Stopień nurkowy: Owd Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 183 Skąd: Stockholm
Wysłany: 29-01-2013, 16:11
martin napisał/a:
Ostatnim razem wrzucilem lokalna karte do iphone, w szkole i okolicy UMTS w zadowalajacej jakosci. Cena okolo 10€.
Wiec powienno byc OK, ja mam iPada z bezprzewodowym netem i Palucha USB z bezprzewodowym netem wlasnie na takie wyjazdowe okazje, wiec jesli jakas siec ma tam zasieg to i moja powienna miec
z Reszta w niedzele to sprawdze
Wojtek Filip napisał/a:
ale za to na dole w kopalni jest zasięg GSM
to zart czy szwedzi sa na tyle szurnieci ze tak naprawde zrobili ?? w Stockholmie 95% tuneli i przejsc podziemnych ma swoje nadajniki wzmacniajace sygnal
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-01-2013, 16:11
YaCa napisał/a:
to zart
Nie, na dole jest antena.
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: Deco proc & CCR
Ilość nurkowań rocznie: 100
Stopień instruktorski: MSDT PADI
Ubezpieczenie: NFZ
Oznaczenie stage: Pawel B Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 30 Cze 2012 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-01-2013, 10:26
Sebastian, cena nurkowań i noclegów nie jest tak zastraszająca.
Możesz z własnego doświadczenia powiedzieć ile trzeba przygotować na 2 ludków/1 samochód osobowy na dojazd? Jedzenie, domyślam się jak to w Skandynawii drogie, ale przecież można zabrać większość prowiantu.
Pozdrawiam,
Paweł
_________________ Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. Mark Twain
Stopień nurkowy: IANTD IT
Wysłany: 30-01-2013, 13:17
Paweł Boruta napisał/a:
Sebastian, cena nurkowań i noclegów nie jest tak zastraszająca.
W zeszłym roku było zdecydowanie taniej
Paweł Boruta napisał/a:
Możesz z własnego doświadczenia powiedzieć ile trzeba przygotować na 2 ludków/1 samochód osobowy na dojazd
Bilety promowe + samochód + kabina na dwie osoby w dwie strony to jakies 1200-1400 PLN, Wyżywienie bierzemy swoje, na miejscu nic się nie kupi. Nie wiem jeszcze jak będzie na pewno ale proponuje żebyśmy zrobili jedne zakupy na wszystkich. W zeszłym roku wyszło chyba po około 200/osoba/tydzień. To jeszcze do ustalenia po zamknięciu listy uczestników.
Najdroższe w tym wszystkim to są gazy. Chłopaki liczą po 10 euro za dowolny gaz (w tym argonówka bita powietrzem) choć np. twin 2x18 EAN 32 za 10 euro już brzmi lepiej. Inne ceny tylko na TMX (około 15 gr za litr czyli bez tragedii + 10 euro za mixowanie) i EAN50\O2 (jakieś 10 euro per stage, przy tlenie max. 7 litrów).
Stopień nurkowy: Deco proc & CCR
Ilość nurkowań rocznie: 100
Stopień instruktorski: MSDT PADI
Ubezpieczenie: NFZ
Oznaczenie stage: Pawel B Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 30 Cze 2012 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-01-2013, 22:39
Dziękuję
_________________ Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. Mark Twain
Stopień nurkowy: Owd Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 183 Skąd: Stockholm
Wysłany: 01-02-2013, 10:57
Dla niezdecydowanych dodam tez ze warto odwiedzic muzeum WASA.
Jestem tam kilka razy w roki i za kazdym razem wrak powala na kolana. Zeby wszystko odwiedzic i zobaczyc to dnia malo.
Fajne jest tez to ze co jakis czas przewodnik oprowadza grupy (za darmo) czasami mozna trafic na polskiego przewodnika
Wysłany: 03-02-2013, 20:49
info i foto z dzis
w Tuna po staremu
no po za nowym rekordem wyjscie po schodach 1:58 (ja padlem juz w polowie, przecenilem sily nad kat schodow )
Chlopaki pamietacie ta wielka lampe przy wejsciu do wody ?? ta ktora rozswietlala ta belke ze stage na 6ciu metrach, teraz takich 8 lamp jest na Indiana Jones
mam troche materialu, ale umieszcze to na www jutro lub pojutrze
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-02-2013, 16:29
YaCa napisał/a:
mam troche materialu, ale umieszcze to na www jutro lub pojutrze
Jakoś mi się temat schował. YaCa - masz ten materiał?
Ładuj!
Ciekaw jestem jak Indiana wypadnie teraz z tymi lampami - dla potrzeb OW z pewnością lepiej, a dla twardzieli z minami "my tylko po ciemku" może będzie bardziej przyjazna filmowo?
Wojtek
S. Lem
Wysłany: 18-02-2013, 16:44
Witaj
mam kilka zdjęć, możesz je zobaczyć TUTAJ na samym dole strony
ja spodziewałem się lamp podwodnych, ale młody jestem i jeszcze się uczę. Na Indiana Jones zamontowano 8 lamp dokładnie takich jak tu (miejsce Ci zapewne znane)
Z góry wygląda to bajecznie, fajne było to że ciężko jest określić gdzie zaczyna się lustro wody
w tą sobotę mieliśmy tam nurkować, niestety minimum 8 osób było potrzeba, chętnych zebraliśmy 6. żeby było śmieszniej więcej chętnych było z PL jak z SE no ale... nie gadamy nurkujemy
Rozmawiałem z Sebastianem, wszystko załatwione, ja przyjadę ze swoim partnerem a właściwie partnerką nurkową, poznacie też jednego z naszych który jest w "Projekt Tuna" Marcin oprowadzał nas po kopalni i przedstawił ekipie z Tuna.
teraz szykuje się na Expedition Bjurälven
Stopień nurkowy: IANTD IT
Wysłany: 03-03-2013, 19:05
Hi
Zwolniły się dwa miejsca na wyjazd. A że mamy wstępnie zabukowane bilety na prom szkoda by było żeby przepadły (bilety załatwiane grupowo to i tańsze niż normalnie). Także jeśli ktoś jest chętny proszę o kontakt najpóźniej do wtorku.
Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 03-03-2013, 21:09
Sebastian Popek napisał/a:
(bilety załatwiane grupowo to i tańsze niż normalnie).
Mam nadzieje ze mnie nie liczysz, plyne z Kiel.
Ps. Jak by ktos sie chcial dolaczyc i zaoszczedzic na przejezdzie, to nie zamawialem jeszcze kabiny (wymog - brak chrapania). Oferuje tez duzo miejsca w samochodzie....
_________________ [quote:e1aa1c559f="KasiaK"]ja sie nie boje siebie
boje sie tych z ktorymi mialabym plywac[/quote]
Wysłany: 03-03-2013, 22:25
Hej.
Sebastian Popek napisał/a:
Zwolniły się dwa miejsca na wyjazd
Dla jasności to nasze (moje i Moniki) 2 miejsca.
Chłopaki w Szwecji, od dobrych kilku miesięcy walczą z nowym habitatem, który jest nam trochę potrzebny - bez niego nie mamy zgody na nury +100m.
Szansę na jego uruchomienie do czasu naszego wyjazdu oceniam na 50/50, więc nie chcąc ryzykować odpuszczamy do następnego wyjazdu.
Trochę szkoda harców jakie będziecie wyprawiać w okolicach Indy , ale pocieszam się tym, że Sebik położy kolejne 2km poręczy i będą nowe miejsca
Jeżeli ktoś w okresie wyjazdowym potrzebowałby jakieś pomocy logistyczno/sprzętowej - jestem oczywiście do dyspozycji.
Pozdrawiam,
Wojtek
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum