebowzięty - reduktor prawdopodobnie nigdy nieużywany. Więc butla 7l kosztowała mnie 100pln (+ legalizacja). Ostatnio nurkuję na niej częściej niż na dużej, bo leciutka, a powietrza styka. Dodam że kupiona miała wbitą tylko "fabryczną" legalizację z lat 80-tych - i jej stan sugerował że nigdy poza ew ćwiczeniami używana nie była Smile.
Powrót do góry

Maciej Wiśniewski Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: p2+1
PostWysłany: 14-10-2012, 10:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A czy kolega oglądał towar przed zakupem, czy tak bardziej w ciemno? Wiem, że czasami daleko i nie ma czasu, ale to chyba podstawa w kupowaniu rzeczy używanych. Dawanie wiary "na słowo" często kończy sie tak jak wyżej.
Również ze względów finansowych kupowałem suchego na "pewnym portalu aukcyjnym" Wink , ale przed kupnem pofatygowałem się do sprzedającego, przymierzyłem, obejrzałem i pokazałem co jest w/g mnie do wymiany. Ustaliliśmy cenę, która satysfakcjonowała obie strony i finito.
M
Powrót do góry

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu