Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 13-02-2013, 15:54 Kto będzie w Łodzi na festiwalu wrakowym?
Kto w sobotę będzie w Łodzi?
Tak sobie myślę, czy byśmy nie mogli zrobić jakiejś akcji i poprzyczepiać sobie jakieś karteczki z nickami forumowymi czy coś - bo mam poczucie, że w PKiN minąłem ze 100 osób, które znam z forum, nawet o tym nie wiedząc
Może jakiś tajny znak (goździk w butonierce? maska na twarzy?) żeby się lepiej rozpoznawać? Czekam na Wasze propozycje
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 13-02-2013, 17:58
Marcin Tracz napisał/a:
Umieść w swoim profilu fotkę. Wtedy będziesz bardziej rozpoznawalny. Od tego bym zaczął...
Chyba masz rację. Jest tylko problem, bo nie mam odpowiedniej fotki, spełniającej moje kryteria
a) Musi być zarąbiście profesjonalna (w sensie nurek obładowany profesjonalnym szpejem) - żeby zawierała jakąś taką deklarację kierunku rozwoju czy coś
b) Super by było, gdyby dało się łatwo rozpoznać twarz
c) Chciałbym, żeby była ładna w sensie fotograficznym - może jakiś lekki HDR, no coś takiego wyraźnego i estetycznego
c) No i oczywiście, żeby całość sprawiała wrażenie, że powyższy efekt wyszedł tak jakoś przypadkowo, zupełnie od niechcenia
Stopień nurkowy: AOWD Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 26 Mar 2012 Posty: 75 Skąd: Łódź
Wysłany: 14-02-2013, 21:50
Adam Jaworski napisał/a:
Marcin Tracz napisał/a:
Umieść w swoim profilu fotkę. Wtedy będziesz bardziej rozpoznawalny. Od tego bym zaczął...
Chyba masz rację. Jest tylko problem, bo nie mam odpowiedniej fotki, spełniającej moje kryteria
a) Musi być zarąbiście profesjonalna (w sensie nurek obładowany profesjonalnym szpejem) - żeby zawierała jakąś taką deklarację kierunku rozwoju czy coś
b) Super by było, gdyby dało się łatwo rozpoznać twarz
c) Chciałbym, żeby była ładna w sensie fotograficznym - może jakiś lekki HDR, no coś takiego wyraźnego i estetycznego
c) No i oczywiście, żeby całość sprawiała wrażenie, że powyższy efekt wyszedł tak jakoś przypadkowo, zupełnie od niechcenia
Stopień nurkowy: nTMX, Cave, GUE FT
Ilość nurkowań rocznie: 60 Pomógł: 9 razy Wiek: 57 Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 1040 Skąd: Łódź
Wysłany: 15-02-2013, 10:15
High Dynamic Range.Przy bardzo kontrastowych ujęciach część zdjęcia poniżej pewnego progu jest niedoświetlona ( wszystko tam jest czarne albo prawie czarne i nie widać szczegółów) albo prześwietlona ( widać szczegóły w ciemnych mscach ale w jasnych wszystko jest białe). Robiło sie kiedyś dwa-trzy zdjęcia z różnymi czasami naświetlania, ze statywu i nakładało jedno na drugie maskując obszary wadliwe. W efekcie - zdjęcie o niemożliwej do uzyskania rozpiętości tonalnej. Można tym było zrobić wrażenie. Teraz przy fotografii cyfrowej są na to prostsze sposoby a nawet, o zgrozo, mam taką aplikację na iP(...). Nic już nie jest takie jak kiedyś...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum