Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 19-08-2013, 09:15
Ja się deklaruję, chociaż patrząc na to, co się do tej pory działo z zasobem ludzkim w poprzednio proponowanych edycjach, to do szansy tym razem podchodzę sceptycznie. Anyway, jeżeli znajdzie się jeszcze kilku sprawiedliwych w tej Sodomie i Gomorze, to ja się jak zwykle piszę.
Ponieważ formalnie jestem po 2-gim treningu, to oczywiście mogę "zadziałać" w miarę możliwości. Jeśli P.T. trenerzy zdecydują, że dobrze byłoby, żebym dołączył do grupy ćwiczącej, to także nie mam nic przeciw.
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 30-08-2013, 11:16
Adam Jaworski aka Yavox nie wstępnie, tylko zrobi wszystko żeby przyjechać i tyle
Stopień nurkowy: AdvEAN
Ilość nurkowań rocznie: 41
Oznaczenie stage: PTJA Pomógł: 51 razy Wiek: 53 Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 2707 Skąd: Łódź
Wysłany: 30-08-2013, 12:31
Czy w takim razie osiągnęliśmy minimum i w zasada: "kto się zgłosił - płaci, nawet jak nie przyjedzie" zaczyna obowiązywać?
Jeśli tak, to przechodzimy chyba do drugiej fazy: gdzie nocleg?
Stopień nurkowy: IANTD IT
Wysłany: 30-08-2013, 18:46
Hi
Panowie, bardzo mnie to cieszy. Na priv mam kilka dodatkowych zgłoszeń także na pewno ten weekend jest aktualny. Proszę o info na maila żeby ustalić szczegóły.
Oznaczenie stage: PTJA Pomógł: 51 razy Wiek: 53 Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 2707 Skąd: Łódź
Wysłany: 04-09-2013, 21:27
Ale snujemy plany dalej? Na mailu też jakoś komunikacja utknęła...
Ja wciąż ten weekend rezerwuję, ale wolałbym mieć jakieś pewniejsze dane (np. o której zaczynamy w sobotę).
Wysłany: 05-09-2013, 08:18
Sebastian odpisał na maila, ponoć wszystko jest na dobrej drodze i się uda Jedzie ktoś z W-wy albo przez W-wę i chciałby się zabrać ze mną / przesiąść się do mnie / zabrać mnie lub jeszcze jakoś inaczej - bo mi się nie chce gadać do kierownicy przez całą drogę?
Wysłany: 05-09-2013, 09:10
Ja jadę z Łodzi - miejsce dla chętnego się znajdzie (Adam, jeśli uznasz, że warto dojechać do skrzyżowania A1/A2, to zapraszam; ja raczej przez stolicę nie przejadę).
Wysłany: 05-09-2013, 09:44
Z dwojga złego (dojechać na A1/A2 vs zasuwać samemu), chyba wolę podjechać kawałek w Twoją stronę i Ci się do paliwa dorzucić niż gwizdać samemu w obie strony całą trasę. No i o noclegu jakimś w jednym miejscu też będzie warto pewnie całą ekipą pomyśleć. Chyba, że ktoś z południa będzie przez W-wę jechał, to wtedy bardziej optymalnie byłoby taką trasę podzielić.
Wysłany: 05-09-2013, 10:07
Nocleg Sebastian podrzucił tutaj.
Ja najprawdopodobniej wezmę 2-kę (jadę z Dorotą).
Aha, jeszcze dodam: plan mam taki, żeby jechać po pracy (po 16-ej w piątek), ale to chyba nic dziwnego, skoro start 7:30 w sobotę.
Wysłany: 16-09-2013, 11:23
No i wróciliśmy szczęśliwie.
Logistyka się dopięła, a Adam z twinem przetarł szlaki kolejowe, twardy zawodnik
Eufemistycznie ujmując nie było idealnie (mówię za siebie, oczywiście), ale myślę, że kolejne działania będą coraz sprawniej szły. Zresztą już drugiego dnia było lepiej.
Dla tych, którzy się wahają i zastanawiają czy BUR jest dla nich: jest. Nie trzeba robić "setek" przed obiadem ani mieć zalogowanych tysięcy nurkowań.
Planów i zamierzeń jest tyle, że znajdzie się robota i dla OWD-ziaków (jak niżej podpisany) i dla "rebowców".
Jak to się mówi: "nie święci garnki lepią" i nikt za nas tej pracy (np. dokumentacji obiektów podwodnych czy pozbierania próbek dla biologów) nie zrobi.
Niby większość wraków, np. w Zatoce to bez mała "promenady", bo przecież zdarza się, że zacumowych jest przy nich po parę łodzi na raz, ale czy ktoś np. jest w stanie pokazać, jak stan wraku zmieniał się od zatopienia do teraz? A my możemy już taką bazę zacząć tworzyć.
I czy nie przyjemniej byłoby po wynurzeniu z wraku powiedzieć sobie: zrobiłem coś, co się przyda i mi i innym niż tylko "widziałem wrak X, woda ładna, fajnie było, a teraz na obiadek"?
Adam, Arek, Lech, Sebastian, Tomek (kolejność alfabetyczna): dzięki za fajny i owocny weekend.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum