Stopień nurkowy: nTMX, Cave, GUE FT
Ilość nurkowań rocznie: 60 Pomógł: 9 razy Wiek: 57 Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 1040 Skąd: Łódź
Wysłany: 08-10-2012, 11:31
Pewnie Cię to nie pocieszy ale kiedyś kupiłem maskę pełnotwarzową "rarytas kolekcjonerski" za 69 pln.
W zasadzie wszystko się zgadzało. W końcu to moja wina, że uznałem, że to maska nurkowa tylko na podstawie faktu, że była umieszczona w dziale "sprzęt nurkowy".
No i mam. Fajna przeciwpyłowa maska górnicza.
Stopień nurkowy: Tmx
Stopień instruktorski: TDI/SDI Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 285 Skąd: 3city
Wysłany: 08-10-2012, 16:33
Piotr(G) napisał :
Cytat:
Z drugiej strony, już nie tak społecznikowskiej a Twojej prywatnej:
Domyślam się, że skoro pokusiłeś się na suchara za 800 pln to nie masz w tylnej kieszeni spodni 4-5tys na kolejny ( zignoruj mój post jeśli się mylę). Pytanie czy chcesz zamrażać kolejne pieniądze w sprawie sądowej a suchara trzymać na kołku. Do wygrania, prócz satysfakcji, masz 200-300 złotych bo jak od 800 odejmiesz cenę checkupów, które i tak byś musiał kupić to niewiele zostanie. W końcu kupiłeś go w cenie zaworów i rękawic. A do stracenia masz x nurkowań.
dzieki wyjąłes mi to z ust, a jakoś nie chiało mi się już tego komentować
choć z drugiej strony nurkowie na allegro trochę przesadzają ( często to ich hobby - handel starymi gratami )
"butle tlenowe" z lat 70tych i inne podobne ogłoszenia
Pewnie Cię to nie pocieszy ale kiedyś kupiłem maskę pełnotwarzową "rarytas kolekcjonerski" za 69 pln.
W zasadzie wszystko się zgadzało. W końcu to moja wina, że uznałem, że to maska nurkowa tylko na podstawie faktu, że była umieszczona w dziale "sprzęt nurkowy".
No i mam. Fajna przeciwpyłowa maska górnicza.
ahahahahahhaha
Piotr, gdybyś jeszcze kiedyś potrzebował pełnotwarzówki daj znać zarobie jakiś rabat Maski pełnotwarzowe dla przemysłu też mam ale skoro masz jedną to chyba Cię nie zainteresuje
Stopień nurkowy: T1/TMX/CCR
Stopień instruktorski: rTMX IANTD
Ubezpieczenie: DAN PROSLV
Oznaczenie stage: BOLO Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Cze 2012 Posty: 120 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 08-10-2012, 17:17
@offtopic a moze nie offtopic:
=========
Przychodzi klient do sklepu i mówi do sprzedawcy:
- Chce kupić dobry i tani "XXX"
Na to sprzedawca patrzy na klienta, spogląda na regał, znów zerka na klienta i mówi:
- A po co Panu dwa ???!?!
=========
......pod XXX podstawić każdy artykuł np. telewizor, suchy skafander, samochód itp...
Z drugiej strony, już nie tak społecznikowskiej a Twojej prywatnej:
Domyślam się, że skoro pokusiłeś się na suchara za 800 pln to nie masz w tylnej kieszeni spodni 4-5tys na kolejny ( zignoruj mój post jeśli się mylę). Pytanie czy chcesz zamrażać kolejne pieniądze w sprawie sądowej a suchara trzymać na kołku. Do wygrania, prócz satysfakcji, masz 200-300 złotych bo jak od 800 odejmiesz cenę checkupów, które i tak byś musiał kupić to niewiele zostanie. W końcu kupiłeś go w cenie zaworów i rękawic. A do stracenia masz x nurkowań.
dzieki wyjąłes mi to z ust, a jakoś nie chiało mi się już tego komentować
choć z drugiej strony nurkowie na allegro trochę przesadzają ( często to ich hobby - handel starymi gratami )
W imię zasad Panowie w imię zasad:D Ludzie niestety nie ogarniają prawa. Fakt jest ono ułomne ale w moim mniemaniu przy odrobinę wysiłku i czyjeś życzliwości wszytko można ogarnąć. 286kk jest ścigane z urzędu więc nic Cię to nie kosztuje. Powództwo cywilne to groszowe sprawy, a kasa ta i tak finalnie wraca do Ciebie
Stopień nurkowy: GUE FUND
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 2 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 199 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 08-10-2012, 19:15
Podczas procesu karnego można już przy okazji prowadzić postępowanie cywilne o odszkodowanie tzw "Postępowanie adhezyjne". Trzeba to tylko zgłosić na początku. Często jest stosowane właśnie podczas oszustw internetowych czy kradzieży.
Stopień nurkowy: początkujący
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 121 Skąd: Poznań
Wysłany: 08-10-2012, 23:20
tomasz3city napisał/a:
a co jest złego w butlach tlenowych z lat 70tych?
kupiłem taką flaszkę z niemiec. Za 200pln. Do tego gratis dostałem skrzynię i reduktor tlenowy wraz z resztą wężyków. Ubiegłowiecznego reduktora się trochę bałem więc.. sprzedałem na allegro za 100pln. Klient który to kupił był wniebowzięty - reduktor prawdopodobnie nigdy nieużywany. Więc butla 7l kosztowała mnie 100pln (+ legalizacja). Ostatnio nurkuję na niej częściej niż na dużej, bo leciutka, a powietrza styka. Dodam że kupiona miała wbitą tylko "fabryczną" legalizację z lat 80-tych - i jej stan sugerował że nigdy poza ew ćwiczeniami używana nie była .
Stopień nurkowy: p2+1
Wysłany: 14-10-2012, 10:41
A czy kolega oglądał towar przed zakupem, czy tak bardziej w ciemno? Wiem, że czasami daleko i nie ma czasu, ale to chyba podstawa w kupowaniu rzeczy używanych. Dawanie wiary "na słowo" często kończy sie tak jak wyżej.
Również ze względów finansowych kupowałem suchego na "pewnym portalu aukcyjnym" , ale przed kupnem pofatygowałem się do sprzedającego, przymierzyłem, obejrzałem i pokazałem co jest w/g mnie do wymiany. Ustaliliśmy cenę, która satysfakcjonowała obie strony i finito.
M
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum